kardeşlerim benm hdd donuyor vede arasıra pc kilitlenio acaba hdd eski olduğundan dolayı olabilrmi pc ilk açılırken led ışığı sürekli yanıyo 30sn sonra falan pc kendine qelio açılşta nod32 msn var bide winamp'ı açmaya çalıştığımda yani çift tıkladığımda yine tıkanıyo 30sn sonra winamp qelio hiçbir ses sorunuda yok sessiz sessiz çalışo fazla ısınıpta yapıodur die aklıma geldi ama normal fan alıp taktım kasaya direk hdd'ye üflüyor hdd sıcaklığı max. 35derece lütfen yardm edin x((
HDD ßozulmuşmu
slm şu önereceğim programı kullan türkçe dil desteği var ayrıca smart defrag programınıda yükle.programına adı (advanced system care)sonra bana bildir lütfen
şu 30 sn bekliyo dediğin olay var ya o olay başlarken eğer Tık diye bir ses geliyor ise harddiskte bad sector olabilir ve o esnada kafa atıyor olabilir.
çözümü garantili ise servis, değil ise bad sectorlu clusterlari bulup format esnasında o clusterlari atlayarak biçimlendirmek olacaktır. yada yeni bir harddisk :)
Sisteminiz nedir? Sorun sabit diskte değil gibi...
sağolun kardesler ben en iyisi yeni hdd almak ses falan yok sadece tıkanıyo zaten 20gb bişey atarm çöpe gider sizde sağolun varolun selametle
kardes sana neden olduunu acıklıyım 1. hdd eski ise yani 20,30 yada 40 gb lık ise önbellei dusuktur snn sistemde o hdd e göre yuksek olunca doğana turbo takmıs gibi oluyo anakartında sata cıksı yok sanırsam 160 gb lık ozellıke (SAMSUNG) HDD almanı tawsiye ederim 70 $ fln