Her Şey Seninle Başlar Bölüm 1

whitetulip
10-09-2011, 14:38   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
6 mesaj

HER ŞEY SENİNLE BAŞLAR MÜMİN SEKMAN 

LÜTFEN BU YAZIYI DİKKATLİCE OKUYUN VE GERÇEKTEN BAŞARILIOLMASINI İSTEDİĞİNİZ HERKESLE PAYLAŞIN

BEN MÜMİN SEKMAN'IN HER ŞEY SENİNLE BAŞLAR KİTABINI YAZI DİZİSİ OLARAKHAZIRLIYORUM DÜZENLİ OLARAK SİZLERE GÖNDERECEĞİM.

(BEN BU KİTABI 2. YE OKUYORUM BANA ÇOK ŞEYLERKATTI. SİZDE EĞER GEREK BU KİTABI EDİNEREK GEREKSE BU YAZIDİZİLERİNİOKUDUĞUNUZDA NE DEMEK İSTEDİĞİMİ ÇOK DAHA İYİ ANLAYACAKSINIZ )

Giriş : Balık TutupVermek mi, Balık Tutmayı Öğretmek mi?

Ünlü bir bilgeye ( Eflatun), insanoğlunun en şaşırtandavranışlarını sordular.

Şöyle cevapladı:
·
İnsanoğlu çocukluktan sıkılır, büyümek içinacele eder, sonrada çocukluğunu özler!
·
Önce para kazanmak için sağlığını harcar,sonrada yitirdiği sağlığını geri kazanmak için parasını!
·
Hiç ölmeyecekmiş gibi yaşar, sonrada hiçyaşamamış gibi ölür!

·
Hayata hazırlanmayao kadar zaman harcar ki, hayatını yaşamayavakti kalmaz!

·
Yarınını o denli düşünür ki, bugünün elindenkayıp gittiğini farketmez bile. Oysa hayat geçmişte yada gelecekte değil,şimdiki zamanda yaşanır.

Okul hayatında ‘hayat bilgisi’ dersi gördüğümüz halde, hayatokulunda ezberimiz neden karışıyor? Çünkü okullar bizi hayata değil, sınavlara hazırlıyor.Bu yüzden okul hayatı ile hayat okulu arasındaki farklardan yaşam şaşkınıoluyoruz.

1.
Okul hayatında sınavlar önceden haber verilerekyapılır ve notumuz yüzümüze söylenirdi. Oysa hayat okulunda insanlar bizihabersizce ‘sınava çekiyor’ ve yargılarını genellikle içlerinde tutuyorlar.
2.
Okul hayatında anlatılmayan konudan sorusorulmazdı, hayat okulunda soru çıkabilecek her konuyu bilmemiz bekleniyor.
3.
Okul hayatında notumuz ‘objektif’ rakamlarlakarnemize yazılırdı, oysa hayat okulunda subjektifkanaatlerle ‘notumuz’ veriliyor.
4.
Okul hayatında soruların tek doğru cevabı vardı,hayat okulunda kişiye göre değişen doğrucevapları bilmemiz gerekiyor.
5.
Okul hayatında bulunduğumuz sınıftan dahaaşağıya düşmezdik, hayat okulunda ‘sınıftan düşmek’ mümkün!
6.
Okul hayatında önce dersimizi öğrenir sonrasınava girerdik, hayat okulunda önce sınavaçekilip sonra ‘dersimizi alıyoruz!’
7.
Okul hayatında tek dersten sınıfta kalanlara‘bir ek sınav hakkı’ daha verilirdi, hayat okulunda bir fırsatı kaçırıp sonvagona atlayamayanlar için ‘tek fırsat hakkı’ yok.
Hayatın kullanma kılavuzunuyanımıza almadan geliyoruz hayata. Nasıl yaşayacağımızı yaşarken öğreniyoruz. Yaşamak istediğimiz hayat, yaşadığımız hayat ve yaşamamız istenen hayatın iç açılarınıntoplamından ‘ortaya karışık’ bir hayat çıkarıyoruz kendimize.
Peki ana kumanda masasına biruçağın pilot kabini kadar yabancı olduğumuz bu hayattan istediklerimizi nekadar alabiliyoruz?
1.     Ok

50c3nt
10-09-2011, 15:48   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
318 mesaj

çok yarralı bir paylaşım teşekkürler devamını bekliyorum :)

Mert_06
10-09-2011, 16:35   |  #3  
Mert_06 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
1,082 mesaj

tamam