Her arabada zorunlu telefon gerçek oluyor

CHIP Online
13-09-2009, 18:30   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Otomobilde cep telefonuyla konuşmak tehlikeli diye bas bas bağırılırken bu uygulama da nereden çıktı

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/her- ... k-oluyor_15170.html

Resimlerle: Dünyanın en hızlı konsept arabaları

Sizlere daha önce Avrupa Birliği'nin her otomobilde zorunlu bir cep telefonu hattı bulundurulması planını aktarmıştık. eCall adı verilen ve Avrupa Birliği içerisinde tercih eden ülkelerde kullanılmaya başlanacak ve şimdiden 15 ülke bu uygulama için ön anlaşmaları imzaladı.

Avrupa Birliğinin her yıl en az 2500 kişinin hayatını kurtaracağını umduğu projeye en büyük destek ise GSM Association'dan geldi. Bu projenin desteklenmesinin hayat kurtaracağının altını çizen GSMA, üreticilerin de proje için daha uygun fiyatlı bir imalat politikası izlemesi gerektiğini söyledi.

Fakat bazı ülkeler halen projenin etkili olacağına ikna olmuş değil. Yaklaşık olarak tek bir GSM araç kiti 100 Euro'ya mal oluyor ve Avrupa çapında yapılması gereken toplam yatırım miktarının 40 milyar Euro olması ön görülüyor. Bu 2500 kurtarılacak hayat için değer mi değmez mi konusunda ise AB üyeleri karar verecekler. Bu hesapla kurtarılacak her bir yaşam için yaklaşık 16 milyon Euro'luk bir yatırım anlamına geliyor.


Tüm konu: Her arabada zorunlu telefon gerçek oluyor

Resimlerle: Dünyanın en hızlı konsept arabaları

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Sizce AB ülkeleri bu yatırımı yapmalı mı?

_hEro
13-09-2009, 18:59   |  #2  
_hEro avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
3,428 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2009

Hayatını kurtaracakta iyi hoş da...
Radyasyon üstüne radyasyon yemiyomuşuz gibi, böyle bir durumda iyice tehlikeye düşülcek. Yakın zamanda birçok kişi kurtulcak ama uzun vadede kanserlerde iyice artış olacak.Çünkü basit bir proje değilki.
çokmu abarttım acaba.

AkyüzCan
13-09-2009, 19:34   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
278 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2009
Alıntı: _hEro  
Hayatını kurtaracakta iyi hoş da...
Radyasyon üstüne radyasyon yemiyomuşuz gibi, böyle bir durumda iyice tehlikeye düşülcek. Yakın zamanda birçok kişi kurtulcak ama uzun vadede kanserlerde iyice artış olacak.Çünkü basit bir proje değilki.
çokmu abarttım acaba.
GülümsemeEvet bence de abartı var hem de haber manşetindede var. Önce sağlık tabiiki; kanseri arttırırmı bu kararın yürürlüğe girmesi ???  örneğin ülkemiz bazında o bindiğin araçlarda hiç saydınmı ya da varsaydınmı adam başına kaç mobil telefon var ??? Ayrıca dikkat ettiysen kit diyor kitin en önemli özelliği interfaz dediğimiz mobil araçlarının ararken ya da aranma esnasında en maksimum düzeye çıkan halk dilinde radyosyon yayma denilen sal değerini " 0 "a yakın noktada nötrize etmeleridir.Kitin ikinci avantajı ise hands free görüşmeyi sağlamasıdır; böylelikle araç kullanan sürücü için araçta mobil tel kullanımından oluşan  risk en aza iner işte haberdeki gözden kaçanda abartı da bu o otomobilde cep telefonuyla konuşmak tehlikeli dediğimiz olgu genelde sürücünün tek elinle araç hakimiyetini sağlamasındandır...
   Avrupa birliğindeki ülkeler bu yatırımı yapmalımı ..? Zaten el mecbur yapacaklar ticari araçlarda gprs nagivasyon bulunma zorunluluğu bir çok avrupa ülkesinde uygulamaya kondu bile .Teknoloji beraberinde sanayiisini o da  yan sanayiisini  getirecek ve o piyasaya da bu kararlar doğrultusunda gerekli ya da gereksiz de olsa  pazar açılacak oyunun kuralı bu "vazcaydım oynamıyorum "demek içinse okyanusta bakir ada aramak lazım bulunursa -kaldıysa-tabii...Gülümseme

Son Düzenleme: AkyüzCan ~ 13 Eylül 2009 19:47
Fattur
14-09-2009, 01:35   |  #4  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
5,768 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2008

Bu 2500 kurtarılacak hayat için değer mi değmez mi konusunda ise AB üyeleri karar verecekler.
 
Her hayat değerlidir diyorum.Başka birşey demiyorum...