HDD mahvoldu galiba (ÇÖZÜLDÜ)

Kapalı Hesap (200174)
22-02-2012, 01:12   |  #1  
OP Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 9
3,759 mesaj

Bugün kasamı temizleyeyim dedim ama galiba geri dönüşü olmayan bir hata yaptım hemde ne hata
1 TB'lık WD hdd'min üzerindeki tozu alıyordum bezle.. Serçe parmağımdan hdd'ye doğru galiba statik akım boşaldı kıvılcım oluştu parmağımla hdd arasında umursamadım bir şey olmaz diye ama ne yazıkki pc'yi açtğımda disk görünmüyordu daha doğrusu disk yöneticisinde yok biosta yok  çıkartıp taksam bile bilgisayarda hiç bir hareket olmuyor...
En acısı ise içinde 908 Gb film oyun kişisel dosyalarım vardı..
Dosyalara zarar vermeden nasıl geri aldırırım ?
Veya hdd'deki sorun ne olabilir ?
Veya tamiri falan olurmu içindeki dosyalara zarar gelmeyecek şekilde ?
Şimdiden teşekkürler...

Son Düzenleme: Kapalı Hesap (200174) ~ 22 Şubat 2012 23:41
kiwi33
22-02-2012, 01:23   |  #2  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
19 mesaj

EasyRecovery diye bi program vardı bı araştır ıstersen belkı elıne bıseyler geçebılır

Kapalı Hesap (200174)
22-02-2012, 01:35   |  #3  
OP Kapalı Hesap
3,759 mesaj
Alıntı: kiwi33  
EasyRecovery diye bi program vardı bı araştır ıstersen belkı elıne bıseyler geçebılı
Sorunda burda işte hddYi kasaya taktığımda görünmüyor yani algılamıyor donanımı az bi gösterse kendini burdayım diye sabaha kadar yatmam uraşıırım ama yok işte disk çıkmıyor hiç bir yerde Üzgün

GRC8213
22-02-2012, 10:35   |  #4  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
762 mesaj

Geçmiş olsun aynı sorun bendede olmuştu statik atlaması bendekinde hdd yi takınca çalışıyor gibi yapıyor belli bir hıza geliyor ve orada tekrar duruyordu.Tabi statik atlayan hdd dışında 1 tb hdd de bozuldu onun içinde bilgilerim vardı biraz araştırma yaptım havasız bir ortamda açılıp yapılması gerekiyormuş.Sana önerim aynı hdd den bul arkasında kart kısmı var onu yenisiyle değiştir bilgileri al sonrada o hdd yi at en iyi ihtimal bu görünüyor tabi kafa bozulmamışsa kafa bozulmuşsa dediğim gibi havasız ortamda açıp onaran firmalar var diye biliyorum ama yüklü para alıyorlar diyede duymuştum.

okinkurt
22-02-2012, 13:05   |  #5  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 308
4,897 mesaj

gecmis olsun :D ya bende elimle üstündeki tozları alıyom yandan simi gene silcektim korktum aman pis kalsın :D

Erdem_Aydın
22-02-2012, 13:27   |  #6  
Erdem_Aydın avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 18
1,628 mesaj

Hadi be... Geçmiş olsun... GRC8213 arkadaşın dedikleri mantıklı geldi. Kurtarırsın inşaallah...

dabbe1
22-02-2012, 16:52   |  #7  
dabbe1 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 5
2,665 mesaj

aynısından bulman gerekecek tabi bad sectorlu olsun yoksa olmaz kartını sök seninkine tak belki çalışır

Kapalı Hesap (154666)
22-02-2012, 17:27   |  #8  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 16
4,901 mesaj

Çok kolay biçözümü var.
Ama bi yanak vermezsen söylemem. )))))

Kapalı Hesap (154666)
22-02-2012, 17:30   |  #9  
Kapalı Hesap
4,901 mesaj
Alıntı: GRC8213  
Geçmiş olsun aynı sorun bendede olmuştu statik atlaması bendekinde hdd yi takınca çalışıyor gibi yapıyor belli bir hıza geliyor ve orada tekrar duruyordu.Tabi statik atlayan hdd dışında 1 tb hdd de bozuldu onun içinde bilgilerim vardı biraz araştırma yaptım havasız bir ortamda açılıp yapılması gerekiyormuş.Sana önerim aynı hdd den bul arkasında kart kısmı var onu yenisiyle değiştir bilgileri al sonrada o hdd yi at en iyi ihtimal bu görünüyor tabi kafa bozulmamışsa kafa bozulmuşsa dediğim gibi havasız ortamda açıp onaran firmalar var diye biliyorum ama yüklü para alıyorlar diyede duymuştum.
Tüh bee GRC arkadaşımız söylemiş.
Statik elektrik sadece elektronik devrelere zarar verir. Bu önerileri yaparsan bilgilerini kurtarırsın.

Kapalı Hesap (200174)
22-02-2012, 23:15   |  #10  
OP Kapalı Hesap
3,759 mesaj
Alıntı: GRC8213  
İlgilenen arkadaşlara teşekkür ederim...
GRC8213 arkadaşım verdiğin bilgi çok doğru havasız ortam olması lazımmış kapağını açmak için gerçekten teşekkür ederim ilk başta servise gittim dediler bu hdd gitmiş ama aynısından bi tane alıp onun kartıyla içindeki verileri kurtarma şansımız var sipariş verdik getirdiler hdd'yii kartı taktılar bu sefer HDD disk yönetiminde çıkıyordu fakat içi açılmıyordu linux'ta açacaklardı işyyerine  giden gelen bi türlü bakamadılar benim soruna..Allah'tan linux kurulu bende aldım eve geldim hdd'leri bozuk olana yeni aldığım hdd'nin kartı ekledim ve linux yardımıyla verileri bir tane mp3 kaybetmeden kurtardım... (linux ilk defa işime yaradı)  :)
Bozulan hdd'den bi kaç kare... (içindeki verileri kurtardıktan sonra kapağını açtım bi bakem içinde ne var dedim) Gülüş
Buyrun merak edenlere :)
[url=http://bit.ly/c25MCx][/url]

Son Düzenleme: Kapalı Hesap (200174) ~ 22 Şubat 2012 23:41
Kapalı Hesap (200174)
22-02-2012, 23:21   |  #11  
OP Kapalı Hesap
3,759 mesaj
Alıntı: Mr_YAMYAM  
Çok kolay biçözümü var.
Ama bi yanak vermezsen söylemem. )))))

Sinsi

Kapalı Hesap (154666)
23-02-2012, 00:09   |  #12  
Kapalı Hesap
4,901 mesaj

Cahal civelek arkadaşım. O harddisk çalışırdı daha niye kapağını açtın. Şu aralar HDD enflasyonu var biliyon.

Kapalı Hesap (153334)
23-02-2012, 00:12   |  #13  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 186
6,419 mesaj

genelde statik elektirik gecici hdd yi devre disi birakir.Yanma oldugunu ilkkez duydum.Gecmis olsun.Demekki fazla enerjiyi once topraga verip sonra elimizi surmeliyiz.

Son Düzenleme: Kapalı Hesap (200174) ~ 23 Şubat 2012 00:14
Kapalı Hesap (200174)
23-02-2012, 01:11   |  #14  
OP Kapalı Hesap
3,759 mesaj
Cahal civelek arkadaşım. O harddisk çalışırdı daha niye kapağını açtın. Şu aralar HDD enflasyonu var biliyon.

Abim windows diske müdahale edemiyor nedeninide bulamadılar ne yaptılarsa olmadı dediler linux'ta verileri kurtar kaldır at gitsin bende dediklerini yaptım linux'ta verileri aldım ama kolay olmadı..
Şahsi düşüncem kafadada hasar oluştu galiba çünkü statik akıma maruz kalmadan önce koca diskten hiç ses gelmiyordu yeni aldığım hdd'nin kartını takıp elektrik verdiğimde ise sanki içeride biri elinde tokmakla diske vuruyor böle bi ses çıkartıyordu...
Dedim verileri alayım içinden kartıda yeni aldığım hdd'ye geri takar verileri onda saklarım öyle yaptım zaten..
verilerimi kurtardım ya gerisi önemli değil...
Bu arada evet dediğin gibi ateş pahası olmuş hdd fiyatları
HDD'nize iyi bakın yoksa biliyonuz Gülüş

Kapalı Hesap (200174)
23-02-2012, 01:13   |  #15  
OP Kapalı Hesap
3,759 mesaj
Alıntı: DETROID_35  
genelde statik elektirik gecici hdd yi devre disi birakir.Yanma oldugunu ilkkez duydum.Gecmis olsun.Demekki fazla enerjiyi once topraga verip sonra elimizi surmeliyiz.
DETROİT dostum anlamadım galiba jeneratör yuttum ben dicen neden ya bi arkadaşıma dokunsam adam diyor elektrik kablosumu dokunduruyon doktora gidecem bende çok oluyor bu statik akım sebebi nedir bilmiyorum :S

okinkurt
23-02-2012, 01:27   |  #16  
Yıllanmış Üye
4,897 mesaj

yalın ayak torpakta gezin hic bişeycik kalmaz kesin çözüm :D yün giyiyosan arada duvara fur oni bak nası catırtı kopuyo :D

Kapalı Hesap (200174)
23-02-2012, 02:13   |  #17  
OP Kapalı Hesap
3,759 mesaj
Alıntı: okinkurt  
yalın ayak torpakta gezin hic bişeycik kalmaz kesin çözüm :D yün giyiyosan arada duvara fur oni bak nası catırtı kopuyo :
Hacı bi tane yün kazağım var boğazlı olan cinsten gece çıkartıyom çatır çatır ses çıkıyor kollarımdan Kazanan

okinkurt
23-02-2012, 11:29   |  #18  
Yıllanmış Üye
4,897 mesaj

Abi yün elektiriği topluyor bende içlik vardı topluyodu arada duvara vurmadımı o elektirğiğ geri yüklüyo heralde kasıntı yapıyodu D

Kapalı Hesap (230936)
23-02-2012, 11:59   |  #19  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 12
771 mesaj

Yaa hiç sormayın yaa. Benim de başıma bela olmuştu bu statik elektrik. Nereye dokunsam çarpılıyordum :D Artık öyle bir duruma gelmiştim ki dokunacağım yere elimi korkarak uzatıyordum. Allahım inşallah bu sefer olmaz diyordum. Böyle elimin tersiyle ilk önce kontrol ediyordum ya çarpılacak mıyım diye :D Bu olay nerdeyse 1 ay sürdü.. Sonra geçti ama. :D Asıl kazağınızı karanlık yerde çıkarın.. Çıkarırkende bakın nasıl mavi mavi kıvılcımlar çıkıyor. :D

Kapalı Hesap (154666)
23-02-2012, 14:13   |  #20  
Kapalı Hesap
4,901 mesaj
Alıntı: kesko  
Abim windows diske müdahale edemiyor nedeninide bulamadılar ne yaptılarsa olmadı dediler linux'ta verileri kurtar kaldır at gitsin bende dediklerini yaptım linux'ta verileri aldım ama kolay olmadı..
Şahsi düşüncem kafadada hasar oluştu galiba çünkü statik akıma maruz kalmadan önce koca diskten hiç ses gelmiyordu yeni aldığım hdd'nin kartını takıp elektrik verdiğimde ise sanki içeride biri elinde tokmakla diske vuruyor böle bi ses çıkartıyordu...
Dedim verileri alayım içinden kartıda yeni aldığım hdd'ye geri takar verileri onda saklarım öyle yaptım zaten..
verilerimi kurtardım ya gerisi önemli değil...
Bu arada evet dediğin gibi ateş pahası olmuş hdd fiyatları
HDD'nize iyi bakın yoksa biliyonuz Gülüş
Windowsun o diske müdahale edememesinin sebebi hardiskin başlatılamamasıdır. Başlatmak için denetim masasından başlat komutu verilebilirdi. Bu durum format gerektirebilirdi. Bu da veriler açısından istenmeyen durum olurdu.
Ancak linux altında harddisk başlatıldıktan ve veriler alındıktan sonra NTFS ya da FAT32 ile formatlansaydı windows bile o HDD yi görürdü.
Kartın değişiminden sonra harddiskin kafasına tokmakla vurur gibi ses gelmesinin sebebi harddiskin boot sectörünün tanımlanmamış olmasıdır.  Bu sectörde kafanın nerelere gideceği ve nerelerde nasıl bilgiler olduğunun resmi (imajı) kayıtlıdır. Harddisk başlatılamayınca bu verilere ulaşılmaz ve harddiskin kafası adres bilmediği için önüne gelen kapıya dalar. Dolayısıyla kafasını oraya buraya çarpar. Eğer kafada bozukluk olsaydı hiçbir veriyi okuyamaz ve plakalardaki verileri göremezdin.
UNUTMAYIN.
Statik elektrik sadece elektronik donanımlara (statik elektrik hassasiyeti olan) zarar vermektedir. Elektronik donanımlar ise harddiskin okuma ve yazmadaki içerisindeki kafayı hareket ettiren bilgileri uygulatan kısımlardır. İnsanın beyni ve sinir ağı gibi düşünebiliriz. Beyinde veya sinir ağında hasar olan kişilerin el ve ayak hareketleri dengesiz olmaktadır. (şimdide NÖROLOG olduk..:D)

Kapalı Hesap (200174)
23-02-2012, 17:01   |  #21  
OP Kapalı Hesap
3,759 mesaj
Windowsun o diske müdahale edememesinin sebebi hardiskin başlatılamamasıdır. Başlatmak için denetim masasından başlat komutu verilebilirdi. Bu durum format gerektirebilirdi. Bu da veriler açısından istenmeyen durum olurdu.
Ancak linux altında harddisk başlatıldıktan ve veriler alındıktan sonra NTFS ya da FAT32 ile formatlansaydı windows bile o HDD yi görürdü.
Kartın değişiminden sonra harddiskin kafasına tokmakla vurur gibi ses gelmesinin sebebi harddiskin boot sectörünün tanımlanmamış olmasıdır.  Bu sectörde kafanın nerelere gideceği ve nerelerde nasıl bilgiler olduğunun resmi (imajı) kayıtlıdır. Harddisk başlatılamayınca bu verilere ulaşılmaz ve harddiskin kafası adres bilmediği için önüne gelen kapıya dalar. Dolayısıyla kafasını oraya buraya çarpar. Eğer kafada bozukluk olsaydı hiçbir veriyi okuyamaz ve plakalardaki verileri göremezdin.
UNUTMAYIN.
Statik elektrik sadece elektronik donanımlara (statik elektrik hassasiyeti olan) zarar vermektedir. Elektronik donanımlar ise harddiskin okuma ve yazmadaki içerisindeki kafayı hareket ettiren bilgileri uygulatan kısımlardır. İnsanın beyni ve sinir ağı gibi düşünebiliriz. Beyinde veya sinir ağında hasar olan kişilerin el ve ayak hareketleri dengesiz olmaktadır. (şimdide NÖROLOG olduk..:D)
Vaybe doktormusun abim :)
Diskle ilgikli dediklerin doğrudur senin bu forumda yanıldığını veya yanlış bilgi verdiğini görmedim hiç yavaş yavaş kapıyoruz işte senden ve bilgisi olan arkadaşlardan..
Bu disk faciasındanda böyle kurtulduk inşallah bi daha başımıza gelirse aynen dediklerin yol gösterir bana ve ihtiyacı olan arkadaşlara varol...