merhaba
ben bilgisayarıma format attım ve sonra formattan önce c ve d olan harddiskimi c olduğunu gördüm vistada program kullanmadan ayrılıyor ve bende ayırdım c ve e oldu dvd/cd sürücüsü d olmuşş öncelikle bunu yeniden eskisi gibi isimleri olsun istiyorum yani harddisk c ve d sürücü e olsun....bide c ve d(bende su an e)c=60gb d=100 gb yaptım ama işletim sistemi rahatlasın diye çoğunlukka d yi kullan dediler ama d yi kullanmak için ne yapçam bilmiyorum mesala bi oyun kurdum otomatik olarak nasıl c yerine d ye gider ve böylece işletm sistemim hızlanır rahatlar(böle dediler)
hdd kullanımı yardım
vista'da da böyle mi bilmiyorum ama xp'de şöyle yapılıo: bilgisayarım'a sağ tık-yönet-depolama-disk yönetimi sağdaki pencerede cd-rom0 cd-rom1 gibi şeyler göreceksin, hangisini değiştirmek istiyosan sağ tıkla ve Sürücü Harfini ve Yolunu Değiştir'e tıkla ordan değiştir'e tıklayıp değiştirebilirsin sürücülerinin harfini. Oyun program vs. yüklerken yükleyici programları sorar zaten yükleyeceğin yolu, onu d: yaparsan d:'ye yükler.
Programların otomatik olarak D sürücüsüne veya herhangi bir sabit disk sürücüsüne kurulmasını sağlayabilirsin ama Microsoft bunun çok sağlıklı olmadığını söylüyormuş.
saolun bide c=60 d=100 gb kalsınmı yoksa paylaşımı daha farklımı yapım yani 60 ya 100 doğrumu iyi mi?herkese teşşekkür :d
_GUARDIAN_saolun bide c=60 d=100 gb kalsınmı yoksa paylaşımı daha farklımı yapım yani 60 ya 100 doğrumu iyi mi?herkese teşşekkür :Arkadaşım C:60GB, D:100GB gayet iyi. Ama tüm oyunlarını ve yüksek boyutlu programlarını D sürücüme kuracağım dersen ve XP kullanıyorsan C sürücüsüne 20GB bile yeterli.Son Düzenleme: Batıkan Doğan ~ 18 Temmuz 2008 15:24
c:program files:*** klasör ister oyunlar.böyle yap.
d:program files:***
BatıkanDoğanArkadaşım C:60GB, D:100GB gayet iyi. Ama tüm oyunlarını ve yüksek boyutlu programlarını D sürücüme kuracağım dersen ve XP kullanıyorsan C sürücüsüne 20GB bile yeterli.ne 20'si ben 4,76gb kullanıorum hadi benim hdd alanım az 10gb bile yeter xp'ye