kayamtky sormuş:
Selam,
Masaüstü bilgisayarımdan interneti, D-link marka wireless modemin wireless özelliğini kapatıp ethernet portundan kullanıyorum. Modemimi hiç kapatmıyorum. Normalde bilgisayarımın hiç bir sorunu yok. Her ev kullanıcısı gibi bende internet için TTNET in otomatik IP sini kullanıyorum. Fakat internetle ilgili bir problem yaşıyorum; her 2-3 günde bir internet bağlantım kesiliyor. Modemimi resetlediğim zaman düzeliyor ve IP numaram değişiyor. Bu böyle devam ediyor. Anladığım kadarıyla ttnet IP mi değiştirdiği zaman ben de modemi resetlemek zorunda kalıyorum. Bu bazen sorunlar yaratıyor. Ör: Uzun bir download yapmak için bilgisayarımı gece açık bıraktığım zaman, eğer modemi resetledikten sonraki 2. veya 3.güne denk geldiyse download un gece yarısı kesildiğini dolayısıyla bilgisayarım o saatten sonra boşu boşuna açık kalmış olduğunu gözlemliyorum. Bu olay ben bilgisayarın başında olduğum zamanda meydana geliyor. Ani elektrik kesilmelerine karşı kesintisiz güç kaynağı kullanıyorum. Elekrikle ilgili problemim yok.
Ben bilgisayarımı kapattığım zaman ADSL modemimi kapatmak istemiyorum.
Şimdi size soruyorum:
-Bu yaşadıklarım normal midir?
-TTnet IP mizi değiştirdiği zaman, açık olan Modemim ben resetleyene kadar eski IP yle çalışması gerekmez mi?
-TTnet IP mizi değiştirdiği zaman açık olan Modemim bu değiştirilen yeni IP yi resetleme yapmadan otomatik algılar mı?
Bu sorunuma cevap verecek forum üyelerine şimdiden teşekkür ediyorum.
Soru Türü: Donanım
İşletim Sistemi: Windows Vista
Sistem Özellikleri:
core 2 duo 3 ghz
4 gb ram
1 tb disk
İnternet Tarayıcı: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 7.0; Windows NT 6.0; SLCC1; .NET CLR 2.0.50727; Media Center PC 5.0; .NET CLR 3.0.04506; .NET CLR 3.5.21022)