Hdd olduğundan az göster

MuFi Kk
29-08-2007, 14:22   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2 mesaj

Arkadaslar bilgisayar tam kapanırken elektrik kesintisi sonucunda bilgisayar acılmıyordu. Cesitli ugraslardan sonra hdd 10 mb olarak tanımaya başladı fakat biçimlendirme yapmaya kalksam 320 gb fiziksel olarak göruyor. Bilgileri kaybetmekten korkugum ıcın format atmaya çekiniyorum. Sizce ne yapabilirim.
Cesitli veri kurtarma programları denedım programlar 10 mb uzerinden veri kurtarmaya çalısıyor.

Dip not:ilk başta arkadasın bilgisayarında onun sağlam Hdd ile bile bilgisayar acılmadı(güvenik modunda veya son ayarları yukleyin tarz bir ekran cıkıp neyi seçerseniz seçin restart atıyordu) ama eski bir hdd bulup windows xp kurduktan sonar acılabildik
bende 320 gb 3'e bolunmus bir western digital hdd var

blackhawkmilan31
29-08-2007, 16:26   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,472 mesaj

320gb ise büyük bir oranda SATA bir disktir.

İde bir hdd ise;

1-) Bilgisayar açılırken yani RAM i okurken del tuşuna basıp BIOS ayarlarına gir.. Hard Disk Detection dan yeni taktığın hard diski sisteme tanıt. Bu arada bu hard diski Primary mi yoksa Secondary mi yada, Master mı Slave mi taktığına da bağlı. Hard disk in jumper ayarını da yap. Tanıtımdan sonra sorun kalacağını sanmıyorum..

2-) F disk yap.Büyük oranda çözülecektir.

3-) Format öteki bir çare.

SATA harddisk ise;

2. ve 3. dediklerimi uygula.1.yi uygulayamazsın.Uygularsın ama dediğim ayarları yapamazsın.Sadece Bios'a bir daha tanıtabilirsin.

Son Düzenleme: blackhawkmilan31 ~ 29 Ağustos 2007 16:29
MuFi Kk
30-08-2007, 11:37   |  #3  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2 mesaj

Teşekkürler
fakat fdisk tam anlayamadım. Fdisk Hdd bölmek için değil mi? Benim öncelikli amaçım Hdd verileri kurtarmak bu yüzden direkt format atmak istemiyorum.
Hdd format atarak kurtarabilirim ondan sonra mı recover programları ile verilerimi kurtarmaya çalısıyım?