Herşey EXE dosyasına dönüştü ACİL yardım!!!

nightdark
08-07-2007, 23:07   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
328 mesaj

pc'mde ad-aware,avast,kaspersky gibi güvenlik programlarıda vardı ama hiçbir uyarı vermeden sorun çıktı.

bütün simgeler masaüstündekiler ve bilgisayarın her programı EXE dosyasına dönüştü. sadece internet explorer,geri dönüşüm kutusu ve bilgisayarım simgeleri çalışır halde. diger simgeler çalışmadıgından virüs taramasıda yapamıyorum.

herhangi bi simgeye tıkladıgımda:
Windosw bu dosyayı açamıyor
Dosya:(rasgele bir dosya bu )Kaspersky İnternet Security 6.0.lnk

Windows'un bu dosyayı açabilmesi için, hangi program tarafından oluşturulduğunu bilmesi gerekiyor.Programı saptamak için Windows otomatik olarak devreye girebilir ya da bilgisayarınızdaki programların listesinden kendiniz seçebilirsiniz.

Ne yapmak istiyorsunuz?
o Uygun programı bulmak için Web hizmetini kullanmak
o Listeden program seçmek
                           tamam      iptal
yazılı bir pencere çıkıyor.ve sonuç olarak hiç bir programı çalıştıramıyorum çünkü simgeleri yok.eski haline nasıl getirebilir?

sistem geri yükleme yapacağım ama bütün dosya ve programlar gibi oda açılmadığı için yapamıyorum.

Son Düzenleme: nightdark ~ 09 Temmuz 2007 02:03
stern
09-07-2007, 09:11   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
1,453 mesaj

Sistemini ağ desteği ile güvenli modda açtıktan sonra Online Virus taramsı yapmayı deneyebilirsin

stern
09-07-2007, 09:17   |  #3  
Yıllanmış Üye
1,453 mesaj

http://www.olympos.org/article/a ... online_virus_tarama adresinden online virus taramsı yaabilirsin

nightdark
09-07-2007, 18:48   |  #4  
OP Yıllanmış Üye
328 mesaj
stern
Sistemini ağ desteği ile güvenli modda açtıktan sonra Online Virus taramsı yapmayı
stern dediklerini yaptım 3 tane ayrı online tarama yaptırdım  virus, trojan yok pcde.simgelerin hepsi gitti tıkladığımda pcde açamıyor.galiba virüs girdiginde anti-virus sildi.ama kaldıgı süre içerisinde herşeyi silmiş.bütün dosyaları programları açılamas hale getirmiş.nasıl düzelecek bilmiyorum..?

stern
10-07-2007, 10:09   |  #5  
Yıllanmış Üye
1,453 mesaj

Bu durumda onarım kurulumu yapmayı deneyebilirsin çünü fazlasıyla zarr görmüş bilgisisyarın
:(

asimileci
10-07-2007, 10:57   |  #6  
Yıllanmış Üye
1,996 mesaj

güvenli modda aç tarama yap.
yada baştan kaspersky kur ayarlarla oynamışsın.

By_uck02
29-07-2007, 12:28   |  #7  
Taze Üye
4 mesaj

Bu sorunu daha önce bende yaşamıştım. Format atınca düzeliyor ama daha kolay bir yolu var:

Avast Antivirüs programını yükledim. Bir tarattım soluconlarla truva atları bilgisayarımda çiftleşiyorlar :) Neyse işte hepsini sildim. Ve bütün programları kaldırdım. Tekrar yükledim. Her şey gayet güzel! Ama yine de en iyisi format!Gözünü devirmiş

nightdark
30-07-2007, 14:45   |  #8  
OP Yıllanmış Üye
328 mesaj
By_uck02
Bu sorunu daha önce bende yaşamıştım. Format atınca düzeliyor ama daha kolay bir yolu var:

Avast Antivirüs programını yükledim. Bir tarattım soluconlarla truva atları bilgisayarımda çiftleşiyorlar :) Neyse işte hepsini sildim. Ve bütün programları kaldırdım. Tekrar yükledim. Her şey gayet güzel! Ama yine de en iyisi format!Gözünü devirmiş

aynen öyle bende format atınca düzeldi..