Hoax: Tehlikeli internet yalanları

CHIP Online
11-06-2008, 02:23   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

E-postalar ya da siteler aracılığıyla yayılan internet yalanları, çoğu zaman tehlike anlamı taşıyor.

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/Hoax ... yalanlari_7279.html

İçerisinde psikolojik ustalıkla seçilmiş kelimeler bulunduran e-postalar alıcısının davranışlarını da büyük bir ustalıkla yönetebilir. Bu durum Hoax olarak adlandırılan yanıltıcı e-postaların ve Phishing saldırılarının etkisini gösteriyor. CHIP Online, psikolojik etkili e-postaların sırrını ve önemli bilgi kaynaklarını açıklıyor.

Hipnoz çevreden gelen emirlerin istemsiz olarak yerine getirebileceği uyku ya da yarı uyku hali olarak tanımlanır. Hipnoz edilen kişi gerçek hayatta tüm gücüyle karşı koyabileceği emirleri tam olarak irdelemeden istemsiz olarak davranışa dönüştürebilir. Genelde hipnozun sadece bir ustası tarafından keskin bakışlarla gerçekleştirildiği ve emirlerin tekrarlanan kelimelerle ya da hipnoz edilen kişinin yüzü çevresinde hareket ettirilen bir kalemle verildiği düşünülür. Ancak apaçık ki bir insanın iradesi yanıltıcı Hoax e-postalar aracılığıyla da etkilenip yönlendirilebiliyor. Bu durum için çok sayıda örnek vermek mümkün.


Tüm konu: Hoax: Tehlikeli internet yalanları

İzleyin: En büyük internet yalanı


Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Bugüne kadar karşılaştığınız en inandırıcı hoax...

Enes34
11-06-2008, 10:22   |  #2  
Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
49 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2008

Şey var hani Coca cola yı kelimesini 50 kere çevirip sorna şeye inanan çok salaklar ver bende inanmıştım ama sadece internetten birinin yaptığı safsata sölenti şöle.

Coca cola yazılışını ters çevir.
Birde arapçaya çevirince Mekke yok Muhammed yok.
Birde ben denim dedim bi baktım abuk sabuk kelimeler çıktı yani mekke yok muahmemd yok demiyor kimse denemeden hep inandı böle yalanlara.

Birde şu uçak şeyi Bir yazım türü ile 11 eylülde olan olayları yani şöle.
bir yazı varmış yani 11 eylül uçaklarını sefer sayılı uçaklar o yazıyı isralini şekilli yazıları var onla yazınca 2 tane büyük bina 1 uçak birde ölüm işareti çıkıyormuş yani işi amerika ve israil işi oalrak lanse edilmesi gibi şeyde var.

Hee unutmadan bu yazıyı 10 kişiye gönderince çok apran olcak allah sana araba vercek felan yalanlarıda var inanlar var tabi.

Kusura bakmayın ama bunlara inancak çok salak var bana inandırıcı gelenler bunlar kusura bakmayın bende inandım bende salaktım.Hala bunlara inanalar varsa salaktır.

hiko91
11-06-2008, 21:57   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
1,899 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2008

hahaha banada kabeden hacdan mesaj gelıodu bu mesaj mekkeden hacdan geldı dıe :)))ulan adamın ısı gucu yok bana ordan msj mı atcan tobe tobe

susamuru
16-06-2008, 18:24   |  #4  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2007

biseferde bill gates servetini dagitiyor die bi mail gelmisti bana ciddi arastırma sirketlerinin isimlerini vermisler onlarin yaptiği araştirmaymis felan. sana gelen bir mail var ve o maili forwardliyosun forwardladığin kişi basina belli bi miktar para veriyolar felan die baya bi inandırici dille yazilmis bi maildi. bende inanmistim :))