Edit: Yazının altına özet kısmını koydum isteyen ordan kısaca ne anlatmak istediğimi öğrenebilir.
bir sorunum olunca DH'e bakıyorum memnunum. Chip'e mi bakayım? Aman aman 10yaşında çocukların yazdıklarını yapıp sonra sistemi uçurmak istemiyorum. Bana özel mesajdan "Ayık ol, adam ol ! Bana artistlik yapma ! " gibi mesaj geliyorsa ve ben bu mesajı şikayet ediyorum. Sonuç; hesap açık ve adam(çocuk desem daha uygun sanırım) bildiğini okuyor.. İsmini vermek istemiyorum ama forum böyle giderse ondan önce ben bu forumu bırakıcam. Forumda denetim diye bişey yok denecek kadar az. Foruma sıkı denetim lazım. 2006'dan 2007'den kalan konular hortluyor, bilgisayardan hiç anlamayan gelip ahkam kesiyor, fanatiğin teki illaki tuttuğu firmanın ürününü öneriyor... Ya gerçekten sinirlerim yine kalktı...
Ne desem boş.. Adam gelip bana hakaret ediyor, şikayet ediyorum sonuç: hiç. Zamanında benim konum kilitlendiğindeki olayın aynısı şimdi olsa eminim hiç birşey yapılmaz. İsteyen açtığım konulardan rahatlıkla bulabilir zaten çok konu açan birisi değilim(en azından chip'te). Forumda Adem Bey askerde, Mcaffee23 forumu bıraktı, Ahmet79 DH'de veya Adem Bey'in bir sitesi vardı orda(az çekişmiyorlardı xD), küçük bir espiri yapsam konuda hemen lafım başka tarafa çekilip tartışma çıkartılıyor, intel diye tutturup 1000-1200TL bütçe ile sistem isteyenlere AMD al o bütçeye dediğimizde bizi dinlemeyip bir tane uyduruk intel sistem yazılınca o alınır yada öve öve bitirilemez sonra adım AMD fan'ına çıkar. Onu demeden önce 2700TL+ kurduğum güncel sistemlere bir baksınlar bakalım AMD mi intel mi? i7 2600K'yı o bütçeye koyuyorda AMD koymuyorsam veya düşük bütçeye AMD x4 koyuyorsam elbet bir sebebi vardır. F/p oranı yüksek bir sistem kurmak için çırpınırken ben birisinin çıkıp bonkör bir şekilde ancak eksiklere sahip ve düzgün olmayan bir sistem yazması ancak benim sözümün hiçe sayılıp daha 1-2haftalık chip üyesinin sözüne körü körüne inanılması koymuyorda değil hani. Kaç günlük üye olduğunun, kaç mesaj attığının önemi yok benim için. Boş tenekenin sesi çok çıkar hesabı, 2000mesajın olur ama hiç biri işe yaramaz, 500mesajın olur ama çoğu işe yarar, benim için 2.si daha önemli..Eğer ben bu sitede duruyorsam, bu sitede 3000küsür mesaj atıp zaman ve emek harmamışsam bi teşekkürü yada sözümün dinlenmesini hak ettiğimi düşünüyorum. Olay mesaj sayısı falan değil yanlış anlaşılmasın. Beni birkaç ay önce bilen varsa heralde görmüştür ve bilir, neredeyse forumu kökten bırakıyordum... Bir kaç terbiyesiz yüzünden forumu bırakıyordum o derece sıktılar düşünün artık. İstesem bende yeni üyeleri veya az mesajı olanları ezemezmiyim? ezebilirim ama neden yapayım? işte o soruya verebilecek bir cevabım yok ve olacağını da sanmıyorum.Fikrimi düşüncemi belirtirim, karşı taraf kendi düşüncesini söyler ona göre hareket ederiz :D kimi zaman gülücez kimi zaman ciddi olucaz. Bugün blog'uma gelen bir mesajı gördüğümde direk sildim. neden? Resmen bana hakaret ediliyor, öyle bir mesajı nasıl orda tutayım?
Arkadaşlar biraz fazla uzattığımın farkındayım kusuruma bakmayın.O yüzden uzun uzun okumak istemeyenleri anlarım. Kısaca özet geçeyim onlara da:
Kısaca: Forumda deneyimli ve bilgili üyeler olarak biraz destek çıkalım bir birimize ve forumda denetlemenler olmasa da kendi aramızda biraz bir denetim yapalım yoksa çocuk kreşinden farkı kalmayacak forumun. Daha bir kaç ay öncesine kadar forumu bırakmama neden olacak bir kaç seviyesiz yüzünden kökten forumu bırakmayı düşündüm. Ondan beridir de forumda işime gelen konuya cevap yazıyorum. Eğer denetim sağlanır forum düzelmeye başlarsa daha başarılı ve daha düzgü bir foruma sahip olabiriz . Yok eğer böyle giderse beni unutsun bu forum hiç yoktum farz etsin. Mesaj sayısının çok olması veya az olması, eski veya yeni üye olması beni çok enterese etmez ama benim yazdığıma veya başka birisinin yazdığına saygı göstermesinin bilinmesi benim için daha önemli. Haa sistem önerilerinde eksiklikler veya pürüzler gibi şeyler varsa zaten belirtiyorum ve belirteceğimde. Yoksa o konuda yanlış sistem toplayıp başka konuda aynısı yapılırsa forum çöplüğe döner. Editörlerin ve denetmenlerin de desteğini bekliyorum. Forumda edilen şikayetlere dikkat edilirse sevinirim :) (bir düşününce o zamanda herkes bir birini şikayet edecek ama olsun. Uyarı verilebilir, geçici uzaklaştırma verilip bir kaç kez tekrarlanırsa hesap kapatılabilir... Ama önlem alınması şart.)