Lamborghini sadece yollarda değil, rakipleriylede yarışıyor. Tabiki rakibi Ferrari teknolojisiyle yarış içinde olduğunu tahmin edebilirsiniz.
İtalyan üretici olan Lamborghini, 2007 de Superleggera ile piyasaya sürdüğü, sadece 1 yılda 620 bin satış rakamına ulaşan, ve gittikçe araç ağırlığını hafifleştirilen seri selefilerine bir yenisini daha katıyor. Lamborghini yep yeni bir modeli LP570'de yollara sürüyor.
Superleggera , yani ''süper hafif''liğin sırrı ; Otomobilin karbon fiberden yapılmış olması, dış ve iç bileşenlerde bu malzemenin kullanılmış olmasıdır.Böylece daha standart ağırlık , otomobile daha bir güç kazandırmış oluyor.
İşte Lamborghini LP 570 Otomobilinden bir kaç özellik:
10 Silindir.
5.2 Motor.
568 (570) Beygir güç.
100 km/s hıza 3.1 / 200 km/s hıza 10.1 saniyede erişebiliyor.
390 km hız sınırına ulaşılabiliyor.
Ağırlığı - 1300 kg. civarında değişiyor.
CHİP ONLİNE
Hız Canavarı Lamborghini LP570
evet, lamborcini' yi severim, güzel arabadır, yanlız böylesine süper ve hafif bir araba aldıktan sonra, cebinizinde hafiflediğini ve yıllık vergilerle - bakım + yakıtıyla gittikçe de daha çok hafiflemeye başladığını hissedeceksiniz...!!!
saygılarımla...
modelleri neredeyse hep aynı tür lamborghini'nin..ama özellikleri fazlasıyla gelistiriyorlar..su hayatta en cok sahip olmak istedigim markalardan biri..bu model için demiyorum yanlıs olmasın :) 390 km yapan aracla pek işim olmaz..bu modeli alan zaten turkiyeden pek cıkamaz daha cok yurtdısında meshur kişiler ve hız tutkunlarının alabilecegi bir araba..zaten bu arabayla trafige cıkmak pek mumkun degil daha cok yarıs pistinde gucunu gosterir gibi geliyor bana..trafige cıkıp orada benzinsiz kalmak war :)) bu ülkedeki vergiler ucuk kacık oldugu için sanmıyorum pek yurdum insanı cıkıp bunu alsın..ama yurtdısında ozellikle avrupada (Almanya da vs) fazlasıyla alıcı bulur..adamların otobanlarında hız sınırı yokki arkadas millet binlerce km öteden arabasıyla geliyor Almanya otobanına 350 km basmak için..
paganiyle aynı hızda sayılır
VARSA YOKSA ŞAHİN .......... NORMALİ 3000 EURO :) 0-100 Ü 12 SANİYE...DAHA NE İSTERİM.