HDD Plakaları

HPQ-User
18-03-2008, 22:12   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj

LORA sormuş:
Hep merak etmişimdir..!  320 GB Segate HDD de bildiğim kadarıyla 4 Plaka var Örneğin Windovs XP 1. Plakada yüklü ve Paınkıller Overdose oyunu da Üçüncü Plakada yüklü ise;
-PAINKILLER oyununu çalıştırdığımda 4 plaka birliktte mi döner YOKSA sadece oyunun yüklü olduğu 3. plaka mı döner.

Bu konuda biraz açık bilgi rica ediyorum. SAĞOLUN VAROLUN SİZLER OLAMASAYDINIZ BİZ NE YAPARDIK..! TEŞEKÜRLER.

Soru Türü: Donanım
İşletim Sistemi: Windows XP
Sistem Özellikleri:
x38 İntel anakart 1333 fsb
QX 6700 intel cpu
320 GB segate HDD
DDR3 -1333 mhz rem
radeon 3870 ekran kartı.

İnternet Tarayıcı: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1; SV1; InfoPath.1)

1ol3irol
18-03-2008, 22:37   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1,714 mesaj

maalesef hdd'ler ayrım yapmıyorlar. müzikleri şu plakaya kaydedeyim, oyunu şu plakaya kaydedeyim diye. nerde boş yer buluyorsa oraya kaydediyor. o yüzden oyunu açtığınızda bütün plakalar döner ve oyuna ait parçaları tarar.

Banned
19-03-2008, 00:20   |  #3  
Banlandı
Teşekkür Sayısı: 21
5,777 mesaj
1ol3irol
maalesef hdd'ler ayrım yapmıyorlar. müzikleri şu plakaya kaydedeyim, oyunu şu plakaya kaydedeyim diye. nerde boş yer buluyorsa oraya kaydediyor. o yüzden oyunu açtığınızda bütün plakalar döner ve oyuna ait parçaları tarar.
Bu nedenlede sisteminizin dha performanslı çalışması için sürekli disk birleştirmesi yapmanız önerilir durur.

Sık sık disk birleştirmesi yaptığınızda yeni bilgiler boş bulunan yerlere değilde aynı yere bütün olarak yazılır buda onun çok daha seri çalışmasını sağlar. Ben windows kurulumunda sürücüleri yükleme, tüm gerekli programları yükleme işlemi bitipte en son imajını alana kadar yaklaşık 10 defa dik birleştirmesi yapıyorum. Buda rastgele kurulmuş sisteme göre %30 a kadar daha performanslı sistem kullanmamı sağlıyor.