merhaba arkadaşlar benim pc de 500gb harddisk var ama ne olduysa şuan sadece c var oda 37gb görünüyor sata kabloları ile oynadım sistem geri yükleme yaptım ama haaLa d ve e görünmüyor e de önemli bilgilerim vardı nasıl hdd düzeltebilirim şuan pc açık çalışıyor ama hdd nasıl görüyor anlayamadım yardımcı olabilirmisiniz...
hdd sadece c görünüyor
Denetim Mas. Sistem yöneticisi yön. araçlalardan bil. yönetimine gir ardından depolama seçeneğine bak.Hardiskinin şu anki durumunu görürsün.
Eğer donanımsal olarak bozulmadı ise disk yönetiminde Diğer bölümler raw formatında gözükür.Kullanabilmen için biçimlendirmen gerekir.
Verilerin boyutu ufaksa dosya kurtarma yazılımı bulup kurtarabilirsin c ye atarsın fazla ise de bir hardisk takman lazım pcye.
Bilgisarı yeniden Başlatıp Bios Ayarlarından Standart cmos Settings Bölümünden harddiskinin düzgün Tanınıp Tanınmadığına Bak.
[url=http://bit.ly/c25MCx][/url]
buradaki resimde de gördügün gibi 3 tane disk var bende
1 nolu disk pardus kurulu o yüzden win 7 tanımıyor harf yolu yok
2 nolu yedek ddiskim ve üzerinde harfler var ve iki paraç yapmışım
3 nolu benim sistem diskim c
gördühün gibi her disk kaç parça ise o kadar parçalı gözüküyor tabii bende çift işeltim oldugu için boot bölümleride ayrı bölüm gibi
2 nolu disk gibi olacak ama c: var diger harfler ve yol silinmiş yeniden harflendirmen gerek
bu resmi pc de
bilgisayrım sag tık yönet> depolama>yerel disk yönetiminde görürsün
sonra harfsiz parçaya gel sag tıkla bölümü etkin olarak işaretle sonrada harf veyolu degiştir diyerek e: f: G: H: gibi isim ver