Hizmet Dediğiniz Budur

broker001
19-07-2011, 10:05   |  #1  
OP Üye
Teşekkür Sayısı: 0
59 mesaj

Bilindiği gibi pazarlamabir algı meselesidir. Eğer insan beyni ihtiyacını karşılayacak bir hizmet veyaürün bulduysa, fiyatını pek önemsemez ve benim tabirim ile beynindeki parabayrağını dikmez. Ne demek bu para bayrağı? Kısaca açıklamak gerekirse, birmalı veya hizmeti bedava aldığımız zaman beynimizde bu bayrak dikilmez çünkübizden çıkan bir şey yoktur. Ancak hizmetin veya ürünün belli bir miktarınınolduğu söylendiğinde direk o bayrak dikilir ve sorgulamaya başlarız,”kalitelimi? , bu fiyata daha iyisini bulabilir miyim? , bu kadar paraya değer mi ?”gibi birçok soru hemen aklımızda şimşek gibi çakmaya başlar.
Geçen bir kart çıkarttırmam gerekiyordu, bendenehliyetimin fotokopisini istediler, tabi yanımda yoktu ama kartı alacağım yerdehemen çıkışının orada seyyar bir kimlik kaplamacısı vardı ve fotokopi çektiğinisöyledi,1 sayfaya 1 lira para verdim ama benim için önemi yoktu, niye?İhtiyacımı tam anlamıyla karşılamıştı. Sabahın 8’inde kırtasiye aramama gerekyoktu ve sıram geçmeden işimi halledebilecektim. Daha sonra 1 adet vesikalıkresmede ihtiyacım olduğunu söylediler ve o seyyar fotokopici ehliyetimdekiresmin renkli kopyasını alıp kâğıda bastı ve üzerine şeffaf kaplama yaparakvesikalık fotoğraf görüntüsü verdi ve 3 liramı aldı ama o saat de açıkfotoğrafçı bulamazdım ve aramama da gerek yoktu,2 dakika içinde binaya tekrargirip fotoğrafımı da verdim ve işimi halettim. Toplamda 4 liram gitti ancak ogün o adam benim için bulunmaz birnimetti, sorunlarıma çözüm getirdi ve tam da ihtiyacım olan şeylerimikarşıladı. İş yaşamı da tam bu şekildeçalışıyor. Eğer müşterilerinize ihtiyaçlarını tam anlamıyla karşılayabilecekbir hizmet veya ürün veriyorsanız fiyatı çokta önemli değil, ancak eğerhizmetinizin veya ürününüzün benzerleri varsa o beyindeki bayrak hemen dikilirve ucuz olan hangisi ise ona yönelir. Eğer farklılaşabilirseniz o zaman sizistediğiniz fiyattan satış yapabilirsiniz. Tıpkı o adamın o anda kimseninyapamayacağı şekilde bana fotokopi ve fotoğraf basması gibi. Eğer bir tane dahaseyyar satıcı olsaydı o anda ve o deseydi ki ben hepsini 3 liraya yapıyorum, ozaman gider ona yaptırırdım çünkü aynı hizmeti alacak olurdum. Önemli olannokta burada farklılaşmayı bilmek… Arada bir böyle ilginç şeyler yazmayaçalışacağım, başımdan geçen güzel bir olayın iş yaşamında aslında ne kadarönemli olduğunu vurgulamak istedim bugün…Başarılar
Kaynak: http://www.firmabilgi.net/haber-65-Hizmet-Budur-.html