xp firewallda port açmaktan yana problemim yok,kullandıgım hat 256 lık adsl modemimde e-con adsl bridge\router mc8000ue-s4 ethernetten bağlıyım ve statik ip adresim yok dinamik kullanıyorum ama modemimde port açamadım ve hep lowıd ile emule 26004 veya 2604 ve freeangelda hep aynı problemle karsılasıyorum bir bilen varsa lutfen yardım etsın....high id nasıl alabılırım kafayı sıyırmadan yetısın
high id nasıl alabilirim
Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.Dostum "high id" almak için yapılacak ayarlar,modemine göre değişiyor.Kimi modemlerde "virtual server",kimi modemlerde "NAT" kısmından yapıyorsun.Senin modeminin "setup" ayarlarında hangisi varsa ona gel."add" ile yeni bir "rule" ekle."Local Adress" kısmına kendi LAN IP'ni yaz,"Local Port From" kısmına "4662" yine "Local Port To" kısmına "4662" yaz,"Protocol" 'üde "TCP" seç.Aynı şekilde tekrar bir "rule" ekle."Local Adress" kısmına kendi LAN IP 'ni,"Local Port From-To" kısımlarına "4672","Protocol" 'üde "UDP" seç.Ayarları kaydet ve modemi "reboot" et.Modem tekrar bağlantı sağladıktan sonra "emule" 'yi aç ve bağlan.Artık seninde bir "high id" 'n olacak.
Kolay gelsin...
çok teşekkürler artık bende high id'liyim.....
ABi BU BAHSETTiGiNiZ HIGH ID AYARI HER MODEM iCiN STANDART MI?
BİŞİY DAHA; ABİ BEN İNTERNET CAFELERDEN BAĞLANIYORUM NETE.BAHSETTİĞİNİZ TCP VE UDP PORTLARINI AÇABİLMEK İÇİN İLLA ANA BİLGİSAYARDAN MI BAĞLANMAM GEREK.TÜRKÇESİ: MODEMİN SETUP INA ANA BİLGİSAYAR DIŞINDAKİ BİR BİLGİSAYARDAN BAĞLANABİLİR MİYİM?
Bİ DE: BU LAN IP Yİ NASIL ÖĞRENEBİLİRİM?
arkadaşlar port açacak kişilere 4662 - 4672 portlarını değil de tcp=1000 udp=1100 portlarını öneririm. çünkü 4662 - 4672 portlarından saldırı olasılığı daha yüksek. eğer port açacaksanız bir antivirüs ve de anti-spyware kurmanızı tavsiye ederim. en basiti mesela anti-spyware olarak microsoft antispyware sini kullanabilirsiniz. bedava ve etkili. microsoftun ana sayfasında indirme linkide var zaten.
iyi sömürmeler.