slm arkadaşlar. benimde hdd ile bir sorunum var. 250gb samsung ve 120gb sata hddm var. bilgisayara format atmadan önce sata hdd yi görüyordu. ve bilgilerimin hepsini sataya attım ve şimdi windows 7 ultimateyi kurdum. satayı anakart üzerinden harici olarak bağlıyorum pc ilk açılışında satayı görüyor aygıt yöneticisinde sorunsuz gözüküyor ama bilgisayarım menüsünde gözükmüyor sadece samsung gözüküyor problem nedir yardım arkadaşlar ??
hdd göükmüyor
Bilgisayarım > yönet > Disk yönetimi'nde de gözüküyor mu?
arkadaşım k.bakma pcden pek anlamam bu harf atamayı nasıl yapmamız herekiyo
harf atadım ama hata veriyo erişilemez parmetre htalı diyo
başlat>çaliştır> cmd yaz enterla.
komut satırına diskpart yaz enterla.
sonraki komut satırına list disk yaz. gelen listede disk durumlarının tümü online/ çevrimiçi olmalı.
eğer tüm diskler çevrimiçi ise
pc yi kapat. harddiski çıkar. pc yi aç.
başlat > çalıştır> cmd yaz enter la.
gelen komut istemcisinde diskpart yaz enterla.
gelen satırda automount enable yaz. enterla.
exit yaz enterla. diskpart kapanır. tekrar exit yaz enterla komut istemcisi kapanır. daha sonra pc yi kapat. harddiski tekrar tak. diskin bağlantılarının doğru oldugunu kontrol ettikten sonra pc yi başlat.
sistem otomatik olarak o harddiske sürücü harfi vermeli.
ayrıca diskpart komutu ile gerekli tüm detaylı bilgiyede
http://technet.microsoft.com/tr- ... (WS.10).aspx#BKMK_2
burdan ulaşabilirsin.
sonuca göre tekrar bir cevap yazarsan gerekli ilave desteği elimizden geldiğince veririz. ;)
beyler çok saolun teşekkürler yanlız biii problem var biçimlendirmeden ulaşmak istiyorum harddiske bu konuda yardım ederseniz sewinirim
beyler çok saolun teşekkürler yanlız biii problem var biçimlendirmeden ulaşmak istiyorum harddiske bu konuda yardım ederseniz
yukarıdaki öneriler diski biçimlendirmez. ama yinede illaki tedbir alayım dersen diski başka bir pc ye tak. eger diski görürse verileri yedekle ve daha sonra verdiğimiz işlemleri yap.
olmadııı baska yoll varmıı bıcımlerdırmeden verılere ulasıla bılecek baska bır yoll varmı