bu oyun konsollarında xbox olsun ps3 olsun neden içine hdd koyyolarkı ne gerek var zaten oyunu cd ile alıyorsun takıyorsun oynuyorsun pc gibi 1 saaat oyun yuklensini beklemiyorsun mesela bu
PS3 FAT:80GB
PS3 SLİM:120,250GB ARALARINDAKI CPU GPU FARKINI DEİL BU PS3 slim 120 gb dielim ps3 fat 80 gb bu hdd farkı slim e ne kazandırıyor yada fata ne kaybettiriyor bunu merak ettim olmasa ne olur ps3 fatı 80 gb olan vatandaş ps slim 120 gb olan vatandaşa gore ne kaybediyor cvp larınızı beklıyorum
hiç düşündünüz mü??
arkedeş save dosyaları kac mb olabilirki bir save dosyası sanki 100 mb da buraya cvp yazmışsın valla save dosyası bence o kadar yer kaplamaz hade abilerim cvplarınızı bekliyorum
HDD PC'nin harddiski gibi düşün(zaten harddisk işlevi görüyo)Film atıp izleyen var ,Oyun atan var çünkü hdd'ye oyun atıp oynamakla tak&çalıştır oynamak arasında fark az da olsa var.HDD'den oynatırsan takılma donma gibi olaylar az olur performans artar,konsolun ısınması hdd'den yürütülen oyunda daha az olur.(Xbox için çok önemli ;) ).
peki birde soyle diyelim ps3 slimmi daha ii ps3 fat mı neden hdd yonunden sordum yada neyse her yonden sorayım;) bilgi olsunalacak olsanız slim 250 gb mı alrsınız yoksa fat 80 gb mı
Aslında o PS3'ü ne yönden kullandığına bağlı.PlayStation'da henüz bir Firmware çıkmadı ya da kırılmadı diyeyim.Bu yüzden en mantıklı seçenek 250 GB olacaktır çünkü oyunlarını ve izleyeceğin filmleri HDD'ye atabilirsin.Ama diyosan ben aynı anda en fazla 2-3 oyun oynarım 1-2 film izlerim onları da izledikten sonra silerim o zaman 80 GB al derim ama Aynı anda birçok oyun oynarım izlediğim filmleri PS3'te arşivini tutarım diyosan 250 gb daha mantıklı seçim olur
ps3 de birşey bulundumam oyunumu oynarım birkac foto video aile felan diyor arkadaşım pki bu her cd yi acıyormu ps3 yani gidip illa bl-ray alcak
120 GB PS3 alıp 500 GB'lık Hard Disk takarsanız Fiyat/Yer açısından daha avantajlı olur.
PS3 yalnızca Blu-Ray diskleri okur.Film de izler,oyun da oynar,USB'den dosya da atarsınız.(Oyun hariç her şey olabilir :) )
PS3 Slim PS3 Fat'a göre daha az yer kaplar,yükleme süreleri Slim'de daha kısadır.Slim daha az gürültü çıkarır,Slim daha az ısnır,Slim daha az elektrik harcar.Ve bir-iki yıl sonra PS3 Fat için tamir ve yedek parça bulmak zorlaşacaktır.
Slim'in avantajları bunlar.
PS3 oyunlarının pahalılığının sebebi BluRay disklerin pahalı olmasıdır.
Eğer satın aldığınız PS3'ün bölge koduna uygun ''film'' almazsanız filminizi izleyemezsiniz.Oyunlarda bir ayrım yok.Bölge kodu şudur:
1.Böle=NTSC-U = Amerika
2.Bölge=PAL = Avrupa(Dolayısıyla Türkiye ;) )
3.Bölge=NTSC-J = Asya
Eğer Türkiye'den PAL bir PS3 alıp Amerikadan NTSC-U BluRay film getirirseniz o filmi izleyemezsiniz maalesef.
Ama oyunlarda bu sınırlama yok neyse ki.