HHD te ne olduğu anlaşılmayan sorun

miyumui
01-11-2014, 15:16   |  #1  
miyumui avatarı
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
23 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2011

Arkadaşlar merhaba,

wd my passport 500 gb olan harici hard discimde daha evvelden ufak bir bölümde bad sector vardı, hem o hard disci pek kullanmadığımdan, hem de aşağı yukarı bad sectorun nerelerde olduğunu bilip oralara pek bulaşmadığımdan bu sorunu düzeltmemiştim. Geçen bişey kopyalamak için başka bi pcye taktım, kopyalamamı gerçekleştirdim ama sanırım ordan virüs kaptı hd. Daha sonra kendi pcime taktığımda, hem benim pcye virüs geçti (hallettim onu), hem de hard disc görünmemeye başladı (diğer bilgisayarlar da görmüyo, farklı usb girişleriyle de görmüyo) Pcye taktıktan yaklaşık onbeş saniye sonra tık diye ses veriyo (kafa atıyo gibi ama sadece bi kere tık yapıyo), sonra normal çalışma sesinde devam ediyo. Her takıldığında bu oluyo. Yine bi dakka sonra felan bi aygıt takılı olarak görülüyo ama bilgisayarımda görünmüyo. Disk yöneticisinde de unknown disk olarak görülüyo, boyutu felan belli değil. Aygıt yöneticisinde buluyorum diski, düzgün çalışıyo felan diyo ama ulaşamıyorum içindekilere. Recover my disk diye bi program yüklemiştim, o program da diski görüyo  ama bişey yapamıyo. Hddlife programının taramasına göre de %81 iyi durumda diyo. Hdd tune programında tarattım, hiç bad sector yokmuş gibi pırıl pırıl gösteriyo. Oysa ki zamanında tarattığımda biliyorum ki belli yerlerde az da olsa vardı, onlar kendinden mi düzeldi şimdi yani. Bişeyler olmuş işte. Bad sector mü, kafa atma mı, virüs mü anlayamıyorum. Bi de disce ulaşamıyorum zaten. İçindekiler de önemli, kurtarmam lazım. Bana yardımcı olabilir misiniz, vala zor durumdayım..

Son Düzenleme: miyumui ~ 01 Kasım 2014 15:19
LENO7
01-11-2014, 15:26   |  #2  
LENO7 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 91
2,019 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ara 2011

Live CD indirip sisteme boot edip birde ordan diski kontrol et. Bunun için en az 1 GB boş flash diske ihtiyacın var. Flash diske atıcaksan aşağıdakini yani 2.'sini indirip program yükler gibi flash diske yüklemen yeterlidir. Bu Live CD ile linux ortamında virüs taraması da yapabilirsin. En kolay ve en etkili yoldur. Ayrıca diski fazla taşıdıysan hasar görmüş olabilir. Harddiskler çok hassas yapıya sahiptir kargodan gelirken bile hasar görebiliyorlar arızalı çıkabiliyor.

Son Düzenleme: LENO7 ~ 01 Kasım 2014 15:28
miyumui
03-11-2014, 14:39   |  #3  
miyumui avatarı
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
23 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2011

vala bikaç yıldır bende disk. hiç dışarı çıkarmıyorum hatta. cd writter çalışmadığı için, o tarz bi program kullanmamıştım. belki usb ile yaparım hakkaten. linux yok yalnız. bana sanki gitti alet gibi geliyo ama bi o yolu da deneyeyim. saol cevap için