arkadaşlar orta düzeyde bir bilgisayar kullanıcısı olarak artık bilgisayar programcılığı üzerine yoğunlaşmak istiyorum.fakat bu konu hakkında hiç bir bilgim yok.bu nedenle başlangıç seviyesi için bana hangi programı önerirsiniz?bunun için hangi kaynaklardan yararlanmalıyım(kitap,internet... vs.)?her türlü önerinizi bekliyorum.
her türlü önerinizi bekliyorum
Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.güzel bir kaynağa benziyor.bu kitabı alacağım.hangi programdan başlamalıyım?başka önerisi olan yokmu?
yeni başlıyorsan c öneririm....
selamlar...
Programlamaya direkt giriş bana biraz saçma geliyor. İşin temelini görmemiş(C , pascal) ve algoritma yapısını bilmeyen bir insanın direkt olarak delphi , visual basic öğrenmesi biraz ezbere dayalı bir programcılık olur.
Tavsiyem ; ilk etapta algoritma ve akış diyagramlarının öğrenilmesi daha sonra C veya Pascal ile giriş yapılıp Delphi veya Visual Basic ile kendinizi ggeliştirip program yazmaya başlamanızdır.
Bu eğitimleri alabileceğiniz bir sürü internet sitesi mevcut google da öğrenmek istediğiniz programın adını yazmanız yeterli...
Daha detaylı bilgi için forumumuzda bulunan programcılık klasörlerini inceleyiniz...
İyi çalışmalar...