Isparta'daki ucak kazasini duymayan kalmamistir artik. ölenlere rahmet, yakinlarina bas sagligi diliyorum. bu konuyu sirf bu sozleri yazmak icin acmadim...
bu olay, butun gazetelerde, televizyon kanallarinda ilk haber olarak verildi. bugun bile haberler devam ediyor. medya ne kadar ac kalmis? nasil da malzeme kitligi cekiyorlarmis. yaklasik 60 kisi ucak kazasinda hayatini kaybetti. evet uzucu bir olay ama, hergun trafik kazalarinda en az bu kadar insan kaybediyoruz. sadece kazalarla degil, amansiz hastaliklarla, terorle, cinayetle... bir otobus kazasi olsa haber bultenlerinde kaza haberi icin 1 dakika ayirirlar. TRT haric ölenlerin isimlerini bile veren cikmaz.
simdi CHIP Online uyelerine soruyorum: sizce hayatini kaybeden insanlarin yasantilarini, geride biraktiklari insanlari, yaptiklari yapacaklari isleri malzeme olarak kullanmak ve insanlarin uzuntuleri kat kat arttirmak dogru mu? olayi trajik yapan ucak kazasi olmasi mi? araba kazasi olunca neden ölenlerin hayatlariyla ilgili bilgiler verilmiyor? elimizden gelen birsey olsa tamam. zamani geriye sarip pilotu uyaramayiz. TR de 60 kanser hastasi TV ye ciksa, care bulmak icin para felan toplanir. bir sekilde tedavi olmalari icin herkes elinden geleni yapar. ama ölmüs insanlari geri getiremeyiz.
ben de gecen hafta bir yakinimi kaybettim. genc yasta hastahanede hayatini yitirdi. geride kucuk cocuklari ve esini birakti. bunlar hemen hemen hergun yasanan olaylar. 120000-150000 kisi nufuslu Bandırma' da bile hergun sela okunuyor...