adalı sormuş:
Merhaba dostlar.
Birkaç gün önce (ortada herhangi bir sebep yokken, en azından benim bildiğim), bayramda başlayan bir problemim var. Bu problem beni doğrudan etkilemese de bir sorun olduğu için rahatsız etmekte. Sorun şu:
Bilgisayarımda başlangıçta çalışan uygulamaların yalnızca üç tanesi saatin yanında gözükmeye başladı. Diğerleri başlangıçta çalışsa da simgeleri gözükmüyor. Gözüken simgeler: Kaspersky, SRS Audio Sandbox ve Windows'un küçük monitör şeklindeki internet simgesi. Diğer gözükmeyenleri de kontrol ederek çalıştıklarını gözlemleyebiliyorum. Ayrıca bu simgeleri tek tek Denetim Masası'ndan tekrar gözükmelerini sağlayabiliyorum. (simgelerle ilgili ayarları kapatıp açarak!?)
Gözükmeyen simgeler: Windows'un ses simgesi, ses kartımın (Realtek) simgesi, pil gösterge simgesi, Babylon (sözlük) simgesi ve (bir türlü görünür yapamadığım) Intel PROSet Wireless kablosuz ağ simgesi.
Her açılışta sadece yukarıda bahsettiklerim gözüküp diğerleri gözükmüyor. Ve o üç simgenin gözükmeye başlaması da masaüstü resmi gözükmesinden yaklaşık bir buçuk dakika [evet, yaklaşık olarak 1 dakika 30 saniye. Takdir edersiniz ki bu kabul edilemez bir durumdur. -bu süre üç denemenin ortalamasıdır :)- ] sonra oluyor.
Biraz uzun oldu ama bilgisayarımdaki bu sorun beni huzursuz ediyor. Acaba böyle bir sorun yaşayan oldu mu yada bu konuda yardım edebilir misiniz? Şimdiden teşekkür ederim.
Soru Türü: Yazılım
İşletim Sistemi: Windows XP
Sistem Özellikleri:
Casper CPR2400 - 9E95B Notebook
Intel Core 2 Duo T7700 & 2.4 GHz.
Nvidia GeForce 8400M GS Ekran kartı
3.00 GB RAM
160 GB Harddisk
Microsoft Windows XP Pro - S.P. 2
İnternet Tarayıcı: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 7.0; Windows NT 5.1; Avant Browser)