Hesaplı kişisel bilgisayar rehberi!

CHIP Online
01-11-2010, 00:45   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj

İnternete bağlanıp temel işleri halletmek ve eğlenmek için, hesaplı bir PC rehberi...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/hesa ... -rehberi_23301.html

Günümüzde ülkeden ülkeye değişiklik gösterse de, bilgisayarsız bir ev değil, neredeyse bilgisayarsız bir birey bile kalmayacak.

Bir bilgisayar, internetin kapısını ve sınırsız imkanları beraberinde getiriyor. Giriş seviyesi, hesaplı bir kişisel bilgisayar bile hayatı değiştiren bir araç.

İster yepyeni ama hesaplı bir sistem alın, ister olan çok eski bir bilgisayarı düzgün işler hale getirmeye çalışın; bütçeniz kısıtlıysa bu makalemizdeki tavsiyelerimiz size yol gösterecektir.

Anakart, işlemci, bellek, sabit disk, monitör, ekran kartı başta olmak üzere adım adım sizinle ilerleyeceğiz...

Tüm konu: Hesaplı kişisel bilgisayar rehberi!

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Hesaplı bir ev PC'si işinizi görür mü?

sosyalik
04-11-2010, 19:06   |  #2  
sosyalik avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 47
1,707 mesaj

Görür ve görüyor.

firaristt
05-11-2010, 17:16   |  #3  
firaristt avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
3,194 mesaj

görmez...hele benim gibiler için imkansız denebilir... 8çekirdekli BullDozer işlemci AM3+ anakart HD 7950-7970-7990 gibi bir ekran kartı ve 23" LED monitör almayı düşünen ve 4500-5000TL bütçesi olan birisi için dişimin kovuğunu doldurmaz...

makalede gerçektenten bi kaç tane sorun var ve göze hemen çarpıyor... madem ucuz sistem alınıcak o zaman intel in üstüne çarpıyı koyup kaldırabilirsiniz... çünkü 200TL verip pentium 4 veya pentium dual core alıcağınıza aynı fiyata ( +- 5TL) 4çekirdekli AMD Athlon II x4 630-635-640 modellerinden birinis seçmek çok daha mantıklı.. celeron'u sanırım en son 1500lerde kullanılıyordu?? şaka bir yana o döküntü celeron işlemciler hiç bir işe yaramaz... bi word belgesi bi mp3 açsanız sistemde yavaşlama oluyor... pentium performans olarak sürünüyor ama ne işse AMD nin 4çekirdekli işlemcilerine kafa tutuyor... AMD tarafında da intel tarafında da artık çok eski olan ve üretimi neredeyse tamamen durmuş AM2 ve AM2+ anakartlar ve LGA 775 in sözünün geçmesi ilginç geldi... benim 4 yıllık sistemimde AM2 işlemci ve anakart var... zaten yeni bi pc için minimum bütçe kasa için 700TL monitör içinde 250TL dersek en az 1000TL yapıyor daha düşük bütçeli veya daha fazla para vermek istemeyenler için 90-100TL koyduğumuzu düşünsek en az 900TL ye gelir bir sistem ve o sistemden de pek bi performans beklenmez...en az 2GB ram şart ve onboard olarak gelen en iyi kart HD 4290... o bile zayf bir ekran kartı... anca ofis pc leri için onboard kullanılır veya internete girmek için alınan bir sistemde... madem çok ucuz bir pc topluyoruz o zaman 1TB HDD e ne gerek var?? 500GB lik 70-80TL lik bir HDD yeterde artar... zaten öyle bir sistemi olan kişi ayda 50GB+ download yapıcak hali yok :D ( heheh öyle bi dedimki sanki benim şimdiki sistemde TB larca HDD var xD altı üstü 160GB HD161SJ var :D )

benim tavsiyem aşağıdaki sistem bütçeye göre işlemci ve ekran kartı değiştirilebilir ama yok ben 500-600TL e sistem istiyorum derseniz netbooklar var gidin onlardan alın...  kimse kusura bakmasın beleşe vermiyorlar parçaları...

AMD Athlon II x4 640
MSI 880GM-E41 veya Asus M4A78LT-M LE
2GB 1333MHz Ram ( tek modül de olsa olur... )
HD 4650 ( GDDR3 olan modelinden )
Thermaltake Soprano RS 101 kasa
DWD-RW vs. bileşenler size kalmış.. ve monitör olarakta 17" çok küçük en azından 19" olsun monitörünüz...