bilmiyorum hangisi güvenli acaba.
Herkes Bişey Yazsın
Aslında işin kolayına kaçmasak..ben Ubuntu'yu download edip kurma işlemini erteliyorum. Buna mecbur muyum? Hayır. Ertelemeyi bırakmak lazım. Eskiden SCSI kartı filan vardı zor diye geçmiyordum. Şimdi tamamen alışkanlık.
Geçmeli.
Güvenlik?
Dün bir haber dinledim. Servislerin nasıl bilgisayarları tarayıp kendi casus programlarını kurduklarına dairdi. "Kaçış yok" havası hakimdi. Ya adam gibi bir firewall ve ama sürekli takip (kim nereye bağlanmış niye bağlanmış, çıkış yapan bağlantılar için) etmeli ya da onların işini biraz zorlaştırmak için Linux'a geçmeli (yine firewallı kurup takip ederek).
işte linuxta da Windows (7) programları çalışmıyor ki (linuxta bir program vardı Windows uygulamalarını çalıştırıyor ama ben ondan bahsetmiyorum). Bir tane Windows 7 logon background changer diye bir program var onu kullanamam ki.
Bence windows iyidir.Günümüzde herkes window'u kullanıyor bazı işler windows'ta oluyor..Linux'ta iyidir ama windows olsa iyiydi bence :))) Ama karar senin bence..Daha önce dediğim gibi hiçbirine güven olmuyor işletim sistemlerine :))))
25 Ekim'de Windows 9 a geçeriz :) Windows 9 tahmini RTM sürüm tarihi: 25 Ekim 2014 (DİKKAT: TAHMİNDİR)
Not: Bunu yorum olarak yazmıştım 4 eksi aldı.
http://www.monsternotebook.com.t ... =&adet=1&lang=tr-TR
Not: İşletim sistemini linux olarak al sonra 25 Ekimde Windows 9 a geçersin. O zamana kadar da crack ile win 8.1 kullanırsın. Birkaç ay için de win 8 alınmaz yani.
http://www.monsternotebook.com.t ... =&adet=1&lang=tr-TRo zaman win9 çıkınca win9 işletim sisteminide satarlar herhalde.. peki diyelim ki monster falan aldım üzerinde yedek orjinal format cd falan verecekler mi ? mesela win8 orjinal format cd gibiNot: İşletim sistemini linux olarak al sonra 25 Ekimde Windows 9 a geçersin. O zamana kadar da crack ile win 8.1 kullanırsın. Birkaç ay için de win 8 alınmaz yani.
format cd si vermezler. diske recovery denen bir bölüntü yaparlar ve ondan kullanırsın.
Windows 8 de recovery işlemi sıfırlama ile çalışıyor. (monsterde linux olarak al bence)
bu arada cd yi internetten de iso olarak indirebilirsin bir sorun olmaz. ama microsoft çıkışlı olmasına dikkat et.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Mesajım gitmedi ya da silindi :(
Evet, microsofttan indirecen. (technet vb sitelerden google da win 9 ultimate indir diye aratmıyacan yani.)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Tamam. Çok saol
Mesajım gitmedi ya da silindi :(Evet, microsofttan indirecen. (technet vb sitelerden google da win 9 ultimate indir diye aratmıyacan yani.)
Ya bu arada chip online sahipleri siteyle doğru düzgün ilgilenmiyor,kaç defa mesaj attım avatarımı onaylayın diye ne avatar onaylandı ne de mesaj geldi avatar ile ilgili.. Artık chip online diye bişey kalmadı durumuna geldi site. :) :( yanılıyor muyum ?
haklısın kimse ilgilenmiyor bu çip onlaynla. şu avatar onayı meselesini kaldırsınlar ya da avatarları onaylasınlar.
bir de bence foruma bu ay giriş yapmış üyelerden moderatör seçmeliler kendileri ilgilenmiyorsa. (bu ay giriş yapmalarını özellikle söyledim şimdi en son 2005 te girmiş bir üyeyi moderatör yapmanın anlamı yok)