slm arkadaşlar.diyer ülkeler hekırlığı okulda ders vericeklermiş bizim burdaysa konusu açıldımı yasak deniliyo.herkezin bilgisayarı virüs kaynıyor biara ben heklerin banka hesapları çalıyorlar diye banka dosyaları yazıp içine melisa virüsü koydum çalan vatandaş uğraşın diye artık bir derdim yok neti kapatım virüs etkilemes ama neden bizim ülkede ders verilmiyorki herkez kendini savunsun bence.
hekır bilgileri neden yasak.
profilinizde yaş 30 yazıyor...okulu uzun yıllar önce bitirdiğinizi düşünüyorum...ama "hekır" mevzusuna bu kadar ilgili olduğunuz kadar kendi diliniz Türkçeye ilgili olsaydınız mesajınızda yazdığınız kelimeleri anlamak için 3 kere okumamız gerekmezdi...
diyer ::>> diğer
vericeklermiş ::>> vereceklermiş
herkezin ::>> herkesin
biara ::>> bir ara
çalan vatandaş uğraşın ::>> uğraşsın
kapatım ::>> kapattım
etkilemes ::>> etkilemez
tüm dünya öğrenecek bizlere saldıracak biz format çekicez.
ben küçüklüyümde beri çalışıyorum okuyamadık malesef 15 yıldır çalışıyorum ben okumak isterdim ama olmadı durum malesef
ben küçüklüyümde beri çalışıyorum okuyamadık malesef 15 yıldır çalışıyorum ben okumak isterdim ama olmadı durumkusura bakmayın ama bu türkçeyi düzgün yazıp - konuşamıyor olmanız için yeterli bir bahane değil sonuç olarak ana diliniz.. neyse konumuz hacker'lık okullarda ders olarak verilsin mi? diğer ülkelerde bu olay ders olarak nasıl veriliyor önce onu araştırmak lazım bilgisayar üzerinden işlenen sanal suçların tamamının avrupa da büyük para ve hapis cezaları verilerek caydırıldığını düşünecek olursak bu adamların bu olayı bir ders olarak veripte potansiyel suçluları kendilerinin eğittikten sonra yakalayarak ceza vermesi pek akla mantıklı gelmiyor.. belki şu olabilir IT uzmanlarına yani bilgi işlemcilere okudukları bilgisayar ile alakalı bölümlerde hacker saldırılarına karşı koyabilmeleri için ders verilebilir..
Son Düzenleme: cbilgen13 ~ 03 Aralık 2009 12:23
kusura bakmayın ama bu türkçeyi düzgün yazıp - konuşamıyor olmanız için yeterli bir bahane değil sonuç olarak ana diliniz.. neyse konumuz hacker'lık okullarda ders olarak verilsin mi? diğer ülkelerde bu olay ders olarak nasıl veriliyor önce onu araştırmak lazım bilgisayar üzerinden işlenen sanal suçların tamamının avrupa da büyük para ve hapis cezaları verilerek caydırıldığını düşünecek olursak bu adamların bu olayı bir ders olarak veripte potansiyel suçluları kendilerinin eğittikten sonra yakalayarak ceza vermesi pek akla mantıklı gelmiyor.. belki şu olabilir IT uzmanlarına yani bilgi işlemcilere okudukları bilgisayar ile alakalı bölümlerde hacker saldırılarına karşı koyabilmeleri için ders verilebilir..Abimiz gayet mantıklı anlatmış. Fazla bir söze gerek yok.
dikkat cbilgen13 veripte ::>> verip de :)) mizah olsun ....Hackerlık eğitimi okullara vs müfredata koyulabilecek konular değil bence.Çünkü avrupa ülkeleri zaten en çok yasağı getirip uygulamıyor mu ? (En azından bizden çok uyguluyorlar :) ) Hiç kimse hackerlık eğitimi verip milleti vay siz bizim özel haklarımıza müdahale ediyorsunuz diye karşısına almak istemez ve alamaz yani çok büyür yankı getirir bu olay..İmla kurallarına dikkat etmedim :P :D selametle
ben genel olarak kendimizi nasıl güvende tutucaz diye bahsetim.malesef bazı arkadaşlar yazıya takıyor belkide yazım kötü ama ben burda diploma almıyacam anlayan anlıyo herkez yalnış yazıyor ila araştırıp bendemi dalga geçiyim ben orta okulakadar tolbuhinde okudum yani bulgaristanda sonra ayrı ayrı buraya geldik elim geldiyikadar orta okulu dışardan bitirdim hem çalıştım ağar işlerde çalışıyorum hala devam ediyorum biz eskişehire geldik ve sıfırdan başladık zor durumdaydık çok allaha şükür yavaş yavaş herşeyimiz oldu zorda olsa.
Yani Birtan dostum demek istediklerini anlıyorum ben pek takmam öyle yazıalrına filan olabilir ama hackerlık olayı can sıkıyor elini kolunu sallayarak girip bilgileri alıyolar ne yaparsak yapalım bunun cezasını ağırlaştırsınlar bakam hala yapıyolarmı adam yapıyo 2 gü bilgisayar başıdna uzaklaştırma bu ne yaw hiç verme daha iyi
böyle vatandaşlar çıktıkça insanlar soğutuyorlar bana neki diyorum 2 yıl önce orjinal xp almıştım chıpe üye olmuştum sormuştum etkinleştirmeden nasıl kurtulurum orjinal ama saatlerce telefonda bekle tuşlara bas sıkıyordum bazı arkadaşlar hep ters lafla birdaha hiç uğramadım siteye şimdi yine aynı olaylar.neyse kdrncr ve by_kert sizin gibi arkadaşlar olmasa takılmam yine desteyiniz için teşekürler.