Bilgisayarımda 3 hdd var. 2ata ve 1 sata. Atalara XP ve Pardus Linux yüklü, satada vita var. Geçenlerde vista'ya restart deyip sonra boot da pardusu açtım. Zaten pardus benim diğer hddleri asla görmes her açılışta "mount" komutuyla tanıtmam gerekir. Komutu kullandım çalışmadı. Sonra pardus bana hdd'nin askıda olabileceğini, önbelleğinin temizlenmesi gerektiğini söyledi. Force Mount komu bu iş içinmiş. Bende öyle yaptım. İşe de yaradı. Ancak sonra vistaya dönünce chkdsk çıktı. Bayaa bi uraşıp bikaç dosya düzeltti.Sonra 2.önbellek bölümüne yazılamıyor mu okunamıyor mu ne öyle birşey yazdı bir snliğine sonra Vista açıldı. Ama ilk restartımda bi daha chkdsk çıktı. Ve bilgisayarımdaki bütün dosyaların güvenlik tanımlayıcılarının bozuk olduğunu söyleyip tek tek düzeltti. yaklaşık 5 saat sürdü :S. Ama sonra vista açılmadı siyah ekran ve sadece mouse geldi. Bende dosyalarımı xp den yedekleyip satayı formatladım. Ve vista kurdum. Ancak şu anda hdd kullanan 2 program(media player ve installer gibi) aynanda çalışınca media playerde çalan şarkı takılmaya donmaya başlıyor ve mouse(ki hiç huyu değildir) atlama yapıyor. Olaydan önce yoktu böyle bir sorunum.Acaba önbelleklerden birini mi yaktım? Bunu test edebileceğim bir program var mı?
Yardımlarınızı Bekliyorum....