Masaüstünde boş bir alanda fare sağ tuş menüsünden “Yeni - Kısayol” seçilir. Açılan Kısayol Oluştur penceresinde komut satırı alanına kısayol oluşturulacak nesnenin adresi yazılır ya da ‘göz at’ butonu ile nesne bulunarak adres oluşturulur. Hesap Makinesi [C:] sürücüsünde,Windows Klasörünün altında Calc.Exe olarak bulunur.İleri düğmesi ile ikinci pencereye geçilir.İkinci pencerede oluşturulan kısayol için bir adres belirlenir.“HesapMakinesi” yazılıp, “Son”düğmesi ile masaüstü üzerinde kısayolu oluşturulur.
edit:yazılacak kısa yol(öğe'nin konumu)
C:\WINDOWS\SYSTEM32\calc.exe
--------------
edit2:Bir kısayolun tanımlanmış simgesini değiştirmek için, kısayolun özellikler penceresinden simge değiştir düğmesi kullanılır.Nesne için tanımlanmış diğer simgeler arasından istenilen seçilir.
edit3:[bu örnekten giderek]arzu ettiğiniz başka seçeneklere de uygulayabilirsiniz.
Hesap Makinesine Masaüstünde kısayol oluşturmak
Resmi daha büyük görebilmek için üzerine tıkla
cihat çapa,
senin dediğini 6 yaşındaki bilgisayar kullanan çocuk ta biliyor,önemli olan burada pek bilinmeyen\kullanılmayan yöntemi ileri sürmek\göstermek.Sonra edit3'de değindiğim gibi bu yöntemin geniş kullanım\uygulama alanının olması ve ilave olarak da kullanıcı tarafından simge seçme\değiştirme\yenileme şansının olması.Senin verdiğinde böyle bir ihtimal\şans yok.Tabii klasör ismi değiştirme de.
viking20cihat çapa,Değerli kardeşim.Haklısın belki ama senin 1.mesajda yazdıklarınıda o bahsettiğin 6 yaşındaki çocuk biliyor.Mesela masaüstüne PC kapatma kısa yolu eklemek gibi.Ben sadece belki her ihtimale karşı yinede bilmeyenler olabilir diye, ( ki....6 yaşından çok daha büyük olupta PC de ki dosyaların uzantısını değiştirerek o dosyanın içeriğinin değişeceğini iddia edenler varken...) en kestirme yolu tarif etmeğe çalıştım.Fakat senin alaycı bir şekilde cevap vermeni kınıyorum.Çok bilen "DAHİ" insanlara böyle cevap vermek hiç yakışmıyor..
senin dediğini 6 yaşındaki bilgisayar kullanan çocuk ta biliyor,önemli olan burada pek bilinmeyen\kullanılmayan yöntemi ileri sürmek\göstermek.Sonra edit3'de değindiğim gibi bu yöntemin geniş kullanım\uygulama alanının olması ve ilave olarak da kullanıcı tarafından simge seçme\değiştirme\yenileme şansının olması.Senin verdiğinde böyle bir ihtimal\şans yok.Tabii klasör ismi değiştirme de.
alaycı olarak algıladıysan özür dilerim,öyle bir maksadım yoktu.Hele hele kendimi dahi olarak hiç görmem,mümkün bile değil.Teşekkür ederim konuyu zenginleştirdiğin için.Benden bir isteğin olursa özelden ulaşabilirsin,iyi günler.
BAŞLAT + PROGRAMLAR + DONATILAR + HESAP MAKİNESİNE SAĞ TIKLA AÇILAN MENÜDEN GÖNDER + MASAÜSTÜ (KISAYOL OLUŞTUR) TIKLA BU KADAR BÖYLE YAP AYNI ŞEY...
BENCE "VİKİNG 20" BUNU 6 YAŞINDAKİ ÇOCUK BİLE BİLİR DİYEREK BUNUN ÇOK BASİT BİRŞEY OLDUĞUNU MİZAHİ BİR DİLLE ANLATMAYA ÇALIŞMIŞ NEDEN SE BU FORUMDA HERKES HER ŞEYİ İSTEDİĞİ GİBİ ANLIYOR...
seanpaul18BAŞLAT + PROGRAMLAR + DONATILAR + HESAP MAKİNESİNE SAĞ TIKLA AÇILAN MENÜDEN GÖNDER + MASAÜSTÜ (KISAYOL OLUŞTUR) TIKLA BU KADAR BÖYLE YAP AYNI ŞEY...Kardeşim sen VİKİNG 20 arkadaşın avukatımısın.Ben,mesajı ile ilgili rahatsızlığımı dile getirdim sağolsun arkadaşta asıl niyetinin sandığım gibi olmadığını yazdı ve mevzu kapandı.Sen niye araya giriyorsunki.Herhalde mesaj sayını arttırmak istiyorsun.Oturupta derslerine çalışsan daha iyi olmazmı????BENCE "VİKİNG 20" BUNU 6 YAŞINDAKİ ÇOCUK BİLE BİLİR DİYEREK BUNUN ÇOK BASİT BİRŞEY OLDUĞUNU MİZAHİ BİR DİLLE ANLATMAYA ÇALIŞMIŞ NEDEN SE BU FORUMDA HERKES HER ŞEYİ İSTEDİĞİ GİBİ ANLIYOR...
cihat çapaForumda benim de başıma gelen olayı burda gördüğüm için yazdım kimsenin avukatı değilim ve istediğim konuya istediğim mesajı saygı çerçevesinde yazarım buna sen dahil kimse karışamaz.Herkes kendi işine baksın eğer rahatsız olduysan yazdıklarımdan forum yöneticilerine şikayet et onlar sana cevabını verir.seanpaul18BAŞLAT + PROGRAMLAR + DONATILAR + HESAP MAKİNESİNE SAĞ TIKLA AÇILAN MENÜDEN GÖNDER + MASAÜSTÜ (KISAYOL OLUŞTUR) TIKLA BU KADAR BÖYLE YAP AYNI ŞEY...Kardeşim sen VİKİNG 20 arkadaşın avukatımısın.Ben,mesajı ile ilgili rahatsızlığımı dile getirdim sağolsun arkadaşta asıl niyetinin sandığım gibi olmadığını yazdı ve mevzu kapandı.Sen niye araya giriyorsunki.Herhalde mesaj sayını arttırmak istiyorsun.Oturupta derslerine çalışsan daha iyi olmazmı????BENCE "VİKİNG 20" BUNU 6 YAŞINDAKİ ÇOCUK BİLE BİLİR DİYEREK BUNUN ÇOK BASİT BİRŞEY OLDUĞUNU MİZAHİ BİR DİLLE ANLATMAYA ÇALIŞMIŞ NEDEN SE BU FORUMDA HERKES HER ŞEYİ İSTEDİĞİ GİBİ ANLIYOR...
Ayrıca neden mesaj sayımı arttırmak için mesaj yazayım mesaj başına para veriyorlarda benim mi haberim yok.
Son Düzenleme: seanpaul18 ~ 02 Haziran 2008 12:20