serhat sormuş:
Bir süredir sistemimin çeşitli bileşenlerine hız aşırtma uygulamaktayım .Falza riske girmeden ufak ufak ilerleyerek biraz olsun bazı konularda bilgi sahibi olmayı başardım deneye yanıla ancak aklıma takılan ve araştırdıkça dahada içinden çıkamadığım bir kaç sorum var ;
1-sıcaklıkları takip ederken çekirdeklerin ayrı ayrı sıcaklıkları ile tek başlık altında gösterilen cpu sıcaklık değeri birbirinden farklı, 1-2 derece olsa neyse ama işlemcinin kullanıma göre bu fark 10-15 derecelere kadar çıkyor hangisini baz almalıyım çekirdek sıcaklıklarınımı yoksa cpu başlığı adı altındakinimi.
2-ramlere çok para harcayamadım ama yinede hız aşırtma yapmak istiyorum elimdeki 4gb pc6400 kingston ramle ((hyperx felan deildir maalesef üzerlerinde soğutucuları bile yok gariplerin)) bunu ne kadar başarabilirim fazla risk almadan??? ne gibi ayarlar kullanmalıyım?,timingleri şu anda 5-5-5-15 olarak gözüküyor bu değerleri arttırmammı yoksa düşürmemmi lazımdır mesela ?kısacası oc yaparken ram ayarlarını nasıl yapmalıyım?
3-işlemci ve ram voltajı dışında kuzey ve güney köprülerinin voltajlarını ve diğer voltajları genelde default olarak bırakıyorum pek bişiy anlamadığımdan ama bunların sistem
stabilitesi üzerindeki etkisi nedir yazarsanız çok memnun olurum.
4-stock fanı sonunda değiştirip yerine 43 dolar verip coolermaster hyper tx2 aldım(gönül isterdi kocaman bir tr ultra 120 felan alayım ancak kasam ufacık tefecik içi, dolu turşucuk) şimdiki sıcaklık değerlerim 10-12 derece kadar farketti,birde as5 termal macun aldım ama kullanmadım aldığım cooler master da hazır olarak ince bir katman termal macun sürülüydü onu silip as5 sürsem çok farkedermi ? 1-2 derece gibi bir değerse dokunmuycam çunku bu kasaya ufak be push pinli olmasına karşın bu heatsinki bile takmak büyük eziyetti...
biraz uzun oldu ama şimdilik bu kadar :)
şimdiden teşekkür ediyorum hepinize :)cevap yazabilirseniz çok sevinirim
Soru Türü: Donanım
İşletim Sistemi: Windows Vista
Sistem Özellikleri:
core2quad q6600@2,4 w coolermaster hyper tdx2///4 gb kingston pc6400///asus p5ke wifi///160 sata2 samsung///asus 1gb 8800gt///400W Fsp Psu
İnternet Tarayıcı: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 7.0; Windows NT 6.0; SLCC1; .NET CLR 2.0.50727; Media Center PC 5.0; .NET CLR 3.0.04506)