hdd öldümü? yardim

gladyator79
05-03-2008, 01:53   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
178 mesaj

asus anakart
sis 650_651_m650_m652_740
512 ram
maxtor 80 gb harddisc ATA

elimdeki bu hurda calismiyor cunki cok fena bir hata yaptim
windowsu yeniden kurmak istiyordum yükleme ekrani geliyordu
fakat f8 basip bi turlu baslatamadim sorunun nerden kaynaklandini anlamadim bende LLF adindaki harddisski tamamen silen bi program kurdum calistirdim bilgisayar gidis o gidis pc acildigi zaman NTLDR yok hatasi verip acilmiyor windows cd si takdigimda herzamanki gibi windows yukleme ekrani aciliyor f8 basiyorum calismiyor
r ye basip kurtarma konsolunu aciyorum
dizine: copy d:\i386\ntldr c:\ yaptigim zaman
bad_pool_header hatasi veriyor ve yaziyor; windows otomatik olarak kapatildi cunki bazi dosyalar bilgisayariniza zarar verebilir uyarisi geliyor mavi bir ekranda
chkdsk yapiyorum disk üzerinde 1 den fazla DÜZELTILEMEZ sorun var uyarisi geliyor konsol üzerinde help yazipda denemedigim komut kalmadi HDD ye ulasamiyorum
bunun bi cözumu varmi yoksa ruhuna el fatihami okuyayim?
bilgisi olan arkadaslar yardimlarinizi bekliyorum
tesekür ederim

uGuR.uK
05-03-2008, 10:27   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
8,316 mesaj

hdd'ni baska bi pcye takıp ordan normal windows ortamında biçimlendir(hızlı deil ama normal yavaş yavaş bicimlendirsin), sonran sora diskin boş oldugunu aldanmadan her ihtimale karşı bi hata denetimi yaptır(tam denetim olsun). ondan sora kendi pc'ne takıp cd ile boot edip sıfırdan xp kurmayı dene.

Borga-x
05-03-2008, 10:34   |  #3  
İlk Maestro
Teşekkür Sayısı: 2
11,767 mesaj
elazigli
hdd'ni baska bi pcye takıp ordan normal windows ortamında biçimlendir(hızlı deil ama normal yavaş yavaş bicimlendirsin), sonran sora diskin boş oldugunu aldanmadan her ihtimale karşı bi hata denetimi yaptır(tam denetim olsun). ondan sora kendi pc'ne takıp cd ile boot edip sıfırdan xp kurmayı dene.
Aynen katılıyorumAlkış

gladyator79
05-03-2008, 16:42   |  #4  
OP Yıllanmış Üye
178 mesaj

elazigli kardes cevabin ve ilgin icin cok tesekür ederim
cevremde bu hdd nin girislerine uyum saglicak bi bilgisayar malesef yok :( bende 1 bilgisayar daha var ama hdd nin arkasindaki girislere uymuyor ve anakart üzerine bakdim iyce takabilecegim hic bir giris bulamadim sanirim bu sorunu asmanin baska bir yoluda yok:(
tesekur ederim elazigli...

uGuR.uK
05-03-2008, 19:25   |  #5  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
8,316 mesaj

rica ederimGöz kırpma

hasan_7666
08-03-2008, 12:58   |  #6  
Taze Üye
2 mesaj

anladıgım kadarı ile hdd bad sactor olmus onereceğim program maxtor firmasının yaptıgı bi yazılım var onunla hdd ne sorun varsa hepsini giderebilirsin

gladyator79
08-03-2008, 22:13   |  #7  
OP Yıllanmış Üye
178 mesaj

ilgin icin tesekür ederim hasan hdd ile olan sorunumu cözdüm
ilgilenen herkese cok tesekür ederim Beğendim