Hem insanların cebini boşalttılar, hem de...

CHIP Online
28-11-2009, 15:30   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

İnternetteki oyunlarında Google'ı, Yahoo'yu ve Bing'i kullanmaları yetmedi, bir de dava açtılar!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/hem- ... r-hem-de_16687.html

Resimlerle: Yüksek kalitede 48 müthiş duvar kağıdı

Bir diş beyazlatma firması Google, Yahoo ve Microsoft üzerinden reklam kampanyalarıyla tüketicileri yanlış yönlendirerek büyük kazanç elde etti, sonra bu üç arama devine dava açtı.

Ücretsiz ürün gönderen ve bunun için sadece kayıt isteyen bu firma, aslında yönlendirici bilgilendirme yaparak, formu dolduranları abone yapıyor ve her ay para çekiyordu. Normal pazarlamada ücretsiz kayıttan sonra ürünü beğenme ve para harcama seçeneği varken, bu kampanyada tam tersi uygulanıyor ve tüketiciler ters köşeye yatırılıyordu. Bir aracı firma ile reklamlarını yürüten firma, reklam ajansına da kayıt yapan müşteri başına 43 dolar ödüyordu.

Dazzlesmile ve tepesindeki şirket olan Optimal Health Science kazanacakları parayı kazanıp, kendilerini kanunen temize çıkartmaya karar verdiklerinde reklam firması Epic ile ilişkiyi kestiler. Ancak paranın tadını alan Epic aynı anahtar kelimeler üzerinden DazzleSmilePro ve DazzleSmilePure markalarını işletmeye başlayan bir başka firmanın reklamlarını yayınlamaya başladı.

Tüm konu: Hem insanların cebini boşalttılar, hem de...

İzleyin: Kadın olmanın avantajları!

Resimlerle: Yüksek kalitede 48 müthiş duvar kağıdı


Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Arama motorları sorumlu mu?