Şimdi herkes kullandığı hoparlörün özelliklerini yazsın..kaç watt kaç RMS..ve subwwofer Kaç RMS..Birde Bass müzik ve filmleri nasıl dinliyorsunuz yani Bass sesi kaliteli mi..?
Hoparlörlerle ilgili bilmem gereken bazı şeyleri öğrenmek istiyorum onun için herkes yazsın.Teşekkürler..
Herkes Katılsın..!
Tam adamına bulaştın.Hoperlörlerim arka hoperlörler kendim tasarladım.Ön hoperlörler ise logitek 2+0 s-120 black.
orta hoperlör yok subwofer var.Hepsi bir birinden bagımsız çalışıyor.
Höperlörde filmde efekti bass çıkarmaz dts ve dolby çıkartır.Buda yüksek kalitede ses üreten hoperlör ve anfilerden oluşur.
Yani herkez patlama sesini bass sanar ama bass farklıdır efekt farklı.Ben sana bassı kısarak da çok şiddetli tokat gibi efekt üretirim.Ama işim var.
Senin yapacagın ilk şey kalite bir ses kartı alman.Daha sonra kalite bir ses sistemi dts dolby destegi olan çözen sonra sesden performans alırsın onbordla ben mütüş efekler sinamalar izliyorum diyen biraz yalan söyler.Kaliteli bir on bord ses kartı olsa bile zor.
Arka hoperlörler yaklaşık 15cm düz 8*2watt rms logiteck önler 2*3watt rms subwofer 300watt rms
Arkalar özel bassız müzik gönderiyorum çok hassaslar ve netler.Önler yine net ses için.Sub ise ugultu için özel devrelerle susturulmuş düzenli srs bass gibi yayımlı çalıyor.Bunu sen yapsan bok gibi ses çıkar sende ama benim özel tekniklerimle ses 3 kat daha gerçekçi.
Sadece özel tasarım olan arka sol dan gelen dts ile mikrofonla kaydedilmiş bass susturulmuş efekt arttırılmış acustik ve enturumental ses.
Arka kabinin görevi ensturuman ve vokal.Önler düz ses bassız Sabwofer hem bass hem hayım.Tabi 2 tanede daha sabwofere takılan düz ses için var ama onları kullanmıyorum.
http://www.youtube.com/watch?v=0dnwSzo7uCk
Müzik dinlemek için kullandığım sistem.
Sony MHC-RG440S
http://www.sony.com.tr/product/h ... Type=TechnicalSpecs
Film izlerken kullandığım sistem
Sony DAV-DZ940K
Hoparlörden Önce Bağlayacagın Yer Önemli Pc içinse PRo Bir ses kartı almanı tavsite ederim Creative X-Fı gibi
eğer usbden falan direkt recevier yada kendi anfisinden falan oynatacaksan yada tv den falan gerek yok zaten kaliteli çıkar daha sonra gelelim hoparlörlere göre
Bütçe Çok Önemli Kardeşim Daha Sonra Ses KAlitesi Ve En Son Olarak Döşendiği KAbin MAlzemesi Ve Anfi/Recevier
Müzik dinlemek için kullandığım sistem.GÜZELMİŞ BOŞ BİR ARASADA KAPIŞTIRAK :D :D :D :):))Sony MHC-RG440S
http://www.sony.com.tr/product/h ... Type=TechnicalSpecs
Film izlerken kullandığım sistem
Sony DAV-DZ940K
arkadaşlar masa üstü basit bi hopörlörüm var değerini falan yazamıyım şimdi döversiniz beni nemelazım.. : )
BUYUR KARDEŞİM SEN OYLA BAKALIM : BUDA BENİM KÜÇÜK CANAVARLARSenin küçük canavarlar iyi ama bir kaç düzenleme yapmak gerekli.canavarların önüne kadar mutlaka halı koy + canavarların altınada 1 milyoncularda satılan kaydırmazlardan koyarsan iyi olur ayrıca küçük canavarları duvardan bir miktar uzaklaştırki ses daha güzel çıksın.
Benim naçizane tavsiyem bunlar gerisi sana kalmış
bende de süpeerrrrr bir, evet süper bir .... bir + bir var :D taaam 20 TL gidiyim ben o zaman? :D
Senin küçük canavarlar iyi ama bir kaç düzenleme yapmak gerekli.EYW DOSTM SAOLASIN SANDALYE AYAĞI DÖNMÜYOR HALI KOYUNCA :D KALDIRDIM BENDE O DEDİĞİN KAYMAMASI İÇİN OLAN HALI GİBİ FLEXLERDEN VARcanavarların önüne kadar mutlaka halı koy + canavarların altınada 1 milyoncularda satılan kaydırmazlardan koyarsan iyi olur ayrıca küçük canavarları duvardan bir miktar uzaklaştırki ses daha güzel çıksın.
Benim naçizane tavsiyem bunlar gerisi sana kalmış
Dostum bu yamyam abi ile yaptığınız çalışmamı.Vala iyi duruyor.Sesi nasıEED O ÇALIŞMA SAOLSUN ONUN SAYESİNDE :D
SES SÜPER KARDEŞİM PARASININ HAKKINI VERİYOR FİLMLERDE OFF UÇUYORSUN RESMEN YA :D
Müzik İÇİN Bİ SES KARTI FALAN LAZIM O SORUN BOGUYOR ÇÜNKÜ PC Yİ TV YADA USB DEN OYNATINCA SOURN YOK PC YE TAKINCA ÇOK AÇINCA PC ONBOARD SES KARTI DÜŞÜK GELİOR BOGUYOR BENDE ZATEN ÇOK AÇAMIYORUM APARTMANDAYIM YENİ ALDIM ZATEN BİRDE YUKARDAKİLERLE HASIM OLDUK İYİCE HER GÜN 1 KERE KAVGA :D
SES KALİTESİ GÜZEL DÜŞÜK SESTE YÜKSEK KALİTE DENİLEBİLİR SES ÇIKIŞLARI GÜÇLÜ
DOKUNMATİK EKRAN MİCRO SD SD KART USB GİRİŞİ 2ADET KARAKOE MİKRAFON ÇIKIŞI VAR PORTABLE MİK :D RADYO TV LCD BAGLANTISI FALAN FİLAN BAYAĞI ŞEY VAR :D
Benimkini de son ses verince yukardan taklıyolar :D (Kıskandım çaktırma :D )