Hindistan'da en çok kullanılan 2. OS Windows!

CHIP Online
27-03-2013, 17:30   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Belki tüm dünyada değil ama Windows Phone, bu kalabalık ülkede iOS'u sollamış durumda!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/hin ... -windows_39417.html

Resimlerle: 10 alternatif masaüstü işletim sistemi!

Bir süre önce Windows Phone işletim sistemiyle Hindistan pazarına açılan Microsoft, bu kalabalık nüfuslu ülkeden kendine düşen payı almış görünüyor. Yazılım devinin geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamaya göre, Windows Phone Hindistan'da en çok kullanılan ikinci işletim sistemi konumunda.


Geçtiğimiz yılın Kasım ayında Nokia Lumia 510 ile Hindistan pazarına giren şirket, görünüşe göre meyvelerini beklediğinden daha erken toplamaya başlamış. Şirketin MSDN India Twitter hesabından yapılan açıklamada, Windows Phone'un ülkedeki 2 numaralı işletim sistemi olduğunu belirtiyor.


Öte yandan yine aynı hesaptan yapılan açıklamaya göre Microsoft, Windows Phone Store'da bulunan 130.000 uygulamadan 15.000'ini Hindistan'da kullanıma sunmuş durumda.


Microsoft'un iddiaları ne derece doğru bilinmez ancak şayet işler gerçekten bu denli yolunda gidiyorsa, bunun önümüzdeki günlerde şirketin pazar payına da yansıyacağı kesin. Bu da aynı zamanda Microsoft'un Nokia ile başlattığı düşük maliyetli telefon stratejisi sayesinde, iOS ve Android'in önüne geçmesi anlamına geliyor.


Ufak bir de not: Hindistan'ın en çok kullanılan mobil işletim sistemi, Android...

Tüm Konu: Hindistan'da en çok kullanılan 2. OS Windows!

Resimlerle: 10 alternatif masaüstü işletim sistemi!

Kaynak: www.chip.com.tr