Ama İntel'in bu kadar tercih edilmesinin de bir sebebi olmalı yav?
Amd daha iyi olsa fiyat bakımından hariç, herkes Amd alması gerekmez mi? Hem ucuz hem iyi demeye gelir çünkü.
Hepinize benden çikolata
Ama İntel'in bu kadar tercih edilmesinin de bir sebebi olmalı yav?intel tum inceleme yapanlara para yedirip sonuclari etkiliyor saticilara baski yapip sadece kendi urunlerini satsin diye ugrasiyor tabi intel cok satar... ayrica aliklar hala pahaliysa iyidir saniyor...
Amd daha iyi olsa fiyat bakımından hariç, herkes Amd alması gerekmez mi? Hem ucuz hem iyi demeye gelir çünkü.
intel tum inceleme yapanlara para yedirip sonuclari etkiliyor saticilara baski yapip sadece kendi urunlerini satsin diye ugrasiyor tabi intel cok satar... ayrica aliklar hala pahaliysa iyidir saniyor...Yani intelin şike yaptından eminsin ölemi ?
Apple bile macbook prolarında intel xenon tercih ederken biz forumlarda neyin davasını görüyoruz buna cevap verirmisin ?İntel AMD beni bağlamaz
AMD'DE kaliteli işlemciler yapsın ALALIM
Benim için bir işlemcide en önemli olay KOMUT SETLERİDİR..
Almadan önce komut setine bakarım..
SSE 1-2-3-4
AES
MMX, EM64T,NX
Bunlar gibi....
AMD de aes komut seti olan bir işlemci varmı varda bizmi almadık :SSon Düzenleme: Kapalı Hesap (232316) ~ 21 Nisan 2012 16:06
islemci ayni islemci bir fark yok farki yapan yazilim ve firmalarin programlarin intelin destegini almasi gostermesi.Chip ve donanim haber intel reklami yapiyorsa inteli kotulucek halleri yok bende olsam aynini yapardim.Amd iyi bir firma intelde artik ikisi arasinda pek fark kalmadi.Herkez pnom 2 ve A serisinden fx serisinden dede islemci aliyor i5 i7 i3 serilerindende alan var.Burda sistemi toplayanda ve toplatanda is biter.Adm dede intelde iyi firma oyun icin bana sorarsaniz amd derim.Fx le birlikte coksey degisti intel daha iyi islemciler uretmek zorunda kaldi tipki nvidia gibi.Amd fakir kesime intel zengin kesime hitap ediyordu fxlerden sonra intel surekli fiyat indirdi.Amd olmazsa isiniz zor.
Yani intelin şike yaptından eminsin ölemi ?Amd suan kaliteli islemciler yapiyor fx 6x fx 8 gibi A8 ve 10 gibi sen aliyormusun sorun burda.
Apple bile macbook prolarında intel xenon tercih ederken biz forumlarda neyin davasını görüyoruz buna cevap verirmisin ?İntel AMD beni bağlamaz
AMD'DE kaliteli işlemciler yapsın ALALIM
Benim için bir işlemcide en önemli olay KOMUT SETLERİDİR..
Almadan önce komut setine bakarım..
SSE 1-2-3-4
AES
MMX, EM64T,NX
Bunlar gibi....
AMD de aes komut seti olan bir işlemci varmı varda bizmi almadık :
Intel hep ovulur peki amd ile inteli kiyasliyon hic amd makinen oldumu yeni.
arkadasin yada internet kafeler beni ilgilendirmez.
hic amd fx 4 6 8 serisi yada A8 veya a 10 kullandinmi.
islemci ayni islemci bir fark yok farki yapan yazilim ve firmalarin programlarin intelin destegini almasi gostermesi.Chip ve donanim haber intel reklami yapiyorsa inteli kotulucek halleri yok bende olsam aynini yapardim.Amd iyi bir firma intelde artik ikisi arasinda pek fark kalmadi.Herkez pnom 2 ve A serisinden fx serisinden dede islemci aliyor i5 i7 i3 serilerindende alan var.Burda sistemi toplayanda ve toplatanda is biter.Adm dede intelde iyi firma oyun icin bana sorarsaniz amd derim.Fx le birlikte coksey degisti intel daha iyi islemciler uretmek zorunda kaldi tipki nvidia gibi.Amd fakir kesime intel zengin kesime hitap ediyordu fxlerden sonra intel surekli fiyat indirdi.Amd olmazsa isiniz zor.Çok güzel bi tesbit aynen katılıyorum
mesela bende şu an Fx6100 almayı düşünüyorum ama acaba İ5 2500k mı alsam die içimi bi fur kurcalıor
DETROID_35 hocan intel İ5 alsam normal fiyata bi 500TL daha kitleniyo (o işlemciye oygun anakart vs. vs.) sence değermi yoksa ben fx6100 alıp 500TL daha mı düşük ödeyim ???
mesela bende şu an Fx6100 almayı düşünüyorum ama acaba İ5 2500k mı alsam die içimi bi fur kurcalıorgenelde hava atmak isteyen inteli tercih ediyor.Sana tavsiye 500tl artiyorsa amd al 500tlye sdd ve ram takviyesi yap ama anakartin saglam olsun.Gidip 500tlye islemci 800tl ekran kartina para veriyorlar 150tl ye anakart aldinmi hayir bekleme.DETROID_35 hocan intel İ5 alsam normal fiyata bi 500TL daha kitleniyo (o işlemciye oygun anakart vs. vs.) sence değermi yoksa ben fx6100 alıp 500TL daha mı düşük ödeyim ???
kendin topla 1 ay arastir intel amd testlerine inanma.
adamlar amd 3000+ kullaniyor i5 aliyorlar amd kotu.
adamlar p4 3.0 kullanip fx 6x aliyorlar intel kotu.
fark nerde peki yeni nesil islemciyle yeni nesili kullanmanda.Burda herkez pc topluyor cogunun omru 1 sene.
bence amd tirinitiyi bekle.Son Düzenleme: Kapalı Hesap (232316) ~ 21 Nisan 2012 16:49
yok abi anakart şu :Dsistemi bir yaz toplucagin.
ne alaka dostum yavvv. Sırf bu laflar dolayısıyla bi dahaki sistemimi amd alcam.
CPU
AMD FX 6100
Anakart
Asus bilmem bişiy
Ekran Kartı
HD6850
RAM
4gb RİPJAWS 1600mhz tek modül RAM
Kasa
IMG
Sabit Disk
IMG
anakart bu olsun.
http://www.vatanbilgisayar.com/a ... ils.aspx?I_ID=55742
ekran kartin bu
[url\\[/url]
kasa bu
http://www.vatanbilgisayar.com/b ... ils.aspx?I_ID=50922
ram bu
iyi gibi fakat o kasa 500w ve 80+ olmadığından 360W değeri vardır büyük ihtimal.
ekran kartin buNe????? abi farkındamısın bilmiyom ama o ekran kartı 128bit benimekran kartı 256 HD7770 tam bir vasat kart hiç kullanmadım ama hiç gözümde tutmadı :D :D :D[url\\[/url]
anakart bu olsun.Ben İntel almadık 500 lira cebimizde kaldı diyodum da sen o 500 lirayı ....http://www.vatanbilgisayar.com/a ... ils.aspx?I_ID=55742
ekran kartin bu
[url\\[/url]
kasa bu
ram bu
Ne????? abi farkındamısın bilmiyom ama o ekran kartı 128bit benimekran kartı 256 HD7770 tam bir vasat kart hiç kullanmadım ama hiç gözümde tutmadı :D :D :7770 o vasat olurmu 128bit olsa ne degisicek oyun oynatmazmi.
benim geforce 6800xt 256bitti.Ati redeon 4350hd 64bit.6800xt de takilan tum oyunlar ati 4350 hd 64bitte takilmadan oynatiyor.
yeni nesil her halukarda iyi olmak zorunda.64 128 512bit olayini kafaya takma.Son Düzenleme: Kapalı Hesap (232316) ~ 21 Nisan 2012 17:37
anakart bu olsun.Eee.. abi istersen sen topla bi değişmedi işlemci kaldı zatenhttp://www.vatanbilgisayar.com/a ... ils.aspx?I_ID=55742
ekran kartin bu
[url\\[/url]
kasa bu
ram bu