Hepimiz Chip'imiz İçin

Barış
18-03-2011, 14:29   |  #1  
Barış avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 5
1,971 mesaj

Son zamanlarda forumda bir vurdum duymazlık almış başını gidiyor..
Saygı sevgi hiçe sayılarak hakaret içeren sözlere bile rastlayabiliyoruz artık.
El altından illegal içerik dönüyor..
Herkes her istediğini yazabiliyor. Herkes istediğine laf söyleyebiliyor.
Sıradan forumları geçmiş durumda.. Hiç bir şekilde mesajlar denetlenmiyor.
Şikayetler yok sayılıp geçiliyor.
Bir çok deneyimli üyesini kaybetti Chip Forum sırf bu yüzden.
Yaş ortalaması giderek düşüyor ve bilgi yerini boş lafa bırakıyor.

Yazarların hiç biri dikkat etmiyor ki burası "Türkiye'nin En İyi Teknoloji Portalı"nın forumu.
Bir konu olduğunda sonuna Chip Forum ibaresini ekleyip aratıyorlar.
Doğru bilgi ve sonuç vardır diye.
Ama artık o özelliğinide kaybediyor..
-Sular kesilse "format at gelir" mantığı ile bir yere gitmez.
-Arkadaşlar laptop alıcam öneri varmı diyen birine "napıcan laptopu al masaüstü" ilede bu forum bir yere gidemez.

Kapalı Hesap (153535)
18-03-2011, 14:43   |  #2  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 27
2,297 mesaj

Evet söylediklerinde haklısın son zamanlarda da açılan bazı konular yüzünden forumda kirlilik arttı.(örnek:ccleaner konusu)

Erşah
18-03-2011, 14:46   |  #3  
Erşah avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 11
2,183 mesaj

Kardeş valla anlamadım.Türkiye'nin En İyi Teknoloji Sitesi 'nden çıkıp Türkiye'nin En Verimsiz Sitesi olma yolunda çok büyük adımlarla devam ediyor.Selçuk Abi bizim gibi deneyimli üyelere bi şans tanısa 3 günde siteyi adam edicez ama yok işte....

Barış
18-03-2011, 15:11   |  #4  
Barış avatarı
OP Yıllanmış Üye
1,971 mesaj
Alıntı: Taşcı  
Merhaba  Boşuna yazıyoruz yazdıklarımızı ancak biz görüyoruz site yönetiminden bir tepki yok ben konu açtım açtığım konu  cukukurun dibine gitti yani silinmedi ama kimsede oraya gidip okumaz bir başka arkadaşta benzer konu açtı değişen bir şey yok şimdide siz benzer konu açtınız gene bir şeyin değişeceğine inanmıyorum.
https://www.chip.com.tr/forum/dikkat_t199722_wp2.html
madem bizi dikkate almıyorlar bizide istemiyorlar demektir.
Bir çok eski ve deneyimli forum üyesi gibi başka bir foruma geçmek en mantıklı öyleyse.
Bizim kadar önemsemiyorlar demekki kendi forum sitelerini..
Ben bu davranıştan bunu anlarım.

dead man
18-03-2011, 15:20   |  #5  
dead man avatarı
Yıllanmış Üye
1,340 mesaj

Evet Chip'in Hevesi Kaçmıştır Artık Herşeyin Birgün Modası Biter Chip Yönetimide Böyle Yakında Yeni Site Açarlar

firaristt
18-03-2011, 16:04   |  #6  
firaristt avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
3,194 mesaj

Edit: Yazının altına özet kısmını koydum isteyen ordan kısaca ne anlatmak istediğimi öğrenebilir.

bir sorunum olunca DH'e bakıyorum memnunum. Chip'e mi bakayım? Aman aman 10yaşında çocukların yazdıklarını yapıp sonra sistemi uçurmak istemiyorum. Bana özel mesajdan "Ayık ol, adam ol ! Bana artistlik yapma ! " gibi mesaj geliyorsa ve ben bu mesajı şikayet ediyorum. Sonuç; hesap açık ve adam(çocuk desem daha uygun sanırım) bildiğini okuyor.. İsmini vermek istemiyorum ama forum böyle giderse ondan önce ben bu forumu bırakıcam. Forumda denetim diye bişey yok denecek kadar az. Foruma sıkı denetim lazım. 2006'dan 2007'den kalan konular hortluyor, bilgisayardan hiç anlamayan gelip ahkam kesiyor, fanatiğin teki illaki tuttuğu firmanın ürününü öneriyor... Ya gerçekten sinirlerim yine kalktı...

Ne desem boş.. Adam gelip bana hakaret ediyor, şikayet ediyorum sonuç: hiç. Zamanında benim konum kilitlendiğindeki olayın aynısı şimdi olsa eminim hiç birşey yapılmaz. İsteyen açtığım konulardan rahatlıkla bulabilir zaten çok konu açan birisi değilim(en azından chip'te). Forumda Adem Bey askerde, Mcaffee23 forumu bıraktı, Ahmet79 DH'de veya Adem Bey'in bir sitesi vardı orda(az çekişmiyorlardı xD), küçük bir espiri yapsam konuda hemen lafım başka tarafa çekilip tartışma çıkartılıyor, intel diye tutturup 1000-1200TL bütçe ile sistem isteyenlere AMD al o bütçeye dediğimizde bizi dinlemeyip bir tane uyduruk intel sistem yazılınca o alınır yada öve öve bitirilemez sonra adım AMD fan'ına çıkar. Onu demeden önce 2700TL+ kurduğum güncel sistemlere bir baksınlar bakalım AMD mi intel mi? i7 2600K'yı o bütçeye koyuyorda AMD koymuyorsam veya düşük bütçeye AMD x4 koyuyorsam elbet bir sebebi vardır. F/p oranı yüksek bir sistem kurmak için çırpınırken ben birisinin çıkıp bonkör bir şekilde ancak eksiklere sahip ve düzgün olmayan bir sistem yazması ancak benim sözümün hiçe sayılıp daha 1-2haftalık chip üyesinin sözüne körü körüne inanılması koymuyorda değil hani. Kaç günlük üye olduğunun, kaç mesaj attığının önemi yok benim için. Boş tenekenin sesi çok çıkar hesabı, 2000mesajın olur ama hiç biri işe yaramaz, 500mesajın olur ama çoğu işe yarar, benim için 2.si daha önemli..Eğer ben bu sitede duruyorsam, bu sitede 3000küsür mesaj atıp zaman ve emek harmamışsam bi teşekkürü yada sözümün dinlenmesini hak ettiğimi düşünüyorum. Olay mesaj sayısı falan değil yanlış anlaşılmasın. Beni birkaç ay önce bilen varsa heralde görmüştür ve bilir, neredeyse forumu kökten bırakıyordum... Bir kaç terbiyesiz yüzünden forumu bırakıyordum o derece sıktılar düşünün artık. İstesem bende yeni üyeleri veya az mesajı olanları ezemezmiyim? ezebilirim ama neden yapayım? işte o soruya verebilecek bir cevabım yok ve olacağını da sanmıyorum.Fikrimi düşüncemi belirtirim, karşı taraf kendi düşüncesini söyler ona göre hareket ederiz :D kimi zaman gülücez kimi zaman ciddi olucaz. Bugün blog'uma gelen bir mesajı gördüğümde direk sildim. neden? Resmen bana hakaret ediliyor, öyle bir mesajı nasıl orda tutayım?

Arkadaşlar biraz fazla uzattığımın farkındayım kusuruma bakmayın.O yüzden uzun uzun okumak istemeyenleri anlarım. Kısaca özet geçeyim onlara da:

Kısaca: Forumda deneyimli ve bilgili üyeler olarak biraz destek çıkalım bir birimize ve forumda denetlemenler olmasa da kendi aramızda biraz bir denetim yapalım yoksa çocuk kreşinden farkı kalmayacak forumun. Daha bir kaç ay öncesine kadar forumu bırakmama neden olacak bir kaç seviyesiz yüzünden kökten forumu bırakmayı düşündüm. Ondan beridir de forumda işime gelen konuya cevap yazıyorum. Eğer denetim sağlanır forum düzelmeye başlarsa daha başarılı ve daha düzgü bir foruma sahip olabiriz . Yok eğer böyle giderse beni unutsun bu forum hiç yoktum farz etsin. Mesaj sayısının çok olması veya az olması, eski veya yeni üye olması beni çok enterese etmez ama benim yazdığıma veya başka birisinin yazdığına saygı göstermesinin bilinmesi benim için daha önemli. Haa sistem önerilerinde eksiklikler veya pürüzler gibi şeyler varsa zaten belirtiyorum ve belirteceğimde. Yoksa o konuda yanlış sistem toplayıp başka konuda aynısı yapılırsa forum çöplüğe döner. Editörlerin ve denetmenlerin de desteğini bekliyorum. Forumda edilen şikayetlere dikkat edilirse sevinirim :) (bir düşününce o zamanda herkes bir birini şikayet edecek ama olsun. Uyarı verilebilir, geçici uzaklaştırma verilip bir kaç kez tekrarlanırsa hesap kapatılabilir... Ama önlem alınması şart.)

MertBJK1903
18-03-2011, 16:04   |  #7  
MertBJK1903 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1,020 mesaj
Alıntı: layra41  
hepiniz walsınız hehehe çok s@ı@k bi konu olmuş q!çler bidaha böyle konu açmayın hepinizi z!k£r!w bugün sadece bi wiski iç
bu işin yaşla alakası yok işte böyle dengesizlerde var biz şimdi ne yapalım a konusuna b konusu cevabı veriliyor ve bazıları da böyle mesaj yazıyor yazılan her 10 mesajdan en fazla 2 tanesi konuyla tam ilgili ve çözümü içeriyor.Bilmediğiniz konu hakkında yorum yapmayın...

Erşah
18-03-2011, 16:05   |  #8  
Erşah avatarı
Yıllanmış Üye
2,183 mesaj

Hadi o zaman kendi aramızda denetmen olalım.

Kapalı Hesap (203561)
18-03-2011, 16:31   |  #9  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 132
4,310 mesaj

https://www.chip.com.tr/forum/caldiri-comlek-patladi_t199794.html

bu konuyu açan zeki ne düşündü acaba

firaristt
18-03-2011, 16:34   |  #10  
firaristt avatarı
Yıllanmış Üye
3,194 mesaj
Alıntı: pc_kolik  
öyle konuya öyle cevap.Tabii daha uygun bir cevap verilebilirdi. Hadi bende konu açıcam herkes saçmalasın. Var mı böyle bişey ya? Millet dalga geçmeye geliyor buraya heralde?

loseface
18-03-2011, 16:56   |  #11  
loseface avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
1,757 mesaj
Alıntı: layra41  
ne denetmeni seni müdür yaptım askeri ücret maaş +yemek +yol + ful akbil
= ***
Orta seviyeli forumlarda bile böle adamı 2 - 3 saat barındırmazlar.Denetmenlermi işini yapmıyor yoksa yetişemiyorlarmı anlamadım ki ? Gerekiyorsa denetmen sayısını arttırsınlar

Son Düzenleme: TuncaBozkurt ~ 21 Mart 2011 19:39
Barış
18-03-2011, 17:00   |  #12  
Barış avatarı
OP Yıllanmış Üye
1,971 mesaj
Alıntı: loseface  
Orta seviyeli forumlarda bile böle adamı 2 - 3 saat barındırmazlar.Denetmenlermi işini yapmıyor yoksa yetişemiyorlarmı anlamadım ki ? Gerekiyorsa denetmen sayısını arttırsı
Denetmen mi ? oda kim yahu :)

en dandik forumda bile dediginiz gibi bu kişiler 2saat barınmaz. Şikayetlere bakılır ve gereği bakılır..
Ama konu bile var..
Chip'in .... koymuşlar diye :)
daha ne diyelim gülüp geçiorum :)
Son yazımdır bu chip forumuna :)
bütün blog yazılarımıda kaldırıp gidiyorum.

Güney62
21-03-2011, 15:59   |  #13  
Güney62 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
545 mesaj

Barış güzel bir konuya değinmişsin.Ve layra adlı kullanıcıyı denetmenlere şikayet etme çabalarındayım ama hiç bir şekilde denetmenlere ulaşamıyorum.

Onuralp Yılmaz
21-03-2011, 17:14   |  #14  
Yıllanmış Üye
922 mesaj

Denetmenlerin okulu olduğu için giremiyorlar heralde.

Mustafa@PC
21-03-2011, 20:11   |  #15  
Mustafa@PC avatarı
Yıllanmış Üye
13,125 mesaj

Evet doğru bir denetim eksikliği var malasef var... Bunu Chip Online'a yakışmayacak konular, cevaplar, linkler vs açılıp uzun süre uçurulmadığından gördüğüm bazı hadiselerden söylüyorum. Şimdi biz eski üyeler aktif olsak da olmasakda herhangi bir yaptırımız yok, uyarmakla kalıyoruz.

Bende eskiden daha çok aktiftim. Şimdi iş güç derken eskisi gibi giremiyorum. Eskiden böyle gereksiz şeyler daha nadir olurdu şimdi çok sıklaştı.Eskiden bir konu açıldığında tüm ciddiyet ve bilgimizin yettiği kadar yardım eder, bizde bişeyler öğrenirdik. Şimdi konu açan dahi konuya bakmıyor, altına bir arkadaşın dediği gibi çocukça veya çok alakasız  mesajlarz post ediliyor. Burayı mecazi anlamda dolduran üyelerde artık eskisi gibi girmiyor yada girmek istemiyor.

Selçuk abi, Chip'in kalite ve değerini sen bizden çok daha iyi biliyorsun, lütfen biraz daha özen.

Bizimde üstümüze düşey birşey varsa söyle yapalım.

SüRmenaJ KaOSs
21-03-2011, 20:18   |  #16  
Yıllanmış Üye
2,907 mesaj

Nerde o eski Chip .(

Mustafa@PC
21-03-2011, 20:21   |  #17  
Mustafa@PC avatarı
Yıllanmış Üye
13,125 mesaj
Alıntı: SüRmenaJ KaOSs  
Nerde o eski Chip .(
Buralar bir zamanlar bağ bahçeydi düşüncesini sevmem ama bende bazen girince diyorum aynısını :)

Kapalı Hesap (101323)
22-03-2011, 13:46   |  #18  
Kapalı Hesap
3,337 mesaj

denetmen olmayı isterdim ama kendime güvenim yok  güvenemiyorum  sinirlenip  günde  20  tane düşman kazanmak istemem 

Y.İ.Ğ.İ.D.O.
28-03-2011, 16:20   |  #19  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 14
3,152 mesaj

Aynen Barış güzel bir konuya değinmiş. Denetmen yok, isteyen istediği gibi yorum yazıyor, istediği gibi konu açabiliyor. Bu konuda üstümüze düşen herhangi birşey olursa yaparız o bakımdan şüpheniz olmasın.

firaristt
28-03-2011, 16:53   |  #20  
firaristt avatarı
Yıllanmış Üye
3,194 mesaj

Y.İ.Ğ.İ.D.O. olmadı şimdi. 1-1.5hafta chip'e girmemiştim 2-3gündür giriyorum arada gerçekten fark var(o arada DH de takılıyordum özellikle konu dışı mizah :D ) zaten DH'de Galaxy S ana konuyu sıkı sıkıya takip ediyorum. Burda öyle bişey olsa heralde kan gövdeyi götürürdü...

Y.İ.Ğ.İ.D.O.
28-03-2011, 21:51   |  #21  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 14
3,152 mesaj

Denetmen yok derken mecazi anlamada varda hiç belli etmiyorlar yani. Açılan konular yorumlarda sen görmeden siliniyor demekki ;) Mesela benim dün öğleden sonra şikayet ettiğim bir yorum var hala silinmemiş.