arkadaslar benim pc nin hdd se cok fazla isiniyor ve bunedenle belli bir sureden sonra pc takiliyor reset atmak zorunda kaliyorum onceden boyle bir sorun yoktu son zamanlarda olmaya basladi
bilmiyorum belki sorun bios danda kaynaklaniyor olabilir cunku cok uzun zamandir pc var bende ve yenileme hiç yapmadim
hddyi nasil soguturum yardim edermisiniz ?
hdd nasil sogutulur ??
Hdd ısınması olduğundan eminseniz bir hadd soğutucusu alabilirsiniz yada bir tane 8 cm lik fan alıp silikonla hdd ye üfleyecek şekilde monte edebilirsiniz.
Her kasanın önünde fan takılacak yer vardır. Bu fan harddisklere direk hava verir. Yine de hdd soğutucu takıp daha iyi soğutma sağlayabilirsin
biosu güncellemeyedebilirsin sart değil. hdd ısınıyor demişşin ama bence işlemci ısıınıyor o yüzden yavaşlıyor takılıyor. işlemci fanını temizle yada değiştir. virüs falanda olabilir takılmasının sebebi
cevaplariniz icin sagolun bugun fanlari temizliyeyim bakalim nolacak dedigin dogru viruste olabilir tarama yaptirmaliyim sonucunu yazarim buraya
pcnin icini actim fanlari falan temizledim arik takilmiyor ancak hdd eskisi kadar olmasada yinede isiniyor uzun sure acik birakmam lazim
eski haline nasil getire bilirim fikriniz varmi ?
sorun 1 deil 2 deil :s
pcnin kasasini actim kablolari ayirdim kapattim simdi acamiyorum siyah ekran geliyor oylece kaliyor
onu nasil yapicam anlamadim first 'e tikladigimda pc aciliyor ancak yine siyah ekranda kaliyor
evet simdide System Halted Fatal Error hatasi var sanirsam kablolarda temassizlik var
sorunu hallettim eger ayni sorunu yasayan baska arkadaslar cikarsa cozumu ;
pcnin icini acin sugurge makinasyla temizleyin sonra hdd ile fan lar arasindaki kablolari baska bi bolume cekin sorun %90 cozulur
halted fatal error un ise bircok sebebi var ancak kasadan iki kez kisa ses geliyorsa ram i cikartin ufleyin yeniden takin sorun cozulur