Arkadaşlar bilgisayarı açıyorum biosu geçiyor tam windows xp pro. ya geçicekken simsiyah bir ekran çıkıyor karşıma.format atayım dedim bilgisayarınızda bir sabit disk bulunamadı diye uyarı veriyor. biostan bakıyorum hdd yi görüyor. hdd yi başka bir makinaya taktım aynı sorunla karşılaştım.Bir çözümü varmı hdd yi kurtarmanın yoksa soğuk su içmem yeterlimibirde sabit disk birleştiricem(belki bir işe yarar), nasıl yapacağımı yazarsanız sevinirim.
hdd sorunu
bence soguk bbi su ic ben karsılasmıstım bole bi sorunla hdd deistirin ce sorun duzeldi...
yani benim aklıma baska bisi gelmio baska pc tatindada sorun dewam ediosa ozaman baska bisidende kaynaklanamaz..
benim suan elimde bi hdd war biosda falan gozukuo aama icine bisi yazamıorum yazma kafalarindan yada okuma kafasindan biri hasar aldı buyuk ihtimal..
Arkadasim bazi anakartlar sata harddisk leri görmüyor format atarken..hani formatın basında bi takım dosyalar yukleniyor ya donanım inceleniyor falan diyo orda F6 ile disketten hdd yi tanıtacaksın...Ama senin windows ta acılmıyo hdd sorunda olabilir ya da windows bozuk olabilir sorun windows tadır İNŞALLAH
viking20bad sector onarım programları var,%100 değilsede asgaride sizi kurtarır.onlar nasıl birşey biraz daha konuyu açarmısınız
https://www.chip.com.tr/forum/bilgisayar-acilirken_t23314.html
:) bu dün tarihli idi.
bir de şu var,eğer ki HDD daha garanti kapsamında ise aldığınız firma bad sector hatasından dolayı yenisi ile değiştiriyor haberiniz olsun.Dediğim gibi garanti kapsamın da ise henüz.