arkadaşlar bu bölümde herkes bilgisayarının laptopunun netbookunun kaç saniyede açılıyo yazsın bunu yazarken kendi saymazsın kronometre tutsun birde sistemini yazsın ve şifre yazımıyo mu onu da yazsın ilk ben yazıyorum bilgisayarım
ıntel core 2 duo 2.0 ghz çift çekirdekli
320 gb hdd
3 gb ddr2 400 mhz ram
512 mb dahili 1 gb nvıdıa geforde gt 130 m ekran kartı
harddiskimin 150 gbsi dolu
bilgisayarımın açılış süresi 8 haneli şifremi yazdığım an dahil ve hangi windows yüklenecek ekranı dahil toplam 37 saniye ayrıca bu süre için secunianın sistem açııkları var balonu çıkacana kadar süre geçiyor yani secunia hariç 34 saniye geliştirmeyi planlıyorum
herkes pcsi kaç saniyede açılıyoyo yazsın
- 1
- 2
intel core 2 quad q8400Ne alaka ??? 500 tane programın hepsi başlangıçta mı yükleniyor:))) Ya birde sorması ayıp hepsini saydın mı :):):):)
4 GB DDR2 800
HD4650
640GB 32 MB
Win7
TAm olarak 1:22 ama 500 tane program yüklü.Ayrıca bir çok profesiyonel montaj programları yüklü..Buyurun bununla ölçün yeniden başlama süresini: http://hotfile.com/dl/58921656/ea08267/YBS.rar.html
sistem imzamda var
320gb'ın 200gb'ı dolu 25saniyede açılıyo.
20 film 160 müzik 30 video klip 25oyun ve bisürü pro.
sağlıklı bir sistem ve windows 7 7 kullanılan güvenlik çözümüne bağlı olarak açaılış süresinde farklılıklar gösteriyor örneğin 2010 panda lisansımın bitmesi ile 2011 ' i lisansını kurmamlan açılış süresi 10 sn den 30 sn civarına çıktı. amd phenom 945 cpu 6 gb ram ve win7 64 bit kurulu sistemde.
adobe flash en son sürünce açılana kadar geçen süreyi zaten hiç kimse sormasın nasıl bir kodlamaya sahipse makine 1.45 dk içinde kendine gelebiliyor ilk sistem açılışı. eski sürümlerinde bu kadar kasmıyor sistemi.
ya flash çözüm bulacak kasmaya yada yakında herkez isyan bayrağını çekecek.
Eğer açılışı hızlandırmak istiyorsanız sistem yapılandırmasından(ms config) Başlatma sekmesine gidin orada bilgisayar açılırken nelerin yüklendiğini görürsünüz.İşinize yaramayan programları devredışı bırakın.Sisteminizin gözle görülür şekilde hızlandığını görecekiniz.
amd athlonn 64 x2 4 gb 800 hd2400 bendeki program kapanış ve açılışı toplam söylüyor 57 saniyede kapanıp açılıyor..
başlangıç programlarıda msn, jdownloader, riva turner, avast, realtek hd audio , ati catalyst, cm2010, Gladinet Cloud, DAEMON Tools Lite, Test Programı ComboMax, Turbo Internet, Process Lasso, EarthDesk, google deskop.
sistemi nasıl 25 saniyede açıyosunuz benim demek istediğim şu bilgisayar açılıcak kendine gelicek tüm hızıyla kullanmaya başlıyacaksınız onu
bunda bir anormallik yokki amd ürünlerinin % 90' ı aynı zaten açılışta jet gibi tabi buna en büyük sebep l1 değerinin duruma göre bazen intelin olmayan L1 değerinin 8 10 katı olması başlıca sebebi.
intelinde nadiren çıkıyor bu denli anormal ürünleri. İntel L1 değeri 16 kb iken amd herhangi bir işlemcide en az 128 kb L1 + 2 mb L2 çekirdek başı ve 9 mb yada 8mb L3 olması safkan 64 bit olması entegre bellek kontrolcüsünün intelin çakma bellek denetleyicilerine oranla % 80 daha iyi olması gibi etkenler mevcut.
İntelde amd gibi uçan sistem Anakart üreticisinin elinde olan birşey anakart veri yolları ne kadar kısa bir birine paralel ise o kadar çabuk erişiyor işlemci istediğine.
asus p4 serisinde daha göremedim adam gibi adam denecek anakart performanslı fakat gigabyte serisi o kadar çok ürün gördümki P4 2.6 ghz makina uçuyor resmen.
intel P4
gigabyte onboard anakart
512 mb ram
2 dakkada açılıyor
profilimdeki sistem 76 sn de restart atıyor(15-20 sn kapanma). Başlangıçta yüklenen programlar Norton anti virus 2010, rainmeter, rocketdock, preme, launch manager, synaptics pointing device.
Açılış sürem bios parolamı girdikten sonra 30 sn (kullanılabilir hale geliyor). BIOS zaten 4-5 saniyede açılıyor. Yani düğmeye basmamdan 35 sn falan sonra sistem kullanılabilir hale geliyor.
İşlemci: Intel Pentium Dual Core 2 GHz, 2 GB ram(1GB+1GB)
yeniden başlatıp kullanılır hale gelmesi 90 dakika
benim sıfır nedenimi hiç kapatmıyorum ilk hatırlıyorumda, hatırlamıyorum aslında nie yalan atiim
Windows 7 sistemde değişiklik yapmadığınızda 10-15 restart sonrası 72-76 saniyede yeniden başlaması çok normal hatta uygun. bir müddet sonra 72 saniyede sabitleniyor.
Bu değer 5400 rpm HDD li C2D DDR2 veya DDR3 ramli bilgisayarlar için geçerli. Maalesef laptoplar 5400 RPM HDD ile çok şey kaybediyor.
HLKM\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\SessionManager\MemoryManagement\PrefetchParameters
PrefetchParameters anahtarı içinde bulunan EnablePrefetcher ve EnableSuperfetch değerlerini 2 yapın. (Orjinali 3 tür)
Chip dergiyle birlikte verilen DVD de bu konuya değinilmiş bir eğitim var.
Değerlerin 2 yapılması tavsiye edilmiş. Hiç bir yerde neyi neden yaptığımız anlatılmamış:)
Bir yerde buldum umarım yardımcı olur.
0 for disabling prefetching,
1 to enable it for application launch only
2 to enable it for boot only.
The optimal setting is the default one which is 3. Setting EnablePrefetcher to a value above 3 has no effect at all. Even systems with low RAM should keep the default setting of 3 because they actually do benefit from prefetching.
18 saniye
gereksiz hiçbir program yüklü değil
film, müzik,... hepsi flash diskte
büyük rahatlık!!
3 gb ram
500gb harddisk (30 gb'ı dolu)
2.0 ghz
2 çekirdek
başlangıç programlarının biçoğu engelli. Engelli olmayanlarda microsoft security essentials gibi hiç kasmayan programlar. windows live messenger bile başlangıçta açılmıyor. birde hergün disk temizleme ve sistem geri yükleme noktaları siliniyor. windows güncellemeleri tam. bilgisayar yüksek performanstan uçuyor resmen.
hahahahhahaaaha!!!
- 1
- 2