İlk önce konuyu ''Uzmanına Sorun'' bölümüne acacaktim ancak ora kilitlenmis ve nasil konu acabilecegimi anlamadigim icin üzülerek sormak istediklerimi burada soracagım. Yeniden özürlerimi sunuyor yöneticiler o konuya tasimasini en kısa sürede istiyorum.
Simdi soruma gelirsek,
Arkadaslar ben bilgisayarima format atacagim ve bundan sonra yükleyecegim herseyi Harici hard diskime yüklemek ve oradan yapmak istiyorum. Ancak ben tüm verilerimin birden bire silinmesinden cok korkuyorum (Genelde bilgisayari kapatmadan önce güvenle cıkart demeyi unutuyorum). Bunu bilgisayari kapatmadan önce otomatik yapmasini saglayabilir miyiz? (Simdiye kadar verilerim kaybolmadı ama esegi saglam kaziga baglamak lazim)
Bundan sonra ben antivürüs olarak Avast PRO son versiyon kullanıyorum ama bilgisayarimi iyi koruyabildigine inanmıyorum cünkü bilgisayarimin özelliklerine göre bilgisayarim gercekten arada cok kötü bir sekilde kasiyor hele ki bilgisayarim cok cok yavas aciliyor. Yani ilk aldigima göre nerdeyse x20 bir yavaslama söz konusu. Baslatma olarak cok az program calısıyor yani onla alakali degil. Sabit diskimdede oldukca yer var ve ne kadar virüs taramasi yapsamda virüs bulamadım ve sistemim temiz cıktı. Birde HDD minde devamli güvende kalmasini istiyorum (baska bilgisayara baglarsamda) onun icinede bir Antivirüs sitemi kurabilir miyim?
Simdilik sorularım bu kadar :)
İşletim Sistemi: Windows 7
Sistem Özellikleri:
Bilgisayar:
Asus N53S
İşlemci: İntel Core i7-2630QM 2.00 GHz
Ram: 6 GB
64 bit isletim sistemi
Ekran Karti: NVIDIA GEFORCE GT 550M CUDA - 2 GB
HDD:
HP 3.0 USB 1 TB
İnternet Tarayıcı: İnternet Explorer