Merhaba, bende şöyle bir problem var, yardımcı olursanız sevinirim.
intel DP35DP model anakart var bende. Daha önce böyle problem yoktu ama anakartı garantiye gönderdim yerine aynısının yenisi gönderildi. Yenisini kasaya taktığımdan beri kasa içindeki herşey ısınıyor. Ekran kartı, işlemci, harddisk, DVD vs. özellikle harddisk ateş gibi yanıyor. sıcaklıklarını ölçmedim ama mesela harddiski elinizde fazla tutamayacak kadar ısınıyor.
Sizce bu ısınmanın nedeni ne olabilir, anakart mı yoksa başka birşey mi?
Yardımlarınızı bekliyorum. Selam ile..
Herşey ısınıyor. Yardım!
- 1
- 2
şu an bilgisayarımın başında değilim, anca yarın sıcaklık değerlerini verebilirim.
Ama şunu söylüyeyim ki normal bir sıcaklık değil bu. Abartısız söylüyorum, kasanın yan kapağı açıkken 2-3 metreden o bölgenin ısı farkını hissediyorum. Yanında oturamıyorsunuz.
Sistemim:
Anakart: intel DP35DP
İşlemci: intel Q6600
Ram: 4G 1066 MHz HypX Kingston
1 TB Samsung HDD
512 Sapphire ati 3870 DDR3
Skystar 2 Digital TV Kartı
LG DVD-RW
Xerox 19" Monitör
Merhaba, bende şöyle bir problem var, yardımcı olursanız sevinirim.IsınmasI anormal bir şey değil pc çok açık durursa,öyle elle kontrol edilmez o everest ile ısılara bakın verileri buraya yazın değerlendirelim...
intel DP35DP model anakart var bende. Daha önce böyle problem yoktu ama anakartı garantiye gönderdim yerine aynısının yenisi gönderildi. Yenisini kasaya taktığımdan beri kasa içindeki herşey ısınıyor. Ekran kartı, işlemci, harddisk, DVD vs. özellikle harddisk ateş gibi yanıyor. sıcaklıklarını ölçmedim ama mesela harddiski elinizde fazla tutamayacak kadar ısınıyor.
Sizce bu ısınmanın nedeni ne olabilir, anakart mı yoksa başka birşey mi?
Yardımlarınızı bekliyorum. Selam ile..
Peki o zaman yarın ısı değerlerini ölçüp yazarım.
ilginiz için teşekkürler..
Bu arada ADEM-KAYA, 350 wattı kasanın power supply'i.
Başka bir neden aramana gerek yok kanımca o power ile çalışması bile çok iyi,
power sistemin ihtiyacı olan enerjiyi sağlayamayınca sistemde performans düşüklüğü ve ısı gibi sorunlar yaşanması çok doğaldır,
bütçenize göre 500w lık bir psu alın
High Power gibi
eğer ilerde ekran kartını upgrade yapmayı düşünüyorsanda biraz daha yüksek alabilirsin şimdiden hazırlık olur yanlız bu sistem için önerdiğim psu idealdir.
sorma furkan, pc tamamen çöp oldu...):
anakart, işlemci,PSU. değiştirdim
sorun ise dandik 300W PSU..anakarta ve işlemciye gereken değeri(gücü)vermeyince PSU ne yapsın,kendini
idam etti zavallı:)anlayacağın PSU kalitesiz Olmayacakmış..
Sadece CPU için ısı Değerlerini görebildim.
Isı Değerlerini veriyorum arkadaşlar:
CPU 60 °C (140 °F)
CPU #1 / Çekirdek #1 56 °C (133 °F)
CPU #1 / Çekirdek #2 51 °C (124 °F)
CPU #1 / Çekirdek #3 54 °C (129 °F)
CPU #1 / Çekirdek #4 52 °C (126 °F)
GPU dioda 61 °C (142 °F)
bana göre bu sıcaklıklar normal.
Sadece CPU için ısı Değerlerini görebildim.bu sıcaklıklar pc boştayken mi?
Isı Değerlerini veriyorum arkadaşlar:
CPU 60 °C (140 °F)
CPU #1 / Çekirdek #1 56 °C (133 °F)
CPU #1 / Çekirdek #2 51 °C (124 °F)
CPU #1 / Çekirdek #3 54 °C (129 °F)
CPU #1 / Çekirdek #4 52 °C (126 °F)
GPU dioda 61 °C (142 °F)
- 1
- 2