hdd sorunumu acaba

erfun06
08-09-2007, 17:00   |  #1  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
23 mesaj

ilk defa çıkan sata hdd lerden bir tane de ben almıştım 3 yıl önce (samsung hdd 80 gb sata, anakartım via chip setli asus, ekran kartım asus geforce 5200, 512 ddr 400mhz) 5 ay sorunsuz kullandım . bir süre sonra mavi ekran ve stop uyarısı sonra tekrar kendi kendine boot bıraksam devamlı oluyordu.
format yapmak istedim olmadı.tabii bu tiplerde format için önceden cd den yaptığım bir disket de kullanarak önce hdd yi tanıtıyorsun. win 98 ile format atayım dedim oldu sonra xp kurarak işi çözdüm fakat bu sefer ayda bir tekrar etti hatta şimdi her hafta format atıyorum sorun nedir sizce lütfen yardımcı olun

kuruwa
08-09-2007, 17:28   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2,438 mesaj

sadece sata kullanıyorsan diskete gerek yok kurarken dırek gormekte ama sata ve patayı aynı anda kurar san ıstıyor windowsun satada ise sadece ve pata kullanmaka isen patayı sok ve dırek sataya kur dene ve kurduktan sonra harddisk healt programı ile bak sağlık durumuna zamanla bad sektor oluşmuştur belki bu durumda bad sektorlü yerleri kullanım dışı bırak ve hardıskı sagılık lı hale getıren programlar var nasıl kullanılıyor sorma bende bılmıyorum ama bu programla bad sektorun çok ise düzeltebılırsın ama hd kapasıtesınden bellı bır bolum gıtmekte

Son Düzenleme: kuruwa ~ 08 Eylül 2007 17:29