Evet soru bu her elektrik kesintisinde bilgisayar zarar görür mü? Eğer öyleyse bilgisayarın zarar görmememisi için ne yapmak gerekir?Kesintisiz güç kaynağı diye bir şey duymuştum.Bunun benim kasamın içindeki güç kaynağından ne farkı vardır?
Teşekkürler!
her elektrik kesintisinde pc zarar görür mü?
kesintisiz güç kaynağı kasa gibi ağır birşeydir.Akülerden ibarettir.Kasanın dışında durur bilgisayarın fişlerini ona bağlarsınız.Laptop gibi elektrik kesintisinde gücün gidip bilgisayarın kapanmasını engeller.
Ama kesintiden donanımsal birşey genelde olmaz.Kullanmasanda birşey olmaz.
Bizim semtte hergün elektrik gidiyor.Bilgisayarın düğmesine basmadan geliyor.(5-6 sn)
Bana birşey olmadıysa size de olmaz.
peki bu kesintisiz güç kaynakları pahalı bir şey midir? Yaz sonuna doğru yeni bir ekran kartı ve 650 watt lık kasa alacağım.Bunun yanında kesintisiz güç kaynağı almam gerekir mi?
dediğim gibi size kalmış.Psu'lar zaten güç korumalı oluyor artık.Bence gerek yok ama.
20 dk süre ile bilgisayarınızı açık tutabilecek birşey 45 dolar gibi
Peki kasaya dahil güç kaynaklarının bile güç koruması oluyor mu?
Hatta size almayı düşündüğüm kasanın linkini vereyim,
http://www.vatanbilgisayar.com/c ... ils.aspx?I_ID=42505
tabiiki artık genel olarak bu psu'nun değişilmezi oldu ama kesintide bilgisayarı açık tutmaz.Sadece voltaj dalgalanmalarında ve kesilmelerde donanıma zarar gelmemesi için elektriği parçalara iletmeden düzeltir dengeler veya keser
Büyük ihtimalle almam o zaman.İlgilendiğiniz için teşekkürler.
enson experin kasalarında ups ekli olanlar vardı. başka modellerde varmı bilmiyorum ama.
eelektrik kesintilerinde veri kaybetmemek açısında ups son derece önemli. kasa içinde olarlarsa elektrik kesintilerinde 3- 5 dakika da olsa pcyi açık tutarak size gerekli zamanı tanır.
Ups elektrik voltajını düzenlediğinden ve elektirik gittiği anda devreye girmesi bakımından bence daha iyi psu'da bu özellikler olsa bile ups kadar güçlü olduğuna sanmıyorum belli aralıklar altına düşmedği sürece ups daha iyi bence, ayrıca elektiriğin gidip gelmesiyle voltajın düşük veya yüksek gelmesi bir değil.
bende hem akım korumalı priz (15tl bence)hem kesntisiz güç kaynağı aldım(70tl) KGK mutlaka lazım 2265 tly sistem topladım zarar görmemesi için butün tedbirleri alınması gerktiğini düşünüyorum elektrik kesilmesi ani voltaj çıkış ve düşüş zararlı daha önce 7600gt ekrankartım birde elktronik kartlı çamaşır makınam busebebten bozuldu
birsey söylemek isytiyom kesinlikle zarar verir isterseniz izzah edeyim siz bi veri isliyorsunu örneğin bi flastan hard disc e veri gönderiyorsunuz aniden elektirik kesil hard disc in okuma yazma kafası aniden durdu hard discde badsector olusturmazmı sizce ondan [url=../kisisel/72570/]mcafee23[/url] siz zarar görmüyor hissede bilirsiniz ama illaki zarar görür o pc