Arkadaşlar öncelikle merhabalar. HD filmlerin uzantıları ve dvd ye nasıl yazıldığını bilmiyorum. Acaba kendi yazılacağı dvdler mi var yoksa bildiğimiz dvdlere mi yazılıyor. Bide normal DVD-RW ım hddvd yi çekermi yoksa bluray writerler gibi onunu da yazan writerler var. Ben filmleri dvd ye çekip HDDVD playerda izlemek istiyorum . Yardımcı olursanız çok sevinirim .Şimdiden teşekkürler.
HDDVD filmi nasıl DVD ye yazabilirim?
yardımcı olabilmemiz için daha fazla bilgi vermen gerekiyo.Mesela dvd rw ın markası ne.Birçok dvd rw hd dvd yazıyo.sonra hd dvd bulman lazım.neroyla yazdırablirsin.Hangi dosyayı yazdıracaksın.birçok dvd okuyucu birçok format destekliyo direkt veri olarak bile yazdırabilirsin
HDDVD filmleri DVD'ye yazman teknik anlamda imkansız.
Boyutları dvd'en 5 kat daha büyük
yazıcıları ve okuyucu lazerleri farklı bd-writer alman lazım 350 dolar gibi fiyatı var
yazılacak diskler farklı
bütün şartları yerine getirsen bile mevcut 4x blueray disklere 45-50 dakikada yazarsın bir filmi
Şu an sadece hd-dvd'den rip yapılıp formatı değiştirilen filmleri yüksek çözünürlükte izleyebilirsin(.avi dosyası gibi)
bir de ayrıntı hd-dvd player ile blueray player farklıdır.
bu işin başında üç farklı firma iki farklı format ile piyasada yarışıyordu.sanırım Toshiba firması çekildiğini duyurdu ve HD-DVD PLAYERLAR MEDYASIZ KALDI sınırlı sayıda çıkarılan film ve piyasaya sürülen ve başta 450 dolara Toshiba piyasadan çekildikten sonra da 50 liraya satılan HD-DVD playerlar kullanıcının elinde dvd player görevi gören aletler olarak patladı
Her ikiside mavi lazer kullanmaktaydı.
Her ikisininde sıkıştırma özellikleri aynıydı.
Tek katmanda HD-DVD 15 GB, Blu-ray 27 GB yer sağlamaktaydı.Bu şekilde lanse edilmişlerdi
Toshiba, Microsoft ve Intel HD-DVD'yi
Sony, Pioneer, Dell, Apple, Disney Blu-Ray desteklemekteydi.
Toshiba çekildiğini duyurunca Blueray savaşı kazandı
Hd-dvd film,disk ve player piyasada yok
BlueRay disc ve filmler var ama çözünürlüğü hd kalitesindedir(bu yarışı blueray kazandığı için standart olarak bu oturdu ama halk arasında HD-dvd olarak da duyuldu bu şekilde tanındı.Hd-dvd film dendiğinde aslında bu bir blueray medyanın üzerindeki bir filmdir)
teknik konuda hd-dvd budur ama blueray üzerindeki filmler de hd formatındadır.
Sen hd_dvd player derken neyi kastettiğini biliyorsun bu anlattıklarımdan yola çıkarak umarım sonuca ulaşırsın.
mcafee23 anlatmış ayrıntılarıyla ama bir iki ek te ben yapayım;
piyasada ki bazı ahlaksız satış noktaları hddvd nin resmen ölmesinden sonra bile kampanyalar yapıp hddvd player sattılar hem de dünyanın parasına eğer sizde onlara kananlardan birisi iseniz geçmiş olsun o hddvd player ı sadece dvd player olarak kullanabilirsiniz.Bir ihtimal belki mkv formatındaki bluray rip leri gösterebilir o zaman şanslı sayılırsınız.Sanıyorum soruyu olaya tam hakim olmadığınızdan doğru soramamışsınız size tavsiyem burayı okuyun zaten bu uzantılar nedir bilgi sahibi olacaksınız ondan sonra gerekiyorsa soruyu tekrar sorun
şimdi şöyle LG DW.LG-h55nb dvd-rw ım var. HDDVD playerim yok. Bir arkadaşımın vardı. O da 65 TL lik bir dvdplayer.Onda film izlemek için bi tane HD film bulup dvd ye çekmek istiyordum. Bende de dvdplayer var. Normal bir dvdplayer. benimkinde sadece normal dvd, vcd ve avi. uzantılı filmleri izleyebiliyorum. Yani örneğin wmw. uzantılı bir filmi çeksem dvd ye göstermiyordu benim dvdplayer. Ben o yüzden sordum HDDVDlerin uzantılarını ve özel kendi diskimi var ve normal dvd-rw ler çekiyomu diye. Yanıtlar için teşekkürler..
şimdi şöyle LG DW.LG-h55nb dvd-rw ım var. HDDVD playerim yok. Bir arkadaşımın vardı. O da 65 TL lik bir dvdplayer.Onda film izlemek için bi tane HD film bulup dvd ye çekmek istiyordum. Bende de dvdplayer var. Normal bir dvdplayer. benimkinde sadece normal dvd, vcd ve avi. uzantılı filmleri izleyebiliyorum. Yani örneğin wmw. uzantılı bir filmi çeksem dvd ye göstermiyordu benim dvdplayer. Ben o yüzden sordum HDDVDlerin uzantılarını ve özel kendi diskimi var ve normal dvd-rw ler çekiyomu diye. Yanıtlar için teşekkürler..verdiğim linki sanırım okumadın okusaydın pek çok sorduğun sorunun cevabını almış olurdun zaten ama ben olayı kısaca anlatayımöncelikle hd den kastın sanırım 1080p film ve sanırım sen bunu lcd yada plazma tv ye bağlayıp yüksek çözünürlüklü film seyretmek istiyorsun
bu 1080p filmler bluray formatında olurlar ve bir film ortalama 40gb tır yani 10 dvd! falan. Ama internette bunların riplenmişleri yani kırpılmışları bulunur bunlarda 4-5 gb dan başlayıp 10-20 gb a kadar olan büyüklüklerde olurlar.Bunlar mkv konteynırı içinde bulunurlar ve x264 kodeki ile açılırlar.normal divx oynatıcılar bu x264 kodekini desteklemezler.Bu yüzden senin o dvd player da izleyebileceğin en iyi kalite film dvdrip filmlerdir bunların içinde afr gruplarının dvd9 dan ripledikleri avi konteynırı içinde xvid kodek i ile açılan ları en kalitelileridir.
Eğer amacın 1080p yani full hd diye tanımlanan filmler izlemekse sahip olman gerekenler şunlar;
1-1080p bir tv
2-HDMI kablo
3- Blu-ray oynatıcı veya
blu-ray okuucusu olan bir laptop
veya popcorn tarzı hdd ye sahip medya oynatıcılardan biri
4-Bluray diskAma
eğer sınırsız intenet bağlantın var ise veya bir şekilde tedarik edebiliyorsan bluray riplerini bluray oynatıcın olmadan da izleyebilirsin.Örneğin ben 20gb lık bir mkv filmi hdmı kablo ile laptopumu tvye bağlayarak kolayca seyrediyorum
Umarım olayı anlatabilmişimdir :)
Evet dediğin gibi hd dediğin yani görüntüsü dvdripten de iyi olan film izlemekti. İzleyeceğimiz DVDplayer HDMI kablolu player. tam markasını unuttum şimdi ama yazarım markasını. Tv ise dediğin gibi lcd full hd tv. Bluray film istemiyorum ama işte verdiğin linkte kaliteye göre sıralama yapmış bi bölümde orda dvdrip ve dvd-r dan sonra, blurayden önce Hd dvdrip var. bu tarz istiyodum.yani dvdrip çok filmim var onları büyük ekran lcd de izlediğimiz zaman biraz görüntü bozuluyo gibi oluyo o yüzden benim HDDVD den kastım bu bozulma olmadan net yani hd kalitesinde film izlemekti. Uzantıdan kastımsa bütün dvdplayerlerın aynı uzantıları mı okuduğuydu. Senin verdiğin linki biraz inceledim. Verdiğin bilgiler için teşekkürler. Bide bişe daha sorayım laptop ya da normal pc yi tv ye başladığım zaman ekran kartı ya da başka bir parçasının iyi olması mı gerekir yoksa farketmez mi? Hani sonra lcd ye bağladık mı yanmasın parçaları:) Sağol tekrardan bilgiler için.
Evet dediğin gibi hd dediğin yani görüntüsü dvdripten de iyi olan film izlemekti. İzleyeceğimiz DVDplayer HDMI kablolu player. tam markasını unuttum şimdi ama yazarım markasını. Tv ise dediğin gibi lcd full hd tv. Bluray film istemiyorum ama işte verdiğin linkte kaliteye göre sıralama yapmış bi bölümde orda dvdrip ve dvd-r dan sonra, blurayden önce Hd dvdrip var. bu tarz istiyodum.yani dvdrip çok filmim var onları büyük ekran lcd de izlediğimiz zaman biraz görüntü bozuluyo gibi oluyo o yüzden benim HDDVD den kastım bu bozulma olmadan net yani hd kalitesinde film izlemekti. Uzantıdan kastımsa bütün dvdplayerlerın aynı uzantıları mı okuduğuydu. Senin verdiğin linki biraz inceledim. Verdiğin bilgiler için teşekkürler. Bide bişe daha sorayım laptop ya da normal pc yi tv ye başladığım zaman ekran kartı ya da başka bir parçasının iyi olması mı gerekir yoksa farketmez mi? Hani sonra lcd ye bağladık mı yanmasın parçaları:) Sağol tekrardan bilgiler için.Eğer HDMI çıkışı varsa laptopun zaten hd filmleri işleyebilecek bir ekran kartı vardır büyük bir ihtimalle ama her halükarda yanma diye bir şey söz konusu olmaz
DVD player a gelince o HDMI bağlantıları milleti kandırmanın yeni yolu
hd film oynatamayan playera HDMI koymak tamamen sahtekarlıktır çünkü ekstra dan bir şey katmaz
eğer durumun müsaitse dün elektroworld de 179 tl ye western digital in bir medya oynatıcısını gördüm bu aletlerden bir tane alırsan hiç bir derdin kalmaz.
bunlar her formatı oynatırlar ve güncellenebilirler
Burada bir kaç örnek var yorumları okursan daha fazla bilgi sahibi olabilirsin almaya kalkarsan tavsiyem popcorn bu piyasada en kaliteli markadır.
http://www.hepsiburada.com/liste/media-player/department.aspx?CategoryId=112123Son Düzenleme: nonpasaran ~ 11 Mayıs 2010 11:40