his hd 4650 1 gb ddr3 agp 8x ekran kartım var
pc sistemim p4 3.00 ghz
2 gb ram
geçenlerde win 7 ultimate kurdum xp resident evil 5 memory overrun hatası veriyordu ama win 7 de çalıstı.Ancak hiçbir dx 10 oyununu dx 10 da oynayamıyorum xp de duzgun çalısan oyunlarda sorunlar olustu
butun oyunların giriş demoları cok agır ilerliyor hani reklam falan gosteriyorlar ya ilk açılırken
driver kurulumunu cd den yapıyorum resmi sitesinde driver indirim derken whql no yazısı vardı hem xp için hemde win 7 için whql ile bir alakası var mı bu sorunların lutfen cevap yazın
his hd 4650 dx 10 sorunu lutfen bakın
- 1
- 2
bu arada ati hotfix falan vardı onları yaptım catalyst surumunu 9.6 dan 10.1 yaptım gpu-z programıyla baktım herşey yolunda gorunuoyr
ben de aynı ekran kartından yeni aldım.ben p4 2.4 ghz 2 gb ram 1gb his 4650 agp sahip bir sistem kullanıyorum. ama anladığım kadarıyla direct x i yeniden kurmanız gerekiyor.doğal olarak win 7 ile direct x11
geliyor.direct x 10 ve direct x9 oyunlarında bazı sorunlar çıkabiliyor win 7 de.direct x in şubat 2010 sürümünü
yüklemenizi öneririm.sanırım direct x 10 da win7 de hata var.bunu güncel direct x şubat 2010 sürümünü yükleyerek düzeltebilirsiniz.ekran kartınız sağlamdır.sorun tamamen direct x 10 un win7 de hatalı olmasından kaynaklanır.
bu arada söylemeyi unuttum.mutalaka win7 sürücünü yüklemeniz gerekir ekran kartının.xp sürücüsünü yüklerseniz aynı hata oluşabilir.atinin sitesinden 10.1 catalyst agp win 7 sürücüsünü yükleyin.direct x de güncelleyin.emin olun canavar gibi çalışacaktır dx 10 oyunları.
DirectX'i güncelle.Şubat 2010 en güncel sürümdür.
http://www.microsoft.com/downloa ... 92A3&displaylang=en
Ekran kartı sürücüsününde Win7 için en güncel sürücüsünü kur.
sorunumla ilglilendiğiniz için herkese tşk ederim su an indiriyom direct x end user runtimes february 2010 olan herhalde bide aero temayla ilgili sorunum var sag ust köşedeki işaretler bozuk cıkıyor windows 7 temel temasını secince duzeliyor bu sorun da gider mi acaba
arkadaslar dediklerinizi yaptım ama malasef sorunlar devam ediyor xp de hiçbir sorunum olmamıstı 10.2 catalyst versiyonunu bile yukledim olmadı ne yapmam lazım
kulladığınız oyunlar orjinal mi yoksa illegal mi? orjinal olmayan bir çok oyunda win7 de direct x 10 da hatalar mevcut.yani direct x10 destekleyen bir oyun xp dx 9 da mükemmel çalışırken win7 de aynı oyunu direct x 10 da oynamaya çalışmak sıkıntı verici olabiliyor. özellikle illegal oyunlarda bir sürü hatalar mevcut. ve de tabiki win 7 yi orjinal kullandığınızı varsayıyorum.orjinal olmayan işletim sistemleri modifiyeli yani üstünde oynandığı için bir çok şeyde ve oyunlarda hatalara sebep olabiliyor.size tavsiyem dx10 oyunlarını vista veya win7 olan başka bir bilgisayarda denemeniz.böylelikle sorunun sizin işletim sisteminizden mi kaynaklanıp kaynaklanmadığını yoksa oyunlardan mı kaynaklandığını anlamış olursunuz.ekran kartınızda bir sorun olduğunu zannetmiyorum.hiç bir firma hele hele his gibi firma ekran kartlarını dirext x9 x10 x11 de test etmeden piyasaya sunmaz.eğer vista varsa elinizde mümkünse bir de vistada deneyin dirext x10 oyunlarını.
bir şey daha yinede bazen gördüğüm kadarıyla catalyst ekran kartı sürücüsünde oluşan bir hata yüzünden sonra yüklenen güncel bir sürücüde aynı hatalar devam edebiliyor.size tavsiyem ekran kartı sürücüsünü kaldırın.program files da ati ve document settings deki ati dosyalarını tamamen silin.(kalan silinmeyen dosyaları).sonra başlat çalıştıra regedit yazarak kayıt defterini açın.hkey current usere tıklayın.software tıklayın.ati yazan kısmı seçip üzerinde sağ tıklayarak silin.sonra hkey local machine den software sonra yine ati ve ati tecnolgy değerlerini silin.bu arada daha önce denetim masasından program ekle kaldırdan ekran kartıyla ilgili tüm bienşenlerini kaldırmanız lazım.kaldırdıktan sonra kayıt defterinden silinmeyen kısımları elle söylediğim şekilde sildikten sonra en son ati radeon 10.2 agp sürücüsünü kurun.(win 7 destekli olanı) win7 destekli sürücülerle xp vista destekli sürücüler farklı olabiliyor.
bu arada oyunları yüklerken mutlaka eski oyunlar xp ve vista uyumlu olacağı için (dx 10 oyunları için vista) direct x 10 oyunlarını (vistayı destekleyen oyunları) vista modunda çalıştırın.(uyumluluk modu) ve de oyunları kurarken yönetici olarak kurun. tabiki vista oyunlarını vista uyumluluk modunda çalıştır seçeneğini işaretleyerek kurun.win 7 yeni yeni çıktığı için (ekimde) win7 uyumlu (destekleyen ) oyunlar ancak bir kaç tane şu an.oyunların read me yada kullanıcı kılavuzuna bakarak win7 yi destekleyip desteklemediğine bakın.
eğer desteklemiyorsa en son vistayı destekliyorsa vista xp yidestekliyorsa xp uyumluluk modunda oyunu yönetici olarak kurun.zaten sadece xp yi destekleyen bir oyun direct x 9 vistayı destekleyen oyun ise direct x 10 oyunu olabiliyor.directx 11 oyunlarını bizim kartımız< desteklemiyor.bizim kartda direct x10.1desteği mevcut.(dx10.1 ve altı bütün direct x lerde problem olmaz-dirext x 9.c -9 -8 vs)
cevap yazdıgın için tşk ederim turbocat şu dedğin uyumluluk moduyla catalyst surucusu hakkında soylediklerini deniycem catalyst 10.2 agp hotfix i zaten indirmiştim win 7 32 bit secenegiyle yuklediğim resident evil 5 i arkadasımın hp marka laptop uvardı onda denedim dx 10 da actı onunkide win 7 idi.home premium du sanırım neyse su dediklerini bi yapimde
dediklerini yapım fakat sorunum çözülmedi farklı win 7 mi kursam pro home premium mu
window 7 yi baştan kurun ama bu sefer anakart ses kartı vb sürücüler haricinde hiç bir şey kurmayın.ekran kartı windows 7 driverını kurun.yanlız ilk seferinde driver ı otomatik olarak kuramazsa elle tanıtırsınız.kuracağınız driver ati den http://support.amd.com/us/kbarticles/Pages/CatalystAGPHotfix.aspx
olsun.siteden 64 bitlik win7 için Catalyst 10.2 Hotfix for Windows 7 / Windows Vista 64-bit Edition
32 bitlik win 7 için
Catalyst 10.2 Hotfix for Windows 7 / Windows Vista 32-bit Edition driverını kurun.direct x sürücüsüne güncelleyin. oyun hariç başka bir şey kurmayın.sonucu buraya yazın.
dediğin gibi win 7 pro kurdum ses kartı falan onları kurdum zaten ekran kartını standar grafik bağ. olarak algıyor catalyst 10.2 hot fix direk kurdum dx feb 2010 da kurdum dx 10 oyunu kurdum olmadı aero temayı etkinlestir dedğimde tema iyice bozuk çıktı öncesinde sadece o sag üst köşedeki aç kapa nın da oldugu çubuk bozuktu şimdi arka plan resimleri baslat menüsü de bozuk göstermeye basladı win 7 temel e getirince sorun aynı win 7 arkadasıma da kurdum onunda ati x1550 onun driverini zaten oto tanıdı aero tema onda duzgun bazen sag ust köşede ondada sorun cıkıyormus ama çogunlukla duzgun dün xp yi yeniden kurdumhiçbir sorun yok sunu farkettim most wanted oynarken xp de goruntu daha guzel geldi xp de bi sorun yok win 7 ilebi türlü uyusamadık yahu
yüklediğiniz windows 7 orjinal mi ? illegal mi? çünkü illegal win7 de bariz bazı sorunlar var.kullandığınız
oyunlarında bazen illegal olması sorunlara neden olabiliyor.mümkünse orjinal windows 7 de denemenizi
öneririm.bu ekran kartı eylül 2009 dan sonra üretildi.bendekinin bios tarihi 15 10 2009.bu kartlarda win 7 de sorun yaşansaydı forumlarda görürdüm.sanırım kullandığınız oyunlar win 7 de uyum sağlamıyor.yani uyumsuzluk yapıyor.bende xp kullanıyorum ve memnunum ekran kartından.aero temasının sorunları ise tamamen illegal yzılım kullanmaktan kaynaklanır.orjinal windows 7 de bu kartla ilgili her hangi sorun yok.sorun olsa olsa karttan değil atinin catalyst yazılımından kaynaklı ayar sorunlarından olabilir.size önerim birde sadece driverı kurarak denemeniz win7 de yani catalyst yazımını kurmayın.driver otomatik kurulmazsa aygıt yönetecisinden elle kurun.sadece driverı kurduğunuzda oyunlar normal olarak çalışacaktır.fakat parlaklık gibi ayarlar işlevsiz kalabilir.çünkü ayarların kontrolünü catalyst yazımı sağlıyor.ve de diğer uygulamalarada ayar kontrolünü devredebiliyor.
bu dediklerinizi yaptım geçenlerde gitti garantiye verdim bi hafta sonra yeni ekran kartı verdiler ancak bu sorunlar hala devam etmekte yeniden garantiyemi vereyim
bende işlemcimi p4 3 ghz olarak değiştirdim.sizden istediğim güç kaynağınızın modeli kaç watt olduğu (psu), bir de değişimden sonra aynı modelimi kartın verdiler.eğer aynı modeli verdilerse (yeni olarak) sorunlar devam ediyorsa aklıma işletim sistemi geliyor.ama kullandığınız oyunlar orjinal mi?
çünkü oyunlar orjinal değilse win7 de çakılma yapabilir.ama windows ekranında masa üstünde bozuk görüntüler varsa sorununuz ramlar olabilir.çünkü bozulan ram modülleride sorunlara yol açabilir.nasıl yol açar.ekran bilgisi önce sistemin ana ramından (sizde 2gb var) sonra ekran kartının video ramına yüklenir ve gpu tarafından işlenir.hatalı hafıza çipi bu soruna neden olabilir.
ama sorununuzun xp görülmeyip win7 de görülmesinin nedeni buda olabilir.şöyleki win7 daha fazla rama ihtiyaç duyar.bir de buna oyun kullanımını eklerseniz ramlar çözünürlükte oyununa göre daha fazla kullanılacaktır.
yada aklıma sizin ekran kartı (önceki) sorunlu olup değiştirdik diye aynısını vermiş olmasınlar.ilk ekran kartının seri nolarını alsaydınız iyi olurdu.
psunuzu söyleyin.güç kaynağınız yetmezse ekran bozulmalarına neden olabilir.
orjinal oyunlarla denediniz mi birde? mesela bende bazı korsan oyunlar bu kartla sorunlu.ama orjinalinde hiç bir sorun yok.diğer model ati kartlardada aynı sorunlar olabiliyor korsan oyun kullanmaktan dolayı.
olmazsa sorunu aynen pcnizi kartı aldığınız yere götürüp gösterin.ekran böyle sorunlu yada win7 de directx10 oyunları sorunlu diye.birde win7de directx 9 oyunu çalıştırmayı deneyiniz.eğer çalışıyorsa kartınızda problem yoktur.çalışmıyorsa zaten xp dede çalışmaması lazım eğer kartınız sorunlu ise.
birde sakın his 4650 agp kartına overclock çekmeyiniz.catalysten overclock ayarlarıyla oynamadınız umarım.overclock ayarlarının açılması ekran kartını bozabilir.
kartı nerden aldınız bu arada? exa gold eksen vatan bilgisayar haricinde hiç bir yerden parça almanızı önermem.çünkü diğer yerler genellikle bir çok konuda sorun çıkartabiliyor.
bu söylediklerime rağmen sorun devam ediyorsa pcyi kaldırıp gold exa teknik servislerinden birine götürün.yaklaşık 30-40 tl teknik servis parası alırlar sanırım.hatta daha ucuz bile olabilir.(arıza tespit için)
gold exa dışındaki yerler dışında teknik servis önermem.ama tanıdığınız pc teknik servis varsa oraya götürebilirsiniz. pcyi hemen şimdi kontrol etmelerini isteyiniz.eğer şu an yoğunuz falan derlerse bitince biz size haber veririz derlerse sakın pcnizi eğer tamıyorsanız teknik servisi oraya emanet etmeyiniz.çünkü özellikle bazı ufak teknik servis veren yerlerde parça çalınması gibi vakalar olabilmekte.
bu arada vatanın eksenin teknik servisinede güvenebilirsiniz.
ama windowsunuz orjinalse bırakınız derim ben çünkü orjinal windows olmayan pcye destek vermeyebiliyorlar.verirlersede polis vatanı goldu exayı ekseni basarsa hem siz ceza yiyebilirsiniz hemde bunlar.çünkü bu tip firmalarda tutanak tutturabiliyorlar.
windowsunuz orjinal değilse kompe sistemi formatlayıp öyle kontrol ettiriniz.bu tip firmaların teknik servisinde teknik servisler için özel windows cdleri bulunur.harddiskinize windows yükleyip öyle denerler.
his 4650 agp için sizin sisteminiz için 400 watt gerçek güç kaynağı tavsiye ediliyor.ama ben önceleri 400 wattlık codegen ile çalıştırdım benim sistemi;
benimkide p4 3ghz ht 800mhz 1 mb cache 2 gbram ddr400 (4*512 kingston ram serinoları yazmıyorum.cpuz ile ramların seri nosunu görmek mümkün). his 4650 agp 1gb ram ekran kartı.
elimde orjinal win7 olsa hemen deneyip directx 10 oyunlarında sorun olup olmadığını söylerdim.(kartla ilgisi olup olmadığını).elimde directx 10 oyunuda var (orjinal hawx oyunu)
ama bu güne kadar bu kartla directx 10 oyunlarında win7 de sorun yaşayanı ben görmedim.zaten kart directx 10.1 destekliyor maksimum.
başka arkadaşların görüşleri varsa buraya yazarsa sevinirim.adem bey sürmenaj bey nerdesiniz yardım yahu.
umarım aynı kartı yaptık diye size vermemişlerdir......... bilinen bir teknik servis ibneliğidir bu.teknik servislere şerefsizleri alırsanız her haltı yiyen çıkar.
psu mun modelini bilmiyorum uzerinde 400 watt yazıyor ramler kingsont 2 tane 1 gb lik sorunlu olduklarını nasıl anlayabilirim evet shared memory 275 mb yazıyo total memory 1275 olark cıkıyor keske onceki kartın seri no larını alsaydım ama ekran kartı gercekten yeni gibi ekran kartını vatan dan aldım.. dx oyunlarını acıyo ancak giriş kısımları cok agır geçiyor.. tekrar dan garantiye mi verim bu arada oyunlar orj değil sorunlar ram de ise ne yapmalıyım
eski olan ekran kartımı takınca bu tur sorunlar yok x1650 onada ram den 275 geliyor ve 775 oluyor aynı tema sorunlarıda cıkması gerekmezmiydi ram sorun olsaydı
sanırım sorunu anladım.çünkü benzer sorunu ben yaşamıştım.benim ekran kartımda 6800 xt tdh agp idi.sorun şuki sizin 1650x serisi kartınız eski ve korsan oyunlarda problem çıkartmıyacaktır.tabiki yeni oyunların bazılarını bu kartla açamıyacaksınız.400 wattlık psunuz çakma olduğunu düşünürsek tahminimce 320-330 watt civarları verir.ama ben codegen psu ile kullandım.oda 400 wattlık idi.ve de 330 watt civarları verebiliyordu.zorlasan 350-360 belki.
sorununuza gelince ;
1-) girişteki ağırlaşmanın sebebi cpunuzun yavaş kalması olabilir ki ben 2.4 ghz p4 le aynı sorunu hawx oyununda yaşamıştım.benzer bir sorun idi ve giriş demosunda takılmalar oluyordu his 4650 agpde.
3ghz çıkartınca bir çok oyundaki problem gitti.lütfen oynadığınız oyunların sistem gereksimlerine bakınız.ayrıca sorun yaşadığınız oyunları yazınız buraya.
2) oyunların sistem gereksimleri yetse bile 4650 yeni sayılan bir teknolojide üretildiği için eski oyunlarda problem yaşarsınız.hangi oyunlarda mesela maxpayne1 reset problemleriki korsanda yeni kartlarda çok oluyor bu. generals oyunda takılma.counter strikesda bariz takılmalar veya fps bizim sistemde minimum 500-600 olacakken en fazla 100 fpsye limitleniyor.
3) atinin yeni kartları ki buna 4xxx serisi agp de dahil korsan oyun orjinal oyun ayırımı yapar.nedenine gelince atinin yazılım grubu ekran kartı sürücülerini yazarken orjinal oyunlara göre optimize etmeleridir.korsan oyun kullanılarak ekran kartlarını catalyst sürümlerini test edeceklerini sanmıyorum.
4)eski kartınızda x1650 de pixel shader vertex shader teknolojisi var.ati 2xxx den itibaren bunların yerini unified shaderlar almakta.sorun şu ki korsan oyunların crack dosyaları eski shader teknolojisi baz alınarak yazılmakta.yeni shader teknoloji değil.çünkü oyunları kıran gruplar yeni shader teknolojisinin sırlarını bilmiyor.şöyle düşünüyorlar nasılsa geriye dönük uyumluluk diye bir şey var kolaylık olsun diye eski shader teknolojisine göre crackları yazalım diye işin içinden çıkıyorlar. ve kracklar maalesef xp ile uyumlu oluyor.vista ve win7 ile uyumlu olmuyor.
sanırım korsan oyundaki crack dosyaları win7 ile uyumsuz bu dosyaları xp yada vista uyumluluk modunda çalıştırın.yada crackları değiştirin .yeni versiyon crackları bulunuz.
ama size tavsiyem çalışmayan oyunlardan birini satın alıp (orjinal olarak) win 7 de deneyin.eminimki çalışacaktır.
oynayamadığınız girişi ağır olan oyunları yazın buraya.mesela ben bir tane söyleyeyim xp sp3 te bende callof duty word of warın korsanında bu sorun var.crysis korsanda crysis war head korsanda aynı sorun var xp de bu kartta.çünkü oyunlar KORSAN ve de salakça kırılmış.
15-20 tlye direct x 10.1 oyunları var.mesela hawx 1 (maalesef hawx2nin sistem gereksimi cpu bazında bizim için ofsayt)
eğer hawx orjinali alamazsanız zaten bu oyunda kopya koruması olmadığı bu oyunun korsanında crack olayı yoktur.zaten orjinalinde kopya koruması yok.bir adet serialle gelmekte oda online oynamak için.online giriş şifresi bana ait olduğu için serial olsa bile başka vatandaşta ben aktive ettiğim için online oyunu ALLAH ın izniyle kimse benim serialimle oyunu online oynayamaz.
zaten ubisoft hawxoyunun orjinalininde kopya koruması koymadığı için elden ele orjinal cdnin kopyası 2 dvd halinde korsan pazarında.
ama orjinal alırsanız kapışırız hawx de siz f14 kullanırsınız ben ise f117.
oyunda single playerda serial gerekmiyor.orjinalini alan dvdnin imajını alabiliyor
kısacası dirextx 10.1 i denemek için bu oyunu kullanabilirsiniz.
tema sorunlarına gelince windows 7 niz orjinalmi? orjinal olmayan windowsta bu çok oluyor.korsan win7 yi etkinleştirmek için harddiskin bootuna boot loader kurmak gerekiyor.buda sistemde salakça sorunlara neden oluyor.orjinal windowsta bu sorunun görülebileceğini zannetmiyorum.olmazsa aeroyu kapatın.soruna bu yol açıyor olabilir.klasik win7 teması kullanın.korsan win7de aero bu sorunları hep yapıyor.korsanda klasik win7 teması kullanınız.
sanırım hala korsan win7 kullanıyorsunuz.bende korsanını denemiştim.ama korsan win7 de bazı sorunlar olduğunu anladığımda ve de bootloderlarla sisteme hackerların dadanabileceğini anladığımda hemen sildim.sşimdi yine orjinal xp sp3le devam etmekteyim.korsan win7de bir kere dosyalar tam bile olsa bir çoğu cracklenmiş.nasıl anlaşılır cracklendiği şimdi masaüstünde mausun sağ tuşuyla bir klasör oluşturun.(boş klasör). mausun simgsini bu klasörün üstüne getirin.eğer klasörü boşalt yazısı çıkarsa dikkat bu korsan windpwstur vede orjina diye dağıttıkları windowsun dosyalarının çoğu cracklenmiştir.orjinal windowsta boş klasörün üstüne simge getirildiğinde klasör boş iletisi görülür.bu durum xp vista içinde geçerli.yani aynı şeylar hepsi için geçerli.
yakında win7 almayı düşünüyorum.(orjinal ) ama ne zaman olur bilemem.
oyunlar xp duzgun bi şekilde calısıyor ancak hangi oyun olursa olsun baslangıcları cok agır geçiyor reklam kısımları falan acaip takılmalar oluyor. aero yu da bozulmalar oldugu icin kendisi otomatik kapanıyor.arkadasım su teknik servislerde dedğiniz deneme amaçlı win 7 getirecek bi de onla deniycem artık sorun o zman ortaya cıkar sanırım
en doğrusu bu teknik servislerde win7 test cd leri bulunur.oeme benzerler.ama orjinaldirler.zaten genellikle yazılım korsanları bu şirketlerin test cdlerini kullanırlar cracklenmiş windows yazmak için.
zaten korsan windowsun yayılma sebebi bu firmalar.firma çalışanları test cd lerini yasadışı yoldan dışarı çıkartabiliyor.bu yüzden bu firmaların teknik servisine teknisyen olarak alınacak insanların mutlaka iyi insanlar ve ALLAH korkusu olan insanlardan olması gerekir.
eğer arkadaşınız test cdsini çalıştığı firmadan çıkartabiliyorsa lütfen çıkatmadan önce oranın müdürüne durumu söylesin.sonra çıkartırken yakalanırsa işten atılabilir.artı orjinal yazılım çalmanın cezası buna orjinal windows test cdleride dahil, çok ağırdır.en az 8 sene hapis cezası yer o vatandaş.
zaten oyle yaptı mudurle konuscaktı bugun simdi gelmesi lazım bakalım artık
kartı bi daha servise verdim bakalım artık bu sefer seri no yu aldım değiştirdik derlerse diye
kart gerçekten sorunluymus sanırım urun iade formu verdiler urunu iade ettim paramı geri aldım arıza giderilememiştir flan yazıyorudu kagıtta
- 1
- 2