oncelikle mrb
bilgisiyarim daki tüm dosyalarda Win32/Parite.B virüsü var nod32 hepsini bulo ama bişe olmuo
msnde bile çıkıo hatta başka virüs prgramlarinda bile
ne olur yardim edin !!!
oncelikle mrb
bilgisiyarim daki tüm dosyalarda Win32/Parite.B virüsü var nod32 hepsini bulo ama bişe olmuo
msnde bile çıkıo hatta başka virüs prgramlarinda bile
ne olur yardim edin !!!
evet her dosyasın exe sinde var bide .tmp uzantılı dosyalarda var
ne olur yardim edin :S
O virüs kendi kendini kopyalayan virüstür.Benim bir arkadaşıma da aynısı bulaşmıştı.Oradan hatırlıyorum.Hatta yerel disk c den d ye bile atladığı olur.O yüzden format atmak daha sağlıklı olacaktır.Çünkü o virüs windows için gerekli dosyaları da silmiştir.Bu yüzden windows hata verebilir.
C ve D ye komple format at kardeş(varsa flash belleğinde dahil)
üff formatmı
yokmu bi çaresi ?
piRe Kardeşin ProgramLarı FIS.. hiç işe yaramio
Mustafa@PCGüvenli modda silmeyi deneyin,Alman.b virüsü bu.Fakat tahminimce .exe duzantılı dosyalarada bulaşmış.
Silinmesi halinde programlar doğru çalışmayabilir.
benimde başıma bela olmuştu. tam sistem taramsı yaparak virüslü dosyayı sildim(sitem dosyaları dahil) fakat sildiğim her dosyanın yerine XP onarma bölümünden yenisini ekledim. ben bu şekilde kurtuldum. ama bu çok zor bir yöntem format bile bu işlemden daha kolay ama googleden bi alman.b hakkında tarama yapınız mutlaka bir çözümü vardır.
Bide önemli not eklemek istiyorum:
BU VİRÜS KES-KOPYALA YAPILDIĞI KLASÖRDEKİ .exe uzantılı dosyalara bulaşıyor.
Güvenli mod yada sistem geri yüklem kapali sekilde yapacaklarin
CCleaner ile gecici dosyalari temizlet
antimalware, spybot yükle kur update yap tarama bitince temizle sonrasinda
En son olarakda combofix cek tarat ve temizle bir sey kalmaz.
Mehtiüff formatmıBahsettiğiniz Win32/Parite.B virüsü ise silmesi gerekiyordu. Siz de bir FISS durumu olmasın.yokmu bi çaresi ?
piRe Kardeşin ProgramLarı FIS.. hiç işe
Şu virüsün resmini görsek nasıl olur?
nod zaten gıcık 30 günlük deneme dolduysa bulur karantınaa alır silmez sen tez elden combofix ve avıra yükle combofıxle g. modda avıra ile normal modda tarat ve geri yükleme noktalarını temizle
SCARFACE_nod zaten gıcık 30 günlük deneme dolduysa bulur karantınaa alır silmez sen tez elden combofix ve avıra yükle combofıxle g. modda avıra ile normal modda tarat ve geri yükleme noktalarınıTam üstüne bastın kaldır ayağını.
Elime geçen pc lerdeki bu antiyi kaldırırken bir zevk alıyorum ki değmeyin keyfime.Yalnız bir ilave etmem gerekiyor SCARFACE_, combofix yada herhangi bir antivirüs ile zararlının bulaştığı orjinal dosyayı da silebilir. Bence sorunu olan arkadaş bir resim koysun ki biz de ona göre panzehir önerelim. Yoksa tüm exe'lerini kaybedebilir.
piRe_Tam üstüne bastın kaldır ayağını.bu exe vırusu ben drıver indirirken bulaşmıştı banada system32 dosyasını çok seviyor ne varsa orada böyle lanet bi vırus yok zaten ben tüm hdd yi birleştirerek ntfs de formatlayıp kurtulmuştum bece arkadaş hdd sini bir servise götürüp yedeğini alıp gerekli dosyaları kuratararak format atmalı... yoksa zor iş
Elime geçen pc lerdeki bu antiyi kaldırırken bir zevk alıyorum ki değmeyin keyfime.Yalnız bir ilave etmem gerekiyor SCARFACE_, combofix yada herhangi bir antivirüs ile zararlının bulaştığı orjinal dosyayı da silebilir. Bence sorunu olan arkadaş bir resim koysun ki biz de ona göre panzehir önerelim. Yoksa tüm exe'lerini kaybedebilir.
artık evernesel bir kural var pcde: önemli dosyalarınızı sürekli yedekleyin ve nete çıktıınız pc çalışmalarınızın yer aldığı pc olmasın
o virüs tam bir bela. panda antivirüs 2009 kurarak sağlam çözüm bulabilirsin.diğerlerine hiç kulak asma nod32'miş yok bilmem neymiş hikaye.gördük sality.nar virüsündeki başarılarını.format atmama rağmen yine çıktı sistemde ve 1 saat içinde binlerce oldu sistemde.panda 2009 kurdum format sonrası virüsün saklandığı yerleride tarayıp kökünü kazıdı şuanda 1 tane bile virüs yok.parite virüsü dişrek system volume bölümüne yerleşir ve fdisk çekmeden normal antivirüs çözümleri ile kurtulmak imkansız format yolu ile.çünkü her disk bölümünün kendine ait system volume information kısmı var.ve buralara nod32,kaspersky erişemez!!!! norton asla silemezzz trend microda temzleyebilmektedir bu illeti ama karantina çok yapar bu yüzden pandayı sana tavsiye ederim.bu arada çoğu exe dosyande bu virüs nedenil bozulmuştur muhtemelen.ama formatta atsan pandanın demosunu kurup güncelleme sonrası sistemi taratmanda fayda var.