Arkadaşlar dizüstümde nvidia 9600M GT ekran kartım ve HDMI çıkışım var, lcdye bağlıyorum ancak yalnızca görüntüyü iletebiliyorum. Ekran kartı paneline geldiğimde ise bağlantı için hdmi'dan dvi'ye gibi birşeyler söylüyor. Sorun kabloda mı? Laptopta mı? Yoksa tvde mi? Ya da bir sürücü vs. mi indirmem gerekiyor?
HDMI Bağlantı ve Ses İletimi
hayır indirmeniz gerekmiyor. HDMı çıkış olan pc ve noteboklarda ekran kartı ile tümleşik HD ses aygıtıda mevcuttur.
yani Realtek HD audio veya Conexant HD audio gibi bir ses donanımınız var ise HDMI çıkışlı bir cihazınız oldugunda
Nvidia Hd audio yada Ati HD audio gibi bir aygıtınız daha mutlaka vardıt aygıt yöneticisinde.
eğer ses çıkışı default olarak bilgisayarın normal ses aygıtına yönlendirilmiş ise doğal olarak HD çıkından ses alamazsının ses i notebook kendi sisteminden çıkartır.
bu yüzden denetim masasından ses efektleri veya ses aygıtları menüsünden default ses aygıtını normal ses aygıtı haricinde Nvidia HD audio veya Aiti HD audio yada sizde hangisi mevcut ise onu varsayılan ses aygıtı olarak seçerseniz HD kabloyu bağladığınız aygıta ses in iletilmesi gerekir.