Home basic kullananlar yardım

fahorgeneral
09-07-2012, 14:45   |  #1  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
27 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2012

Arkadaslar babamin bilgisayarına şifre koymuştum 15 gün tatile gittik laptop evdeydi şimdi şifreyi ben de babamda unuttuk babamin yarın patronuna sunacağı sunum laptoptaydi. Arastirmalarima gore sifreyi kırmanın tek yolu parola sıfırlama diski oluşturmakmis windows 7 home basic kullananlar varsa onu oluşturup bana mail yoluyla ya da bı siteye upload ederek gonderebilirler mı lütfen yardım.. Ya da bu isin başka yolu var mıdır?

Son Düzenleme: fahorgeneral ~ 09 Temmuz 2012 15:39
fahorgeneral
09-07-2012, 15:38   |  #2  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
27 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2012

Arkadaslar kimse home basic kullanmıyor mu ya en fazla 2dk alır yardım lütfen

himmety
09-07-2012, 16:45   |  #3  
himmety avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 32
602 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2008

diğer windowsların şifre sıfırlama seninkinde işe yaramaz. sadece şifre sıfırlama diski yapılan bilgisayardakini sıfırlar.
alttaki yazıyı bi dene
Bilgisayarımız açıldı o mavi ekran geldi ve bizden şifremizi istiyor ama ne yazıkki şifrenizi unuttunuz. Korkmayın programa veya windowsa format atmanıza gerek yok anlatacaklarımı uygulayın yeter çok da kolay..
Önce şifre sorgu ekranındayken Ctrl+Alt+Del yapın karşınıza Kullanıcı adı ve şifresi istenen bir pencere çıkacak. Bu pencerede Kullanıcı adına administrator (aynen yazmanız lazım yoksa yapamazsınız.) yazıp şifre bölümünü boş bırkarak Tamam'a basıyoruz.
Ve Windowsumuz açıldı ancak farklı bir ekranda. Şimdi yapmamız gereken Başlat-Denetim Masası-Kullanıcı Hesaplarına girip şifresini unuttuğumuz kullanıcı adına tıklayıp Parolayı Kaldır tuşuna basıyoruz.
Son olarak bilgisayarı yeniden başlattığımızda kendi masaüstümüzde ve ayarlarımızdaki kullanıcı hesabımız şifresiz açılmış olacak. İsterseniz yeniden şire koyabilirsiniz. "Alıntıdır"