Hızlı Başlat Simgeleri Gözükmüyor

HPQ-User
29-09-2009, 16:39   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj

adalı sormuş:
Merhaba dostlar.

Birkaç gün önce (ortada herhangi bir sebep yokken, en azından benim bildiğim), bayramda başlayan bir problemim var. Bu problem beni doğrudan etkilemese de bir sorun olduğu için rahatsız etmekte. Sorun şu:

Bilgisayarımda başlangıçta çalışan uygulamaların yalnızca üç tanesi saatin yanında gözükmeye başladı. Diğerleri başlangıçta çalışsa da simgeleri gözükmüyor. Gözüken simgeler: Kaspersky, SRS Audio Sandbox ve Windows'un küçük monitör şeklindeki internet simgesi. Diğer gözükmeyenleri de kontrol ederek çalıştıklarını gözlemleyebiliyorum. Ayrıca bu simgeleri tek tek Denetim Masası'ndan tekrar gözükmelerini sağlayabiliyorum. (simgelerle ilgili ayarları kapatıp açarak!?)

Gözükmeyen simgeler: Windows'un ses simgesi, ses kartımın (Realtek) simgesi, pil gösterge simgesi, Babylon (sözlük) simgesi ve (bir türlü görünür yapamadığım) Intel PROSet Wireless kablosuz ağ simgesi.

Her açılışta sadece yukarıda bahsettiklerim gözüküp diğerleri gözükmüyor. Ve o üç simgenin gözükmeye başlaması da masaüstü resmi gözükmesinden yaklaşık bir buçuk dakika [evet, yaklaşık olarak 1 dakika 30 saniye. Takdir edersiniz ki bu kabul edilemez bir durumdur. -bu süre üç denemenin ortalamasıdır :)- ] sonra oluyor.

Biraz uzun oldu ama bilgisayarımdaki bu sorun beni huzursuz ediyor. Acaba böyle bir sorun yaşayan oldu mu yada bu konuda yardım edebilir misiniz? Şimdiden teşekkür ederim.

Soru Türü: Yazılım
İşletim Sistemi: Windows XP
Sistem Özellikleri:
Casper CPR2400 - 9E95B Notebook

Intel Core 2 Duo T7700  &  2.4 GHz.
Nvidia GeForce 8400M GS Ekran kartı
3.00 GB RAM
160 GB Harddisk
Microsoft Windows XP  Pro - S.P. 2

İnternet Tarayıcı: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 7.0; Windows NT 5.1; Avant Browser)

OSMAN BAĞÇEVAN
29-09-2009, 17:06   |  #2  
Denetmen
Teşekkür Sayısı: 5
6,606 mesaj

bilgisayarınız yavaş açılmasından kaynaklanıyor bu durumunuz..

inceleyin :

https://www.chip.com.tr/blog/nonp ... kapaniyor_2988.html

bu da tam size göre ,

vista hakkında herşey :

https://www.chip.com.tr/forum/dah ... -vista_t129337.html

nyaman
29-09-2009, 17:08   |  #3  
Üye
Teşekkür Sayısı: 0
65 mesaj

başlat -> çalıştır -> msconfig -> başlangıç sekmesi  buradan istediğiniz programları işaretleyip başlangıçta çalışmasını sağlayabilirsiniz.

ayrıca BOOT.INI sekmesinde gelişmiş seçenekleri tıklayıp /NUMPROC= yazan kısmı 2 olarak ayarlasanız açılışta 2 çekirdekten de faydalanır bilgisayar ve daha çabuk açlılır

A.d.a.l.ı
30-09-2009, 00:28   |  #4  
A.d.a.l.ı avatarı
Taze Üye
5 mesaj

Yukarıdaki "adalı " rumuzlu kişi benim.

@OSMAN BAĞÇEVAN,

öncelikle yanıtınız için teşekkür ederim. Fakat sanırım beni yanlış anladınız. Zaten bilgisayarımın yavaş açılması bu problemin bir sonucu. Bu problem oluşmadan önce yavaş açılma sorunum yoktu.

Ayrıca kullandığım işletim sistemi Windows XP olduğu için verdiğiniz linkler tam olarak işime yaramayacaktır.

-----------------------------------------
@nyaman,

yanıtınız için size de teşekkür ederim. "msconfig" komutunu biliyor ve kullanıyorum. Lakin başlangıçta çalışması gereken uygulamalar işaretli ve başlangıçta çalışıyor olmalarına rağmen, yine de simgeler saatin yanına gelmiyor.

"BOOT.INI " uygulamasını bilmiyordum ama yukarıda da belirttiğim gibi problemden önce yavaş açılma sorunum yoktu. O yüzden şimdilik onu kullanmaya gerek olduğunu düşünmüyorum.

İlginiz için tekrar teşekkür ederim. Eğer yardımcı olabilecek başka fikir yada bilgileriniz varsa paylaşırsanız memnun olurum.

Selamlar, saygılar.

Son Düzenleme: A.d.a.l.ı ~ 30 Eylül 2009 00:42
mindmehmet
30-09-2009, 04:00   |  #5  
Yıllanmış Üye
118 mesaj

System Tray Icons Hider diye bir program kullanmış olabilir misiniz ve bu program tıkanmaya sebep olmuş olabilir mi ve sisteminizde en azından ilk dört sıraya giren bir güvenlik paketi kullanıyor musunuz? cevaplarını bekliyoruz kolay gelsin!

A.d.a.l.ı
30-09-2009, 11:59   |  #6  
A.d.a.l.ı avatarı
Taze Üye
5 mesaj
Alıntı: mindmehmet  
System Tray Icons Hider diye bir program kullanmış olabilir misiniz ve bu program tıkanmaya sebep olmuş olabilir mi ve sisteminizde en azından ilk dört sıraya giren bir güvenlik paketi kullanıyor musunuz? cevaplarını bekliyoruz kolay gelsin!

Hayır, söylediğiniz programı hiç kullanmadım. Bilgisayarımda da güvenlik açısından yalnızca Kaspersky Internet Security 8.0 kurulu.

Kullandığım bir dizüstü bilgisayar olduğu için; en azından pilde çalışırken pil simgesini görmeliyim ki ne kadar vaktim olduğunu anlayabileyim. Ayrıca bu sorunu format atmadan halledebilmek istiyorum. Üzgün

International Affairs
30-09-2009, 12:06   |  #7  
International Affairs avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 4
4,659 mesaj

Aslında sorunu şöyle yapabiliriz,Ekranın an alt kısmına tıklayım mouse sağ tuş ile,Özellikler diyin,Görev çubuğu var orada Özelleştir diyin sonra orada saat vb şeylerin ayarlamasını yapabilrsiniz en azından bu windows 7 için böyle xp için aynısı olması lazım bir bakın.

mindmehmet
01-10-2009, 02:43   |  #8  
Yıllanmış Üye
118 mesaj

microsoft gold sertifikalı 5 yıldızlı şu programları dene
1) uniblue driverscanner ile driverlarını güncelle
2) uniblue speedupmypc ile sistemi artıklardan ve hurda dosyalardan kurtar
3) uniblue registrybooster ile kayıt defteri arızalarını gider ve defrag yap
sistem kaya gibi sağlam olur tabi antivir ini de 9 a yükseltmeni öneririm cevap bekliyorum 

OSMAN BAĞÇEVAN
01-10-2009, 14:17   |  #9  
Denetmen
6,606 mesaj

önceden böle bir sorununuz yoksa, sisteminizin ağırlaştığını veya virüs olduğunu gösterir..
virüs için : sisteminizi güvenli modda açarak combofix programıyla ve kis yada nis güvenlik programıyla taratın.buldukları virüsleri silin..
sisteminiz ağırlaştıysa , google den xp yi hızlı başlatma yazarak araştırın ve uygulayın..bunun dışında disk birleştirme yapın ve yerel disklerinize sağ tıklayarak araçlar /şimdi denetle ye basın ve sisteminizi yeniden başlatın..

bu işlemlerde sonra 
başlat/çalıştır /sfc /scannow 
yazıp enter a basın ve bekleyin..

bu adımlarda sisteminizi yeniden başlatmak gerekirse başlatın..başlatmamazlık yapmayın..

bunun dışında , 
vista da ve windows 7 de , uyku modunda bilgisayarı kapatabiliyoruz ve açtığımızda çok kısa bir süre içersinde sistem açılıyor..
xp de tam olarak hatırlamadığım için birşey demem yanlış olur..siz bekletme modunda falan kapatmayı deneyin..sisteminizi açtığınızda ise gerçekten hızlı açılacaktır..
ben bunu yaptığımda 10 saniye de sistem açılıyor..(4gbram , hd2400, intel core duo 2 sistemim)

A.d.a.l.ı
03-10-2009, 01:07   |  #10  
A.d.a.l.ı avatarı
Taze Üye
5 mesaj

Sorunumu hallettim. Şöyle ki:
.
Öncelikle OSMAN BAĞÇEVAN'ın önerdiği gibi;

bunun dışında disk birleştirme yapın ve yerel disklerinize sağ tıklayarak araçlar /şimdi denetle ye basın ve sisteminizi yeniden başlatın..

adımlarını uyguladım. Sonra;

bu işlemlerde sonra 
başlat/çalıştır /sfc /scannow 
yazıp enter a basın ve bekleyin..

bu adımlarda sisteminizi yeniden başlatmak gerekirse başlatın..başlatmamazlık yapmayın..

adımını uyguladım. Yalnız burada; bu konuyu daha sonradan okuyacak arkadaşların, benim gibi bu komutu kullanmayı bilmeyenlerinin yanılmamaları için ufak bir düzeltme yapmak istiyorum:

önce sürücüye Win. XP CD.'si takılır. Sonra;
başlat / çalıştır -->  açıldıktan sonra
"cmd" yazılıp enter'a basılır.
Açılan dos penceresine --> "sfc/scannow" yazılıp enter tuşuna basılır.
Bundan sonra birşey yapmaya gerek kalmadan işlem otamatik olarak halledilir.

Fakat ne yazık ki bütün bunlardan sonra problemimde bir değişim olmadı. Ben de yine OSMAN BAĞÇEVAN'ın önerdiği;

virüs için : sisteminizi güvenli modda açarak combofix programıyla ve kis yada nis güvenlik programıyla taratın.buldukları virüsleri silin..

adımını uyguladım ama herhangi bir virüs bulamadığı gibi sorunum da düzelmedi.

Artık son olarak mindmehmet arkadaşın söylediklerini uygulamaya karar verdim:

microsoft gold sertifikalı 5 yıldızlı şu programları dene
1) uniblue driverscanner ile driverlarını güncelle
2) uniblue speedupmypc ile sistemi artıklardan ve hurda dosyalardan kurtar
3) uniblue registrybooster ile kayıt defteri arızalarını gider ve defrag yap
sistem kaya gibi sağlam olur tabi antivir ini de 9 a yükseltmeni öneririm cevap bekliyorum 

Üç programı da çalıştırıp sistemi temizlediğimde hem sorunum hallolmuş oldu, hem de bilgisayarım eskisinden daha hızlı bir şekilde çalışmaya başladı. Meğer derdin devası sistem optimizasyonu imiş Gülüş

Bu açıdan öncelikle OSMAN BAĞÇEVAN ve mindmehmet arkadaşlara bilgilerini paylaştıkları ve değerli bilgiler edinmemi sağladıkları için teşekkür ederim. Bu konuda CHIP Forumuna güvenebileceğimi biliyordum. Doğru adreste olduğumu bir kez daha anladım Beğendim Alkış

OSMAN BAĞÇEVAN
03-10-2009, 01:13   |  #11  
Denetmen
6,606 mesaj

biz teşekkür ederiz..A.d.a.l.ı
öle bir yazmışsın ki , öle sorununu anlatan ve güzel bir şekilde bulan ilk sizi gördüm..tebrikler : )

yanlız birşey daha..bu forumda size yardım etmeye çalışan arkadaşlarda var..en azından cevap yazmaları yeterlidir..hiçbir yorum gelmeseydi daha mı iyi olacaktı..neyse iyi geceler..

-KAFKAS-
03-10-2009, 04:26   |  #12  
Üye
93 mesaj

Osman Kardeş Sen daha Yatmadın mı! (;-D