Herhangi bir laptopta böyle bir sorun duydunuz mu?

Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.
ikarakas
12-05-2004, 13:19   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1 mesaj

Merhaba ,

9 aylık mustek marka, P4 1,8 Ghz, 256 Mb ram, 30 gb Hdd, 14.1" tft screen, smartlink 56k modem, cogu parcasi SIS yongasi tasiyan, 24X Teac Cd-rom driver'i olan bir laptop aldim. Türkiye'ye getirdigimden beri bir arızasi disinda gayet iyi calisiyor. Ama ilginç bir sorunu var.

Windows xp pro yuklu. Sorunu: Makina gayet guzel bir sekilde windows xp pro yukleme ekranina geliyor (hani su ilk cikan ve arkaplani siyah olan) orada hdd açilacakmis kadar işlem yapiyor ve daha sonra ekran
karariyor ve ne hdd ne de klavye işlem yapiyor.Makinayi açma/kapama düğmesinden kapadiktan sonra birkaç sn bekleyip açiyorum, ya ayni sorunu veriyor ya da açiliyor ya da options menu açılıyor oradan start
windows normally diyorum ve açılıyor. Ancak bu açılmama problemi arka arkaya 7 keze kadar çıktı. Hdd yi tamamen sildim ve partition lari yeniden oluşturdum ve windows 98 i, windows me yi, ve win xp pro yukledim. Windows 98 de yukleme ve driver installation'u bittikten sonra restart yapinca options menu cikti ve komut sisteminde açın scanreg'i calistirin dedi ve komut menusunu açarken config.sys,
autoexec.bat gibi dosyalara ya bozuk veya eksik dedi ve win.com'u bulamadi bende formatlayim win me'yi kurdum.Onda xp de oldugu gibi açilma problemi oldu ve ben partitionlari silerek yineledim ve xp pro
ingilizceyi yukledim. Tum driver lar yuklu ve bir tane bile cakisma yok. Bilgisayar açıkken istedigin kadar restart et problem cok ama çok nadir goruluyor ancak kapayip bir kaç saat sonra açınca problem tekrarlıyor çoğu zaman. Hdd yi scandisk all komutu ile tarattim ve hic bir bad sector veya hata bulamadi. Farkli ram de taktim ama nafile. Uzman olmayan bir kişiye de teslim etmek istemiyorum makinayı. Muhtemelen aldığım yere geri yollayacağım eger sizden de bir fikir alamazsam. Su an tum driver larin son surumunu yukledim ama problem devam ediyor.

Birde Bios'u Insyde marka. Resmi web sitesinde son kullanıcılara update lerin verilmedigi yaziyor. Makinanın biosundan da problemin kaynaklandığını da düşünüyorum ancak update de edemiyorum. Nette de
bulamadim maalesef.

Onerilerinizi bekliyorum

Şimdiden verdiginiz bilgiler için çok teşekkürler.

Cevaplariniz sabirsizlikla bekliyorum.

lavyelas
12-05-2004, 15:22   |  #2  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
15 mesaj

bir de pilin kalibrasyonuna bak (veya baktır). laptop'larda pil kalibrasyonu yapılmadığında çok ilginç sorunlarla karşılaşabiliyorsun.