dün trt 4'de kubat'tan sevgilerle programını seyrettim keşke izlemeseydim maalesef tarihimize ve kurtuluş mücadelemize saygımız yok ya da bundan haberimiz bile yok başlıkta belirttiğim hey onbeşli onbeşli diye başlayan tokat türküsü bir seferlik türküsüdür ve haliyle de hiç oyun havası falan da değildir.
ama dün bahsettiğim programda kubat ve arkasındaki kendini dans ettiğini sanan şahıslar tarihimizden ve mücadelemizden bi haberler siz nasıl sanatçısınız bu türküye oynanır mı?hiç mi türkülerin tarihiin araştırmazsınız.bu türküyü yöre halkı 15'lik gençlerini seferberliğe gönderirken söylemiştir ve de bir ağıttır hemde gözü yaşlı söylenmiştir ve de söylenmelidir ve bunun gibi bir kaç örnek daha var.
diyeceksiniz ki tek sorunumuz bu mu yani hayır tabi ki de bu değil ama bu kadar kötü işleyen bir ülkede bari türkülerimizi baba,dede yadigarlarımızı doğru söyleyelim geçmişi unutmak felakettir zira
bu türkünün nasıl söyleneceğini bir sanatçı bilmiyorsa o kişi sanat icra etmesin lütfen
insanların gözyaşları ile yaktıkları ağıtları oyun havasına çevirip ticari kazanç sağlamak bir sanatçıya daha da önemlisi trt gibi saygın bir kuruluşa yakışmıyor.
hey onbeşli onbeşli...
belki türkünün anlamını bilmiyorlardır.bide o açıdan bakmak lazım.
neresinden bakarsan bak aslında hadi dinleyenler bilmeyebilir ama sen sanatçısın be kardeşim hem de trt'de insan okuduğu türkü'nün anlamını ve hikayesini bilmez mi bu ne aymazlıktır bu sanatçılıksa ben de
arif sağ'ım:)))))