arkadaşlar benim his hd 4890 uçtu gta 4 oynarken sıcaklık 108 derece gördü ve donmaya başladı zaten o zaman anladım bende kasam colormaster oldukça ferah fan hızı 30 du 40 getirdim gine değişmedi 1 senelik kart kasada tavanda 3 tane 12 cm dışarı dönük fan var altta 8 cm yanda 23 cm önde 18 cm kart ısınınca cpu da ısınıyor acaba 12 cm fanlardan birini kartın ustunemi yoksa altından bı yerden fanı karta ufletsem ısı değişirmi acaba hepinize tesekkürler
his hd 4890 sıcaklıgı
108 derece çok tehlikelidir.kartın soğutucusunu temizlemenizi o da fayda etmezse soğutucuyu yenilemenizi tavisye ederim.
ati radeon kartlarında böle sorunlar cok var benim başımada gelmişti satmıştım kartı ısınınca oyunlar kasmaya başlıyodu nvidia aldım en yüksek 70 dereceyi gördüm sıcaklık da ama kardeşim şundanda kaynaklanabilir ekran kartının işlemcisinin termal macununu değiştir serviste macunsuz cok ısınıyor ekran kartları sölim sana
Patlatacaksın kartı İlk önce kasanın içini iyice tamizle ilk önce saç kurutma makinesi ile sonra sil sonra aç bi 20 derece azalır bnm 60 derecelik cpu temizleyince 40 indi ..
arkadaşlar kusura bakmayın iş dolayısıyla yazamadım karta alttan usten fan taktım karsılıklı ısı boşta 65 max 80 indi elimde fazla hearstık vardı kuçuk 8 10 tane her gördüğüm devrenın üstune yapıstırdım ama 80 gine bana göre çok apabılırım çift fanlı bı sogutucu önerirmisiniz bide gerçi kış geliyor sizce gerekmi bu arada elektronıkle aram çok iyi olmasına ragmen hiç ekran kartını sökmedim plakayı sökerken zarar verirmiyim onuda bilmiyorum ?????