Elimde bulunan Maxtor 16 Mb önbellekli 250 Gb hdd daha düne kadar çalışıyordu bugün geldiğimde bölümlerin çalışmadığını gördüm bana ne öneriyorsunuz acil verilerim benim için çok önemli bana yardım edecek birisi yok mu bölümler hiç bir şekilde görünmüyor başka pc dede denedim kabloda değiştim
ben umudumu kesmeye başladım ama içindeki veriler çok önemli 2,5 yıllık dosyalar acil yardımlarınızı bekliyorum
HDD Görünmüyor yadımmm??
öncelikle bıos ta görebiliyomusun hdd yi ona bak sonra eğer bıosta görüp windowsta göremiyosan ikincil olarak bağla mutlaka çalışır genede bunlar olmuyosa aynı hdd den bi tane bulup plaketlerini değiştirmen lazım ama bıosta görüyosan ikincil olarak mutlaka görmesi lazım kablolarını kontrol et
hayır anlatamadım galiba ben bilgisayarda sürücü gizlemek için regwacker diye bir program indirdim bu programla varolan sürücüleri gizlemek istedim gizle dedim ama gizlemedi bende söktüm hdd başka bir pcye takmak amacı ile sorun bundan sonra başladı hdd sürücüleri görünmüyor tek partition olarak görünüyor ama herhangi bir dosya formatıda yok ntfs fat32 gibi sanki sürücüler yok üstüne üstün sata hdd böle dosyalar gözümün önünden gitmiyor çünkü emek verdim bazı dökümanlar çok değerli yoksa format atardım olur biterdi yokmu bu derde çare abi tükeniyorum her dakika biraz daha
hımm anladım galiba o dediğin programı bilmiyorum ama başka pc ye bağladığın da birde disk yönetinmine gir bilgisayarım sağ tuşla yönetten ordan eğer kendi hdd ni görebiliyosan allta disk 0 disk 1 şeklinde onun üstüne sağa tıkla ve diski başlatı yıkla ordan çalıştırman lazım bide bunu dene
PEKİ İLK BAŞTA HDDYİ GİZLE DEDİĞİN PCYE TEKRAR HDD Nİ TAKIP DENEDİN Mİ?
birde şöyle bir uyarı var onuda ekliyim belki daha yardımcı olur bana ( Disk Okunamaz ) diye bir uyarı var bu8 arada aynı bilgisayara taktım bilgisayar açılmıyor İşletim sistemi Server 2003 bilgisayar güvenli moddada aynı açılırken çıkan ibrede kalıyor çıldıracam artık yardım edinnn
BENCE BİLGİSAYAR(PC)KONUSUNDA GERÇEKTEN FAZLA TEKNİK BİLGİ SAHİBİ DEĞİLSEN DAHA FAZLA UĞRAŞMAMANI ÖNERİRİM İSTERSEN TEKNİK YARDIM ALABİLİRSİN.
NoT:Bunu yazarken senin bilginin ne düzeyde olduğunu bilmeden yazıyorum bir yanlış anlaşılma olmasın.
sanırım senin bilgisayarın sata. eğer dos bölümünü birazcık biiyorsan 98 cd si ile MS-dos'tan açılış yap.
ve geri dönüşüm programını çalıştır komut şöyle:
C:\WINDOWS\system32\Restore\rstrui.exe bu komutla bereber bilgisayarın geri yükleme programını çalıştıracak umarım yardımcı olabildim.
erkin17hımm anladım galiba o dediğin programı bilmiyorum ama başka pc ye bağladığın da birde disk yönetinmine gir bilgisayarım sağ tuşla yönetten ordan eğer kendi hdd ni görebiliyosan allta disk 0 disk 1 şeklinde onun üstüne sağa tıkla ve diski başlatı yıkla ordan çalıştırman lazım bide bunu