Hep merak ettiğim birşey var...

cafercer
04-07-2009, 20:07   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
135 mesaj

Ben şunu çok merak ediyorum.Bazı siteler herhangi bir host şirketinden host alırlar.Peki Google,Youtube yada Yahoo gibi büyük şirketler de mi başka yerlerden host alıyorlar?Yoksa kendi sunucuları mı var?

Ayrıca örneğin Youtube gibi çok yaygın bir video sitesinin host kapasitesi ne kadardır?Ha?

PrQmatHeuS
04-07-2009, 20:51   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
280 mesaj

Host kapasitesini bilmek zordur.Fakat Google'ın dünyada 500 sunucutarlası var ve aylık 3m $ elektrik ve soğutma masrafı sadece . O zamanYoutube'un da(Google'ın yan şirketi) kendi sunucusu vardır. Yani böyleşirketler bu sorunu yıllar önce aşmış profesyonel şirketler. Ve Googletüm dünyadaki bant genişliği için yılda 260m $ ödediğini duymuştum.

Son Düzenleme: PrQmatHeuS ~ 04 Temmuz 2009 20:57
OnlyMann
04-07-2009, 21:03   |  #3  
OnlyMann avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 5
2,779 mesaj

bu kadar büyük şirket olmaya gerek yok. çoğu firma bilgileri kendi makinalarında tutmayı tercih ediyorlar. nedeni ise bence fiyatların yüksek olmasının yanında kapasitelerinin düşük olmasındandır. üstelik makina kebndine ait olduğu için kapasite sorunu da bulunmamaktadır. düşünün bilgi güvenliğininde işin içiine girdiğini o zaman gerçekten bilgilerin kendi makinalarında tutulması ve maliyeti düşürmesi sınırlamanın olmaması gibi avantajlara göre kendi makinasını kullanmayı tercih ediyor olabilirler. 

bizde bile bir çok resmi kurum kendi bilgilerini yedekli bir şekilde kendi makinlarında tutmaktadır. çünkü bu bilgilerin içerikleri kişisel bilgiler kapsamındadır.